Το καυστικό σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη για την TV και τον Γιώργο Παπαδάκη!

“Protagon.gr” …Αυτός είναι η διεύθυνση του site που έχει δημιουργήσει εδώ και αρκετό καιρό ο Σταύρος Θεοδωράκης… Αυτή είναι η διεύθυνση μέσα απο την οποία διαβάζουμε τις απόψεις του γνωστού δημοσιογράφου για πολλά και διάφορα θέματα, όταν θέλουμε να διαπιστώσουμε το ποιες είναι οι απόψεις του και πέρα απο την εκπομπή του …Το ποιες είναι οι απόψεις του και όταν κλείσουν τα φώτα της κάμερας και ο λόγος περνάει απο το μικρόφωνο στην πένα…

Αυτή την φορά ,λοιπόν, έχει ανεβάσει ένα ιδιαίτερα αιχμηρό σχόλιο ,με τον τίτλο “Πρωινή Δημοσιογραφία” , για την πρωινή TV και τον Γιώργο Παπαδάκη ! Σχόλιο το οποίο και σας αναδημοσιεύω…

“…Το πρωί το μόνο που δεν περίμενα ήταν να βρεθώ μπροστά σε μια ανοιχτή τηλεόραση. Αμέριμνος μπήκα στο σπίτι επιστρέφοντας από τις πολύ πρωινές μου δουλειές μου και έπεσα πάνω στο ροδαλό πρόσωπο του Γιώργου Παπαδάκη.

Ποιος είχε ανοίξει την ΤV δεν το γνωρίζω, ίσως να είναι κάποιο καινούργιο πείραμα της AGB, να μας ανοίγει από μακριά τις τηλεοράσεις μας για να καταγράφει πώς αντιδρούμε. Τέλος πάντων. Εκ δεξιών του Παπαδάκη –όπως τον έβλεπα- ήταν ο Κακλαμάνης και εξ αριστερών ήταν ο Καμίνης. Στην βάση της οθόνης ήταν ένα μικρό πλήθος υπό τον τίτλο «κάτοικοι Άγιου Παντελεήμονα». Ευτυχισμένος φανερά ο Παπαδάκης προανήγγελλε την επερχόμενη μονομαχία ξεκαθαρίζοντας στο πλήθος «δεν θα ανεχθώ βρισιές», «δεν θα ανεχθώ ακρότητες».

Παρά το κουστούμι του, έμοιαζε λίγο σαν διαιτητής αγώνα κατς. Δεν ξέρω αν έχετε δει κατς. Ο διαιτητής επεμβαίνει για να τα κάνει όλα… χειρότερα. Όταν δηλαδή ένας αθλητής δαγκώσει τον αντίπαλο του – πράγμα που απαγορεύεται ακόμη και στο κατς – αυτός φωνάζει : «Αν του ξανακόψεις κομμάτι κρέας θα σε τιμωρήσω». Έτσι ακόμη και αυτοί που δεν έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί, μπαίνουν στο κόλπο και παθιάζονται για τη συνέχεια. Έλεγε λοιπόν και ξανάλεγε ο Παπαδάκης «δεν θα ανεχθώ να βρίσετε»… ετοιμάζοντας το πλήθος για την αρένα. Και βεβαίως το πλήθος – εφτά νοματαίοι τέλος πάντων- έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους: «εμείς Κακλαμάνη θα ψηφίσουμε και τον Καμίνη θα τον μαυρίσουμε».

Η αλήθεια είναι ότι πίστεψα ότι ο Γιώργος Παπαδάκης θα τους πάρει εξ αρχής τον αέρα και θα ζητήσει τουλάχιστον να αλλάξει η ο τίτλος από «κάτοικοι Αγίου Παντελεήμονα» σε «εχθροί του Καμίνη». Λέω «εχθροί του Καμίνη» και όχι «φίλοι του Κακλαμάνη» γιατί όλοι επαναλάμβαναν ότι «την δεύτερη Κυριακή θα ψηφίσουμε Κακλαμάνη» (εννοώντας ότι την πρώτη Κυριακή είχαν ψηφίσει κάποιον άλλο και όχι βεβαίως τον Αμυρά).

Το τι βρισιές άκουσαν συλλήβδην «οι ξένοι» σε αυτές τις συνδέσεις δεν θέλω να το σχολιάσω. Ένας μάλιστα έφτασε στο σημείο να πει ότι ήταν από αυτούς που πέταξαν προ ημερών αυγά στον Αλαβάνο. Ακόμη και σε αυτό ο Παπαδάκης δεν αντέδρασε. Μόνο ρωτούσε αθώα τον Καμίνη αν θα επισκεφθεί αύριο μεθαύριο τον Άγιο Παντελεήμονα. «Για να γίνω ομελέτα» απάντησε ευφυώς ο Καμίνης αλλά ήταν ο μόνος που γέλασε…”

Read More

And More