Η ηρωίδα μάνα από την Ηλεία: “Για τα παιδιά μου θα έδινα τη ζωή μου!”

Για τις τραγικές στιγμές που πέρασε όταν είδε το σπίτι της να τυλίγεται στις φλόγες, μίλησε η μάνα από την Ηλεία, που παρόλο που ήταν έγκυος προσπάθησε να σώσει τα παιδιά της.

Η 30χρονη Μαρία Διαμαντοπούλου είναι μητέρα εννιά παιδιών και βρίσκεται στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της για το δέκατο παιδί. Ωστόσο, η ίδια φαίνεται πως δεν σκέφτηκε στιγμή την κατάστασή της, όταν είδε το σπίτι της να καίγεται και τα τρία παιδιά της να είναι μέσα σ’ αυτό. Αμέσως, έτρεξε και τα έσωσε με όποιο τρόπο μπορούσε. “Για τα παιδιά μου θα έδινα τη ζωή μου! Έπεσα στη φωτιά για να τα σώσω. Δεν σκέφτηκα ούτε λεπτό το μωρό που έχω στην κοιλιά… Παρακαλούσα μόνο την Παναγία να μου δώσει δύναμη να τα βγάλω ζωντανά από τις φλόγες”, είπε στην “Espresso”.
Η ίδια μίλησε για τα τρομακτικά λεπτά που έβλεπε τη φωτιά να κατασπαράζει τα πάντα και τις φωνές των παιδιών της να εκλιπαρούν για βοήθεια. “Ο άντρας μου και τα έξι παιδιά μου έλειπαν στα χωράφια. Εγώ βρισκόμουν στο σπίτι με τους ηλικιωμένους γονείς μου και τα τρία από τα 9 παιδιά μου. Δεν πήγα στο χωράφι καθώς διανύω τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης μου. Ξαφνικά, ενώ βρισκόμουν λίγα μέτρα μακριά, είδα μαύρους καπνούς να βγαίνουν από το σπίτι μας και τρελάθηκα!”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, η 30χρονη μάνα δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενη που τα παιδιά της είναι καλά, αλλά ανησυχεί λίγο για το αγέννητο μωρό της. “Ανησυχώ για το μωρό που έχω στην κοιλιά μου… Όταν πήγαμε στο νοσοκομείο, ο γιατρός μας είπε ότι είναι κορίτσι… Ωστόσο, υπάρχει φόβος το παιδί να γεννηθεί με αναπνευστικά προβλήματα. Εισέπνευσα πολύ καπνό και δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στο μωρό”, συμπλήρωσε.

H γλυκιά μητέρα μίλησε το πρωί και στο “10 με 1 μαζί” λέγοντας πως μόνο η εκκλησία και ο δήμαρχος νοιάστηκε για την κατάσταση του σπιτιού τους.

Read More

And More