Πέθανε ο κορυφαίος εικαστικός, Τίτος Πετράκης

Ένας από τους κορυφαίους εικαστικούς της Κρήτης, ο Τίτος Πετράκης, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 χρονών, βυθίζοντας στο πένθος την καλλιτεχνική κοινότητα αλλά και όλους που τον είχαν γνωρίσει.
Ο Τίτος Πετράκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1946 και έζησε εκεί μέχρι το 1964. Από τότε και μέχρι το 2000 έζησε στην Αθήνα. Εκεί σπούδασε: Ηλεκτρονικός Μηχανικός στην Ανωτέρα Σχολή Ηλεκτρονικών Αθηνών.
Εργάστηκε για δύο χρόνια σαν καθηγητής εργαστηρίου των σχολών Κοντοράβδη. Κατόπιν από το 1972 εργάστηκε στην Ο.Α. έφτασε στο μεγαλύτερο βαθμό του Αρχιμηχανικού και συνταξιοδοτήθηκε μετά από 28 χρόνων υπηρεσίας από την θέση του Διευθύνοντος των αεροεπίγειων μέσων επικοινωνίας των αεροσταθμών της χώρας. Κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του σαν ηλεκτρονικός μηχανικός επικοινωνιών, έκανε δύο μετεκπαιδεύσεις σε θέματα αναλογικών επικοινωνών το 1977 στο Μόναχο της Γερμανίας και ψηφιακών επικοινωνιών το 1993 στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.
Παράλληλα με την εργασία του ασχολήθηκε και με τον αθλητισμό, μουσική και την φιλοσοφία. Από τον γάμο του το 1975 με την Ξένη Ξανθοπούλου απέκτησε δύο κόρες την Μαρία και την Ολίβια.

Read More

And More