Γιάνης Βαρουφάκης: 10 πράγματα που δεν ξέρεις για τον απερχόμενο Υπουργό Οικονομικών

Κανένας άλλος Υπουργός Οικονομικών δεν μας είχε απασχολήσει τόσο πολύ από τις πρώτες κιόλας μέρες της ανάληψης των αρμοδιοτήτων του. Ο Γιάνης Βαρουφάκης έγινε ο σταρ των ημερών όχι μόνο λόγων των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων αλλά και για την ενδιαφέρουσα ζωή του. Σήμερα υπέβαλε στον πρωθυπουργό την παραίτησή του

Ο γνωστός οικονομολόγος πρωταγωνίστησε σε εκατοντάδες άρθρα από την ημέρα της ορκωμοσίας της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Μαζί με αυτόν και η πανέμορφη σύζυγό του Δανάη Στράτου.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και μάθε τα πάντα για τη σύζυγο του νέου Υπουργού Οικονομικών

Ωστόσο, το TLIFE βρήκε 10 πράγματα που δεν ξέρεις για τον νέο τσάρο της οικονομίας που έχει επιλέξει να είναι ξεχωριστός ακόμα και στον τρόπο που γράφει το όνομά του, δηλαδή με ένα “ν”!

-Έχει διδάξει για πολλά χρόνια σε διάφορα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο. Στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ, στο Πανεπιστήμιο του Νόργουιτς της Ανατολικής Αγγλίας, στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λέουβεν (Λουβέν-Λα-Νεβ, Βέλγιο)αλλά και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

-Στη μακρινή Αυστραλία είχε δική του ραδιοφωνική εκπομπή η οποία του έδωσε σύντομα φανατικό κοινό. Μετατράπηκε γρήγορα σε τοπικό greek idol με χαρακτηριστικά πολύχρωμα πουκάμισα, ροκ διάθεση και δηκτικά τσιτάτα.

-Τα περισσότερα καλοκαίρια του τα περνούσε στην Κρήτη και προτιμούσε τις απομακρυσμένες παραλίες του νησιού καθως δεν λέει “όχι” στον γυμνισμό.

-Είναι συλλέκτης και ξοδεύει ποσά σε δυσεύρετους και σπάνιους δίσκους.

-Λατρεύει τα καλά εστιατόρια παρόλο που στα ταξίδια του στο εξωτερικό προτιμά underground μαγαζιά.

-‘Έχει ιδρύσει μαζί με την σύζυγό του την ΜΚΟ Vital Space Projects με σκοπό την διερεύνηση μέσα από την τέχνη των φαινομένων όπως ο υπερπληθυσμός των σύγχρονων πόλεων.

-Σε πολλές από τις δημόσιες εμφανίσεις του φοράει Tshirts με την ένδειξη Chinati που αντιστοιχεί στο πρωτοποριακό ίδρυμα στο Τέξας που παίρνει έμπνευση από τις πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις πράγμα που ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση του Γιάνη Βαρουφάκη.

-Αρθρογραφούσε σε διαφορετικά Μέσα για πολλά χρόνια και ανάμεσα σε αυτά ήταν η free press Lifo και η ηλεκτρονική ιστοσελίδα που ξεκίνησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

-Είναι δεινός χρήστης του instagram το οποίο επιλέγει να τροφοδοτεί με καλλιτεχνικές φωτογραφίες με την 12χρονη κόρη του Ξένια, τη σύζυγό του και άλλες οικογενειακές στιγμές.

– Είναι λάτρης της ταχύτητας και των μηχανών. Φαίνεται πως με αυτό τον τρόπο θα μετακινείται και ως Υπουργό -έχει ήδη ξεκινήσει να το κάνει- και θα παρκάρει τη μηχανή του έξω από του Μαξίμου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης εκτός από πολλούς πολέμιους, μετά την υπουργοποιήσή του, απέκτησε και μεγάλο ρεύμα στο γυναικείο φύλο.

Read More

And More