Φτιάξε την πιο καλοκαιρινή τούρτα βανίλιας σε χρόνο dt!

Το καλοκαίρι έρχεται και ενώ η σοκολάτα μπορεί να μην φεύγει, τα “βαριά” και “πλούσια” σοκολατένια γλυκά που ίσως συνήθιζες να ψήνεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπως σοκολατόπιτες, chocolate cakes και σουφλέ σοκολάτας, πλέον μοιάζουν ελαφρώς… άκαιρα και επιβαρυντικά! Άσε που όταν ο “καιρός” ανοίγει, τόσο λιγότερο χρόνο θέλεις να περνάς στην κουζίνα με το φούρνο να καίει και τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει επικίνδυνα! Για όλα τα παραπάνω, λοιπόν, αλλά και γιατί δεν θέλεις να αποχωριστείς τις αγαπημένες σου γλυκές “αμαρτίες” υπάρχει ένα κέικ που μπορείς να μετουσιώσεις σε ό,τι τραβάει η ψυχή σου, αλλά είναι ταυτόχρονα τόσο ελαφρύ και αφράτο που ταιριάζει απόλυτα στην καλοκαιρινή διάθεσή σου! Και κυρίως; Φτιάχνεται μέχρι να πεις “κύμινο”!

Και επειδή οι επιλογές που σου δίνει αυτό το πανεύκολο και γρήγορο μείγμα για κέικ ποικίλουν από απλό κέικ για να συνοδεύσεις τον πρωινό καφέ σου, ατομικά cupcakes με όποια βουτυρόκρεμα σου αρέσει και παιχνιδιάρικα cake pops, μέχρι μια ολοκληρωμένη και λαχταριστή τούρτα βανίλιας με φρέσκα φρούτα και σαντιγί!

Και επειδή θέλω να σου αποδείξω πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσεις το πιο περίπλοκο πράγμα που έχεις στο μυαλό σου, όπως είναι η τούρτα, χωρίς καθόλου κόπο και… εργατοώρες στην κουζίνα, δες παρακάτω την πιο απλή συνταγή που θα μπορούσες να φανταστείς!

Υλικά για το κέικ:

  • σπρέι λαδιού
  • 3 φλ. αλεύρι για κέικ
  • 1 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. γλυκού baking powder
  • 3/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 κ σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Και τι πρέπει να κάνεις:

Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.

Ετοίμασε δύο μικρά ταψιά για κέικ (22 cm), καλύπτοντας τον πάτο τους με αντικολλητικό χαρτί και ψεκάζοντάς τα με το σπρέι λαδιού.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι και ανακάτεψέ τα.

Έπειτα άρχισε να προσθέσεις τα υπόλοιπα (υγρά) υλικά, τα αυγά, το λάδι, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακάτεψε με ένα σύρμα χειρός για περίπου τρία λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να γίνει το μείγμα λείο.

Προσοχή: το μείγμα ΔΕΝ θέλει πολλή ώρα “χτύπημα”, για να μην σκληρύνει κατά το ψήσιμο!

Μοίρασε το μείγμα στα δύο ταψιά και ψήσε στο φούρνο για 25 με 30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνειά τους,

Άφησε τα κέικ να “σταθούν” στο ταψί τους για 10 λεπτά, μόλις τα βγάλεις από το φούρνο και αφού τα ξεφορμάρεις, τοποθέτησέ τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Για να στήσεις την τούρτα σου, θα πρέπει να χτυπήσεις στο μίξερ ένα φλιτζάνι πλήρη κρέμα γάλακτος με μία κουταλιά ζάχαρη άχνη και μισό κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας. Παράλληλα, εφοδιάσου με τα αγαπημένα σου καλοκαιρινά φρούτα, όπως φράουλες, βατόμουρα και ό,τι άλλο προτιμάς!

Στρώσε λίγη σαντιγί στο ένα κέικ και πασπάλισέ τη με μερικά φρούτα. Βάλε το δεύτερο κέικ από πάνω και άλειψε ολόκληρη την τούρτα με σαντιγί. Τέλος, ρίξε και τα υπόλοιπα φρούτα από πάνω και είσαι πανέτοιμη!
Χρόνος; Το πολύ 40 λεπτά! Κόπος; Κανένας! Γεύση; Αχτύπητη!

Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς!

Read More

And More