Εκλογές: Όλα ανοιχτά ακόμα σε ένα ολονύχτιο εκλογικό θρίλερ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsit, σε πολλά τοπικά θρίλερ που ίσως κρατήσουν ως τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται να εξελιχθεί η βραδιά των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Μέχρι τώρα φαίνεται πως καταρχήν υπάρχει ένα προβάδισμα για τον Γ. Καμίνη στον δήμο της Αθήνας, για τον κ. Μιχαλολιάκο στον δήμο Πειραιά και για τον κ. Γκιουλέκα στον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ το προβάδισμα του κ. Σγουρού φαίνεται πως το πλέον πιθανό είναι να του χαρίσει τη νίκη. Ωστόσο, αυτά τα πρώτα αποτελέσματα δεν είναι ενδεικτικά των τελικών, καθώς η μάχη γίνεται ψήφο με ψήφο και όλα θα κριθούν μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Με βάση λοιπόν αυτά τα στοιχεία τα οποία ακόμα δεν ειναι ασφαλή το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να κερδίζει 7 περιφέρειες, ενώ η Νέα Δημοκρατία κερδίζει προς το παρόν 6 περιφέρειες.

Από τις έρευνες που έχουν γίνει ο μόνος που φαίνεται ότι εξασφαλίζει με άνεση την εκλογή του είναι ο Γ. Σγουρός στην περιφέρεια Αττικής αφού φέρεται να προηγήται με διαφορά ασφαλείας από τον Β. Κικίλια.

Η εταιρία GPO που έκανε έρευνα για λογαριασμό του Μέγκα του δίνει διαφορά σχεδόν 6 μονάδων με πρόβλεψη 53,7% για τον κ. Σγουρό και 46,3% για τον κ. Κικίλια.

‘Ομως στους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πειραιά οι μονομάχοι εμφανίζουν εικόνα μάχης ψήφο με ψήφο.
‘Ετσι επειδή υπάρχει και πολύ μεγάλη αποχή, μεγαλύτερη από την προηγούμενη Κυριακή, θα ήταν εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να τολμήσει κανείς πρόβλεψη για τον τελικό νικητή. ‘Αλλωστε το ότι το εκλογικό σώμα ψήφισε αυτή τη φορά με κριτήρια αυτοδιοίκησης και όχι πολιτικά, όπως δήλωσε στο σχετικό ερώτημα, ανατρέπει τα προγνωστικά.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Γ. Καμίνης στην Αθήνα διεκδικεί το δήμο από το Ν. Κακλαμάνη. Μάλιστα στην έρευνα της GPO η διαφορά είναι τόσο μικρή ώστε δεν δόθηκε πρόβλεψη.

Συνεχής ενημέρωση από το Newsit

Read More

And More