Χριστίνα: “Το πρόβλημα είναι ότι είναι ευέξαπτος.”

Γεια σας κορίτσια.

Με λένε Χριστίνα και είμαι 28 ετών. Εδώ και κάτι μήνες έχω σχέση με κάποιον τρία χρόνια μικρότερό μου. Είμαι πολύ ερωτευμένη μαζί του, αν και σε κάποιες περιστάσεις η ανωριμότητά του με ενοχλεί. Παρόλα αυτά συνεχίζω μαζί του, γιατί -όπως σας είπα ήδη- έχω ερωτευθεί τρελά.

Το πρόβλημα είναι ότι είναι ευέξαπτος. Πολύ νευρικός. Με το παραμικρό χάνει την ψυχραιμία του, φωνάζει και λέει πράγματα που με πληγώνουν πολύ. Δεν ξέρω τι να κάνω. Συνήθως δεν μιλάω καθόλου για να μην ρίξω λάδι στη φωτιά, αλλά ο τρόπος που μιλάει με πονάει πολύ και μερικά πράγματα που λέει πάνω στα νεύρα του, μένουν μέσα μου και δεν μπορώ να τα ξεχάσω.

Όταν ηρεμήσει ζητάει συγγνώμη, μου λέει ότι δεν τα εννοούσε, αλλά σε μένα το κακό έχει γίνει. Και το χειρότερο, συνειδητοποιώ ότι δεν είμαι πια ο εαυτός μου. Ζω με το άγχος μήπως τον νευριάσω.

Πώς να το χειριστώ; Δεν θέλω να χωρίσω, τον θέλω. Κάθε φορά μου υπόσχεται ότι δεν θα ξαναγίνει όμως και ξαναγίνεται.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας.

Χριστίνα


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Φύγε όσο πιό μακρυά
    μπορείς.
    Πρώτα απ όλους αγαπάμε τον εαυτό μας

  2. Ξεκινώ με δεδομένο ότι δεν θέλεις να χωρίσεις. Οπότε, αν και θεωρώ ότι ο άνθρωπος δύσκολα αλλάζει, δε θα στο προτείνω, εφόσον η ίδια δεν επιθυμείς κάτι τέτοιο.

    Για τα ξεσπάσματά του, το έχετε συζητήσει ποτέ το θέμα; Του έχεις πει με όλη σου την ειλικρίνεια πόσο σε πληγώνουν η συμπεριφορά και τα λόγια του;

    Σε καταλαβαίνω σ’αυτό που λες, ότι φοβάσαι τις αντιδράσεις του… Το ξέρω από πρώτο χέρι (για άλλου είδους αντιδράσεις στη δική μου περίπτωση, όχι φωνές κ.τ.λ.) και ξέρω ότι είναι πολύ ψυχοφθόρο.

    Θα σε συμβούλευα να το συζητήσετε ανοιχτά. Επίσης, θα μπορούσε κάποιος να σου πει να μη μένεις σιωπηλή εκείνες τις στιγμές που βγαίνει εκτός εαυτού και να απαντάς μπας και τον ταρακουνήσεις αν αλλάξεις προσέγγιση, αλλά εγώ προσωπικά θα το απέφευγα, μην τυχόν και ξεφύγει ακόμη περισσότερο και απλώσει χέρι πάνω σου.

    Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω… Με τη σωστή επικοινωνία βελτιώνονται πολλά σε μια σχέση, αν και όπως είπα και πριν, πιστεύω ότι κακές συνήθειες όπως αυτή δύσκολα αποβάλλονται. Δεν είναι όμως και ακατόρθωτο. Α, και μην δίνεις σημασία σε όσα λέει πάνω στα νεύρα του. Από το ένα αυτί να μπαίνουν και από το άλλο να βγαίνουν.

    Καλή τύχη!

  3. Η μόνη λύση είναι να φύγεις….. τρέχοντας. Δεν αλλάζουν οι άνθρωποι και συ, όταν σου περάσει η κάψα, θα ζεις μέσα στο φόβο και στην αγωνία. Αν θέλεις να του προσφέρεις υπηρεσίες, πριν φύγεις σύστησέ τον σε έναν ψυχοθεραπευτή, μήπως αλλάξει, αλλά μπα….. καλή τύχη και επιτυχία στην επόμενη επιλογή σου

  4. το προβλημα δεν ειναι οτι αυτος ειναι ευεξαπτος. Το προβλημα ειναι οτι εσυ μενεις μαζι του ενω δε σου αρεσει μια κατασταση. Αυτος μπορει να ειναι ο,τι θελει. Κι εσυ πρεπει να φυγεις αν δεν περνας καλα. Αυτα

  5. Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Και επίσης, δυστυχώς είσαι πολύ ερωτευμένη και θέλει μεγάλη δύναμη να φύγεις. Εύχομαι να μην αργήσεις να το κάνεις γιατί θα φας τα χρόνια σου άδικα. Έτσι την έχουμε πατήσει πολλές κοπέλες διότι πιστεύουμε ότι δεν θα βρούμε τον επόμενο. Έρωτας δεν υπάρχει όταν φοβάσαι να κινηθείς ελεύθερα σε μια σχέση. Νομίζεις ότι τον αγαπάς γιατί φοβάσαι να φύγεις από αυτή την σχέση. Υπάρχουν πολλοί άντρες εκεί έξω οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να είναι μαζί σου. Μην κάνεις το λάθος και χάνεις τα χρόνια σου άδικα.

  6. Αφού δεν θέλεις να τον χωρίσεις γιατι είσαι ερωτευμένη με αυτόν τον κομπλεξικό και ανώριμο τύπο, να κάτσεις και να τον υπομείνεις!!!! Τί μας ρωτάς εμάς εδώ;;; Τρόπους να τον αλλάξεις; Δεν αλλάζει μάτια μου! Καλό κουράγιο και καλή ανάσταση!!!!

  7. οι άνθρωποι αλλάζουν κ μάλιστα πολύ. Αρκεί να θέλουν, να το αποφασίσουν κ να κάνουν ότι είναι απαραίτητο γι αυτό. Η ζωή μας όλη μπορεί να αλλάξει απο την μια στιγμή στην άλλη.Κατά την άποψή μου, όσοι λένε ότι τα πράγματα, οι καταστάσεις, οι άνθρωποι ή ότι άλλο δεν αλλάζουν δεν μπορούν δεν κάνουν δεν ράνουν, έχουν μικρή εμπειρία των δυνατοτήτων τους, έχουν προσπαθήσει λίγο ή την στιγμή που προσπαθούσαν δεν πίστευαν ακετά στον εαυτό τους κ μιλάνε σαν να έχουν γεράσει ήδη. Ολα γίνονται αρκεί να θέλει κανείς, κ όλα όσα λεω τα έχω δει πρώτα κ πρακτικά στον εαυτό μου.Ομως καλή μου, είναι 25 χρονών (λογικό να τον διέπει μια ανωριμότητα) κ νομίζω ότι έχει πολλά θέματα κ συναισθήματα παγιδευμένα μέσα του. Εαν δεν θελήσει λοιπόν ο ίδιος να ονομάσει την συμπεριφορά του σαν ΄πρόβλημα΄, να δει ότι δυσκολεύει την ζωή του και να δραστηριοποιηθεί με σκοπό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του κ να κάνει κάτι με όλο αυτό, εσύ (ευτυχώς κατά την άποψή μου) δεν μπορείς να κάνεις κάτι εκ μέρους του. Θα σου πρότεινα, όπως κ οι άλλοι σχολιαστές, να φύγεις. Όχι μόνο για να προστατέψεις τον εαυτό σου, που είναι για όλους μας το κυριότερο, αλλά κ για να του δείξεις εμπρακτα, ότι εξαιτίας της συμπεριφοράς του οι γυναίκες δεν θα μείνουν κοντά του, όσα συγγνώμη κ αν ζητήσει μετά. Μπορεί έτσι να λάβει το μήνυμα κ να κάνει τις αλλαγές του, ενώ όσο κάθεσαι…τί λες;Μάλλον ότι μπορεί να συμπεριφέρεται όπως θέλει κ ότι πάντα κάποια θα υπάρχει να τα καταπίνει όλα αυτά.Ωστόσο εσύ είσαι τρελά ερωτευμένη μαζί του. Τόσο πολύ, που με κάνει να αναρωτιέμαι γιατί κόλλησες με έναν τέτοιο άνθρωπο κ δεν ξεκολλάς με τίποτα; Πιστεύεις ότι σε ένα επίπεδο έλκεσαι και έλκεις αυτή την ΄βία΄; Σου έχει ξανατύχει να είσαι με έναν άντρα που να σε πληγώνει; Πάντως το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να εκφράσεις τα συναισθήματά σου. Μην τα κρατάς μέσα σου, προς Θεού! Πες του όλο αυτό τί σου προκαλεί, κλάψε εαν το νιώθεις μπροστά του ή φώναξε. Μην τα καταπίνεις.Αυτό καταντάει ασθματικό. εαν παρόμοιες καταστάσεις συμβαίνουν συχνά στην ζωή σου, δούλεψε με τον εαυτό σου. Εαν νομίζεις ότι η ανημπορία να εκφράζεις τα συναισθήματά κ γενικότερα τον εαυτό σου συμβαίνει τακτικά, τότε κάνε κάτι γι αυτό.

  8. Γλυκια μου κοπελα…σου ασκει λεκτικη κ αυναισθηματικη βια…οταν αγαπας θελεις ο ανθρωπος σου να νιωθει καλα..κ κανεις τα παντα για να νιωθει καλα…ο ανθρωπος αλλαζει οταν το θελει μονο ο ιδιος..κ οταν εχει εντοπισει οτι εχει προβλημα κ θελει να γινει καλυτερος ανθρωπος..αν αγαπας τον εαυτο σου πρεπει να φυγεις…κ αν δεν το κανεις τωρα καποια στιγμη θα το καταφερεις..γιατι εκει δεν θα αντεξει η ψυχουλα σου…καλη δυναμη.

  9. Χωρίς να πρωτοτυπίσω θα σου προτείνω ότι οι περισσότεροι εδω πέρα: Να σηκωθείς και να φύγεις.

    Δεν πιστέυω ότι τέτοιοι άνθρωποι μπορουν να άλλαξουν ποτέ.

    Λες ότι νευριάζει και χάνει την ψυχραιμία του. Είναι ζητημα χρόνου να αρχίσει να σε βαράει κιόλας…

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More