Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: “Αν δουλεύεις σήμερα σε θεωρούν πάμπλουτο!”

Μετά από τρία χρόνια συνειδητής αποχής και δύο γέννες η Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους επιστρέφει στη μικρή οθόνη και μιλά για τις προτεραιότητές της και τις ευαισθησίες της. Η γνωστή ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στη σειρά “Κλινική Περίπτωση” αναφέρθηκε στην κρίση, τα τουρκικά σίριαλ και το star system.
Μιλώντας αρχικά στην “Εspresso” για την επιτυχία της σειράς του Mega που πρωταγωνιστεί, δήλωσε: “Η επιτυχία της σειράς θα κριθεί στο μέλλον, όταν θα τελειώσει. Για την ώρα, το κοινό αναγνωρίζει την πολλή δουλειά που έχει πέσει και την ειλικρινή εργασία που έχουμε ρίξει όλοι μας με αγάπη, χωρίς παράπλευρα και βλακώδη συστατικά”, είπε, ενώ ανέφερε για τις τουρκικές σειρές: “Δεν θα το συσχέτιζα απαραιτήτως με τα τουρκικά σίριαλ, ούτε είναι σωστό να μπαίνει ο κόσμος σε διλήμματα του τύπου ελληνικά ή τουρκικά. Σίγουρα όμως, το κοινό θέλει να ακούει τη γλώσσα του”.
Για την απουσία της από την τηλεόραση, αυτά τα τρία χρόνια εξομολογήθηκε: “Δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα μέσα μου. Ηταν αυτονόητο για μένα. Σε αυτά τα τρία χρόνια βεβαίως υπήρξαν στιγμές ανασφάλειας. Ηταν όμως στιγμές. Δεν είχα χώρο για να σκέφτομαι την καριέρα μου, ούτε όμως φοβήθηκα γι’ αυτήν. Δεν αναίρεσα ποτέ τη συνειδητή αποχή μου από τα πράγματα, γιατί ούτως ή άλλως η πρωταρχική τάση μου ήταν προς τα παιδιά μου” και πρόσθεσε: “δεν χωράει καμία παρέκκλιση. Με ενδιαφέρει μόνον η οικογένειά μου και η δουλειά μου”.

Όσον αφορά τη σχέση της με τον σύζυγό της Φάνη Μουρατίδη και τις εύκολες ή δύσκολες στιγμές τους, δήλωσε: “Οι ευκολίες έχουν να κάνουν με ένα ομαδικό πνεύμα που μας διέπει. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ο ένας τη δουλειά του άλλου, αφού είναι κοινή, και μπορεί να βοηθήσει ο ένας τον άλλον ψυχολογικά και πρακτικά. Οι δυσκολίες πάλι συνδέονται με αυτό ακριβώς. Κουβαλάμε την ίδια ανασφάλεια, αφού είμαστε σε κοντινές ηλικίες και ανακυκλώνουμε τα ίδια προβλήματα και άγχη της δουλειάς μας”.
Στην ερώτηση πόσο την έχει επηρεάσει η κρίση είπε: “Προσωπικά τη βιώνω όπως όλοι μας, δηλαδή με τις απαραίτητες θυσίες. Κοινωνικά αγχώνομαι για το μέλλον. Νομίζω ότι η κοινωνία με την έννοια της ανθρωπιάς έχει αρχίσει να καταρρέει. Διαπιστώνω θλίψη αλλά και φθόνο. Αν έχεις δουλειά, κάποιοι σε θεωρούν πάμπλουτο. Επίσης, με το καλημέρα ακούς ιστορίες με ανθρώπους που τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Επιμένω όμως ότι το να επικρατεί ο φθόνος και να μην υπάρχει ανθρωπιά είναι πιο τρομακτικό από το να τα βγάζεις δύσκολα πέρα και να μην έχεις να πληρώσεις”.
Τέλος, για όσους την αποκαλούν “μαγκάκι” και το αν ισχύει αυτό, η ίδια σημείωσε: “Είμαι σίγουρα ευθύς τύπος. Ποτέ δεν ήμουν το γλυκούλι κορίτσι. Μερικές φορές μπορεί να γίνω και απόλυτη σε εκνευριστικό σημείο. Δεν υπήρξα ποτέ μπάρμπι. Ισως αυτό ερμηνεύεται ως μαγκιά”.

Read More

And More