Βάλε σκουλαρίκια στα μαλλιά σου (γιατί είναι fun και γιατί yolo)!

Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλα είναι στο κεφάλι μας. Ας πούμε: αν βαριέσαι, είναι στο κεφάλι σου! Και αν… αλλάξεις το κεφάλι σου θα δεις που τα πράγματα θα γίνουν πολύ, πολύ καλύτερα και όχι πια βαρετά.

Και μετά από αυτή την κάπως σαν μπερδεμένη σκέψη να σου πω που θέλω να καταλήξω! Αν κάνεις κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια πράγματα δοκίμασε να πειραματιστείς με νέα beauty looks και σπάσε την ρουτίνα σου. Κάπως έτσι, κάθε μέρα θα βλέπεις έναν νέο και διαφορετικό άνθρωπο μπροστά από τον καθρέφτη σου και δεν θα βαριέσαι.
Άρα: ξαναδιάβασε την πρώτη παράγραφο και αντικατάστησε την λέξη κεφάλι με την λέξη μαλλιά.

Το χτένισμα που θα δεις παρακάτω μου το έκανε η (ποια άλλη;) Σοφία Νομικού (που παρακάτω θα την γράφω απλά Σοφία γιατί πλέον σου είναι τόσο οικεία μέσα από 25896003 θέματα μαζί της σε αυτό το blog). Πρόκειται για ένα grunge- punk χτένισμα που φοριέται πολύ στο instagram και που είχε κάνει παρόμοιο η Rita Ora πριν καιρό σε red carpet event. Ουσιαστικά είναι cornrows (αυτές οι πλεξίδες που εφάπτωνται του κεφαλιού) αλλά όλο το twist το δίνει εδώ η σκέψη ότι περνάς κρίκους (αυτούς που φορούσες στα αυτιά σου στο σχολείο που είχες 10 τρύπες σε κάθε αυτί!) μέσα από τα μαλλιά σου.

Για αρχή, λοιπόν…

… Φώναξε μια φίλη σπίτι σου (ή αγγάρεψε την αδερφή σου!). Για να είμαι ειλικρινής, αυτή την λεπτή πλεξίδα στα πλαϊνά δεν είναι τόσο εύκολο να την κάνεις μόνη σου. Εκτός αν είσαι η Σοφία!

Δες πώς γίνεται!

1. Κάνε δύο χωρίσματα στο πλάι των αυτιών σου όπως βλέπεις εδώ και πιάσε την μεσαία χοντρή τούφα ώστε να μπορείς να δουλέψεις σωστά.
2. Ξεκίνησε να πλέκεις μια πολύ λεπτή γαλλική πλεξίδα παίρνοντας εναλλάξ τούφες από πάνω και από κάτω και ενσωματόνωντάς τις στην μεσαία.
3. Όταν πια η πλεξίδα σταματήσει να εφάπτεται του κεφαλιού συνέχισε με μια κανονική πλεξίδα.
4. Πιάσε την άκρη της με ένα πολύ λεπτό λαστιχάκι.
5. Πέρασε κατά μήκος της πλεξίδας σκουλαρίκια- κρίκους. Ψάξε και βρες αυτά που φορούσες παλιά στο σχολείο. Αν δεν ανήκεις σε αυτή την γενιά (την δική μου γενιά που γεμίζαμε τρύπες τα αυτιά μας) μπορείς να ψάξεις για τέτοιους κρίκους στο Μοναστηράκι που έχει πολλά τέτοια μαγαζιά. Αλλά επειδή αυτό θα σου κοστίσει (οι κρίκοι εκεί είναι ασημένιοι και άρα ακριβοί) μπορείς να ψάξεις και online. Στο freepeople για παράδειγμα βρήκα αυτά που βλέπεις παραπάνω στην photo no 5 και το σετ κοστίζει περίπου 20 ευρώ.
6. Άνοιξε τους κρίκους και πέρασέ τους μέσα από τις πλεξίδες.
7. Happy punk day!

Και αφού έκανες τόσο κόπο γι’ αυτό το χτένισμα υπάρχει ένα έξυπνο tip για να το κρατήσεις κι άλλες μέρες!

Μιας που ξόδεψες κάποιε εργατοώρες γι’ αυτό το χτένισμα, καλό θα ήταν να το χαρείς. Και να κάνεις και παραλλαγές. Άκου, λοιπόν, τι κάνεις: πριν πέσεις για ύπνο λύνεις το κεντρικό τμήμα των μαλλιών σου, χτενίζεις (το κεντρικό τμήμα των μαλλιών σου) και τα πιάνεις μέσα σε ένα σατέν μαντήλι (όλα τα μαλλιά σου κι επίσης το σατέν είναι ύφασμα που γλιστράει και δεν προκαλείται τριβή). Το επόμενο πρωί πιάνεις το κεντρικό τμήμα ένα half up τύπου Ariana Grande ή ένα top knot. Στην πρώτη περίπτωση το αποτέλεσμα είναι sexy, στην δεύτερη πιο punk.

Και κάπως έτσι, μέσα σε δύο μέρες μπορείς να γίνεις ένας άλλος και καθόλου βαρετός άνθρωπος. Απλώς θυμίσου να βάλεις σκουλαρίκια στα μαλλιά!

Be youtifull!

And More