Clearhouse: Το ορθογώνιο σπίτι χωρίς μπετόν, δίπλα σε λίμνη!

Τα… γυάλινα σπίτια είναι μια τάση που συναντάμε πολύ τελευταία, κυρίως στο εξωτερικό, όπως αυτό που σου παρουσιάσαμε πρόσφατα στο Maryland. Το χαρακτηριστικό τους είναι η απουσία τοιχων και το ότι βρίσκονται μέσα σε μοναδικά φυσικά περιβάλλοντα. Δες και αυτό!

/
Αυτό το μοναδικό σπίτι από ατσάλι και γυαλί βρίσκεται στο Shelter Island, δίπλα σε λίμνη, στη Νέα Υόρκη και είναι μια δημιουργία του Stuart Parr Design. Όπως είναι φανερό το γυαλί επιλέχθηκε για να εκμεταλλευτεί τη μοναδική θέα της περιοχής.

/
Και βεβαίως η θέα είναι μοναδική σε κάθε πλευρά του σπιτιού αφού εκτός από τη θάλασσα το σπίτι βλέπει και ένα δάσος.

/
Η διακόσμηση είναι λιτή, έχουν όμως επιλεγεί μερικά dramatic κομμάτια όπως η αγελάδα που είδες πιο πάνω και εδώ το γλυπτό-χέρι για να δώσουν έμφαση στο ότι η βασική επιρροή στη διακόσμηση είναι η… ζωή!

/
Όπως είναι φυσικό, το κυβικό αυτό σπίτι παρέχει ένα μοναδικό θέαμα τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα, οπότε και είναι φανερή η έλλειψη τοίχων μέσα σε αυτό.

/
Παρά το γεγονός ότι το σπίτι είναι τόσο… διαπερατό, δεν “ξενίζει” το μάτι ίσως γιατί είναι ενταγμένο στο φυσικό περιβάλλον με τέτοιο τρόπο.

/
Η κρεβατοκάμαρα στην δυτική πλευρά του σπιτιού είναι από τα πιο όμορφα δωμάτια!

/
Το μπάνιο είναι ο μόνος μη διαπερατός χώρος και ο μόνος χώρος που έχει χρησιμοποιηθεί άλλο υλικό εκτός από γυαλί και ατσάλι.

Read More

And More