Το σπίτι του σχεδιαστή Elie Saab!

Το “Παρίσι της Ανατολής”, τη Βυρητό, επέλεξε ο σχεδιαστής μόδας Elie Saab για να κατοικήσει. Μια αναπαλαιωμένη έπαυλη έγινε το καταφύγιό του!

Ο σχεδιαστής και η σύζυγός του Claudine συνεργάστηκαν με τον αρχιτέκτονα Chakib Richani για να αναπαλαιώσουν μια έπαυλη των αρχών του 20ου αιώνα στην περιοχή Gemayzeh της Βυρητού στο Λίβανο όπου ζει και δραστηριοποιείται ο σχεδιαστής.


Στο σαλόνι κυριαρχούν οι γοτθικού τύπου μπαλκονόπορτες που οδηγούν στον εντυπωσιακό κήπο του σπιτιού (δεξιά) αλλά και ένας πολυέλαιος, από την οθωμανική εποχή. Είναι εντυπωσιακό το πόσο ψηλοτάβανα είναι τα δωμάτια της έπαυλης. Ο κήπος είναι μια όαση δροσιάς με αναρριχώμενα κλήματα και γαρδένιες.


Ο σχεδιαστής ποζάρει στο σαλόνι του όπου εντυπωσιάζουν οι πολυέλαιοι από την οθωμανική εποχή. Δεξιά, είναι χαρακτηριστικές οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά όπως αυτό το τραπεζάκι φερμένο από τη Δαμασκό με σκαλισμένες φράσεις από το Κοράνι καθώς και ένα φωτιστικό σχεδιασμένο από τον ίδιο τον αρχιτέκτονα που επιμελήθηκε την αναπαλαίωση της έπαυλης.


Οι καναπέδες, τα τραπέζια και τα φωτιστικά που δεσπόζουν στο σαλόνι είναι σχεδιασμένα από τον αρχιτέκτονα Chakib Richani ενώ είναι χαρακτηριστική η χρήση του λευκού χρώματος στους χώρους.


Η κύρια κρεβατοκάμαρα (αριστερά) αποτελείται από δύο δωμάτια. Το πρώτο λειτουργεί ως καθιστικό ενώ στο δεύτερο υπάρχει ένα εντυπωσιακό κρεβάτι με ουρανό. Και εδώ το χρώμα που κυριαρχεί είναι το off-white. Αντίθετα, η τραπεζαρία χρωματίζεται έντονα από την εντυπωσιακότατη αναπαλαιωμένη τοιχογραφία του ταβανιού, τον πολυέλαιο αλλά και το μαρμάρινο τραπέζι.

Read More

And More