“Παιχνιδιάρικα” έπιπλα για λεπτές… ισορροπίες

Πώς θα σου φαινόταν αν για να απολαύσεις ένα lazy afternoon στη σεζ λονγκ σου, ένα γεύμα στο τραπέζι σου ή λίγη ώρα καθισμένη στον πάγκο σου θα έπρεπε απαραίτητα να έχεις και παρέα για να καταφέρεις να… ισορροπήσεις;

Και όμως, οι νεαρές σχεδιάστριες Maria Dal Canto και Lena Holzer δημιούργησαν τη συλλογή Equilibrium έχοντας ακριβώς αυτό στο μυαλό τους! Τα minimal έπιπλα της σειράς απαρτίζονται από διπλή σεζ λονγκ, διπλό παγκάκι και τετραπλή τραπεζαρία που μπορούν να λειτουργήσουν μόνο αν χρησιμοποιηθούν από δυάδες!

Τα μοναδικά έπιπλα αποτελούνται από έναν inox μεταλλικό σκελετό, πάνω στον οποίο δένουν κόκκινα ελαστικά σκοινιά που χρησιμοποιούνται ως επιφάνεια των καθισμάτων. Αν ένα άτομο προσπαθήσει να καθίσει μόνο του, τότε είναι βέβαιο πως θα βρεθεί στο έδαφος, μιας και είναι απαραίτητο να αντισταθμίζεται το βάρος του από το δεύτερο άτομο που θα καθίσει μαζί του! Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της τραπεζαρίας, όπου μπορεί να χρησιμεύσει μονάχα από δύο άτομα και πάνω! Τα δύο κορίτσια δημιούργησαν την “παιχνιδιάρικη” συλλογή με στόχο να μοιάζουν τα έπιπλά τους με εκείνα που χρησιμοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους, ενώ παράλληλα θα δίνουν τη δυνατότητα σε ζεύγη ανθρώπων να… επικοινωνούν μεταξύ τους, προκειμένου να καταφέρουν να τα χρησιμοποιήσουν!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να δεις πώς μοιάζουν τα ιδιαίτερα έπιπλα της σειράς Equilibrium!

Read More

And More