Marine Residence: Πώς μια πολυτελής μονοκατοικία καταφέρνει να είναι coastal, χωρίς κανένα “ναυτικό” στοιχείο

Μπορεί το όνομά του να παραπέμπει σε ναυτικό στυλ και… ακροθαλασσιές, αλλά στην πραγματικότητα τίποτα σε αυτό το σπίτι δεν έχει να κάνει με τα συνηθισμένα marine style που ίσως να έχεις στο μυαλό σου. Χτισμένο στη Santa Monica της δυτικής Καλιφόρνια, η Marine Residence είναι μία από τις πιο πολυτελείς και υπερσύγχρονες κατοικίες της περιοχής, ενσωματώνοντας στο σχεδιασμό της τόσο τους κανόνες του easy-living, όσο και της eco-friendly νοοτροπίας, ενώ ταυτόχρονα “αγκαλιάζει” τη λογική του indoor/outdoor φέρνοντας σε απόλυτη σύνδεση τους εσωτερικούς με τους εξωτερικούς χώρους της!

Σχεδιασμένη από το αρχιτεκτονικό studio Legaspi Courts Design και προσομοιάζοντας στο διάσημο coastal feeling που χαρακτηρίζει το καλιφορνέζικο στυλ, η πολυτελής μονοκατοικία αποτελείται από τρία υπερμεγέθη σαλόνια και family rooms και τρία υπνοδωμάτια, ενώ οι εκτάσεις που απλώνονται γύρω της είναι αρκετές για να μοιάζει με παραθαλάσσιο κτίριο. Με την πέτρα και το ξύλο βελανιδιάς να είναι τα κυρίαρχα κατασκευαστικά υλικά στους περισσότερους κοινόχρηστους χώρους, το interior design έχει διαμορφωθεί στους πιο ήπιους και neutral ρυθμούς, ώστε να αποπνέει ηρεμία και comfortness.

Η “καθαρή”, σύγχρονη και… οργανική σχεδιαστική δομή της Marine Residence είναι τα βασικά στοιχεία που κάνουν το design να ξεχωρίζει για την απλή πολυτέλειά του, ενώ οι φινετσάτες λεπτομέρειες από metallics και elegant “ζεστό” ξύλο συνδυάζονται άψογα με τις περισσότερο… χαλαρωτικές fluffy και πλούσιες υφές! Μεμονωμένες χρωματικές πινελιές σε moody και παστέλ αποχρώσεις δίνουν έμφαση στους γήινους τόνους που μεσουρανούν στους χώρους, με την ώχρα, το καμηλό, το nude, το taupe και το μπεζ να είναι οι βασικές συνισταμένες της παλέτας, η οποία ενδυναμώνεται από τις μαύρες και ξύλινες επιφάνειες.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να δεις πώς μοιάζει η elegant Marine Residence!

Το κεντρικό σαλόνι του σπιτιού χαρακτηρίζεται από τη stylish κομψότητα του coastal look, με την πέτρα, το ξύλο, την Τέχνη και τα architectural έπιπλα να κυριαρχούν στο χώρο.

Το family room για τις πιο ιδιωτικές στιγμές της οικογένειας συνδυάζει τη minimal απλότητα με τις elegant σχεδιαστικές γραμμές και το fluffy coziness.

Το τρίτο καθιστικό της μονοκατοικίας βρίσκεται στη βεράντα του δεύτερου ορόφου και ακολουθεί περισσότερο το ναυτικό στυλ, με το ανοιχτόχρωμο ξύλο και το rattan να κλέβουν την παράσταση.

Η τραπεζαρία του σπιτιού αποτελείται από ένα επιβλητικό συμπαγές ξύλινο τραπέζι κυβιστικής λογικής, το οποίο πλαισιώνεται από minimal αρχιτεκτονικές καρέκλες από ξύλο και μέταλλο.

Ανοιχτόχρωμο ξύλο, marble πάγκος και νησίδα με δυνατότητα γευμάτων είναι τα βασικά στοιχεία της κουζίνας.

Το master υπνοδωμάτιο περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία για το κατάλληλο cocooning, με τις neutral αποχρώσεις και τις “ζεστές” υφές να κυριαρχούν.

Το καθιστικό του μεγάλου υπνοδωματίου έχει διακοσμηθεί με μία εκπληκτική κονσόλα με 3D εφέ, ένα αρχιτεκτονικό φωτιστικό δαπέδου και μια designers πολυθρόνα με βαθύ πετρόλ βελούδινη επένδυση.

Στο δεύτερο υπνοδωμάτιο του σπιτιού κυριαρχούν οι ουδέτερες αποχρώσεις, ενώ ο χώρος είναι σε άμεση επαφή με την ειδυλλιακή πισίνα του κήπου.

Το τρίτο υπνοδωμάτιο της μονοκατοικίας ακολουθεί τους κανόνες του comfortness με αρκετές δόσεις layering στις υφάνσεις του.

Ένα από τα μπάνια του σπιτιού, όπου το γκρι μάρμαρο συμπληρώνει το ανοιχτόχρωμο ξύλο.

Η βεράντα του δεύτερου ορόφου περιλαμβάνει ένα εξωτερικό lounge, μία τραπεζαρία, καθώς και σεζλόνγκ για χαλάρωση στον ήλιο.

Read More

And More