Πίσω στην κορυφή της σελίδας
30.03.2016 | 13:40
Μαρκέλλα Ρεπανέλη

Αυτό είναι το σπίτι του μέλλοντος! Δες πώς μοιάζει!

Αυτό είναι το σπίτι του μέλλοντος! Δες πώς μοιάζει!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ένα ενεργειακά αυτόνομο σπίτι μας έρχεται από το μέλλον αν και πρωτοσχεδιάστηκε το 2013 από τον Aibek Almassov του γραφείου A.Masow Architects. Είναι ένα πλήρως οικολογικό σπίτι, που παράγει μόνο του όλη την ενέργεια αλλά και το νερό που χρειάζεται για να λειτουργήσει ως κατοικία. Πρόκειται για έναν πρωτότυπο γυάλινο σωλήνα που εκτείνεται γύρω από ένα δέντρο σε τρία πατώματα. Το κυκλικό αυτό σπίτι αναζητά χρηματοδότες για να δημιουργηθεί αλλά μέχρι τότε οι μακέτες του είναι αρκετά εντυπωσιακές, αληθοφανείς και υπάρχει ενδιαφέρον για τη δημιουργία του στην πράξη!


Ένα τεράστιο δέντρο σε δάσος γίνεται ο κεντρικός άξονας ενός γυάλινου σωλήνα που εκτείνεται σε τρία πατώματα.


Οι σχεδιαστές θέτουν ως στόχο να αποδείξουν ότι 35 τετραγωνικά μέτρα είναι αρκετά για να χτιστεί ένα σπίτι που μπορεί να στεγάσει μια οικογένεια και να είναι πλήρως οικολογικό χωρίς μάλιστα να καταστρέφει το δάσος.Η κατοικία θα στηρίζεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να έχει αυτονομία.Φαντάσου το σαλόνι σου να έχει στο κέντρο του ένα δέντρο!


Ο τελευταίος όροφος είναι ιδανικός για καλοκαιρινές διακοπές και ηλιοθεραπεία!Όλο αυτό το γυαλί θα λειτουργεί σαν ενεργειακό πάνελ.


Ο αρχιτέκτονας ισχυρίζεται ότι η κατασκευή είναι πολύ εύκολη και σύντομα θα μπορέσει να το κάνει πραγματικότητα!Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10