Jungle inspo: Η τάση που υπόσχεται να μετατρέψει το σπίτι σου σε… καταφύγιο άγριας ζωής

Τους τελευταίους μήνες θα έχεις σίγουρα αντιληφθεί πως η φύση είναι η μεγαλύτερη έμπνευση για τους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων και το αδιαμφισβήτητο trend της χρονιάς. Τα μοτίβα, οι εκτυπώσεις και τα χρώματα που συναντά κανείς εκεί έξω φέρνουν «αέρα» ανανέωσης σε κάθε σπίτι, παρέχουν… ζεστασιά και επανασυνδέοντας τους ανθρώπους με τη φύση. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι designers αγαπούν να παίζουν με φυσικά χρώματα και μοτίβα και κάπως έτσι η τάση του jungle inspo κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή των προτιμήσεων και τρυπώσει στις καρδιές μας!

Ξεκινώντας από τα φυσικά φυτά που έχουν κατακλύσει τους εσωτερικούς χώρους και που πραγματικά δεν χορταίνουμε να βλέπουμε, η ατμόσφαιρα μπορεί να αλλάξει ακαριαία σε οποιοδήποτε χώρο! Ειδικότερα χρησιμοποιώντας εξωτικά φυτά, με τα υπερμεγέθη φύλλα τους και το λαμπερό χρώμα τους, έχουμε την ιδανική προσθήκη σε ένα σπίτι που θέλει να αποκαλείται «ζούγκλα»! Ένα ακόμη βασικό χαρακτηριστικό της τάσης του jungle inspo είναι τα πολλά τολμηρά και ζωηρά χρώματα και τα πλούσια patterns που εμπεριέχουν «προσμίξεις» διαφόρων αποχρώσεων και υφών! Παράλληλα, το rattan και το μπαμπού έχουν κάνει ισχυρό comeback, σηματοδοτώντας μαζί με το animal print μια έντονη αγάπη στα στοιχεία όχι απλά της φύσης, αλλά και της άγριας και άναρχης βλάστησης και ζωής. Αυτής που συναντά κανείς πού αλλού; Στη ζούγκλα!

Και για του λόγου το αληθές, δες στις φωτογραφίες που ακολουθούν πόσο… υπνωτιστικό και σαγηνευτικό είναι το jungle trend και θα με θυμηθείς!

Οι κατάλληλες «δόσεις» τροπικών φυτών μπορούν να αλλάξουν εντελώς την αίσθηση ενός χώρου.

Oversized βλάστηση, κρεμαστά φυτά, κισσοί και αναρριχώμενα είναι τα απαραίτητα «εργαλεία» για ένα σπίτι εμπνευσμένο από τη ζούγκλα.

Ακόμη και όταν απουσιάζουν τα φυσικά φυτά, τα εξωτικά patterns σε μια ταπετσαρία δίνει το αποτέλεσμα που όλοι λατρεύουμε.

Και στο μπάνιο η προσθήκη φυτών εσωτερικού χώρου μπορεί να δώσει έμφαση και δραματικό τόνο στη διακόσμηση.

Οι υφάνσεις με τροπικό μοτίβο είναι ιδανικές για το jungle inspo interior και το αποτέλεσμα είναι πολυτελές και ζωηρό.

Στοιχεία της ζούγκλας, όπως εξωτικά πουλιά, έντονα χρώματα και έμπνευση από τροπικά δέντρα όπως η μπανανιά και ο φοίνικας είναι πάντα καλοδεχούμενα.

Όταν το δωμάτιο δεν έχει… θέα, μπορείς να τη δημιουργήσεις μέσα στο χώρο, γεμίζοντας τα πιο καίρια σημεία του με πράσινη βλάστηση.

Read More

And More