Ρουστίκ: Θα… “κολλήσεις” με αυτήν την τάση στη διακόσμηση!

Αν αναρωτιέσαι τι σημαίνει ρουστίκ διακόσμηση με λίγα λόγια θα σου πούμε αυτό το ιδιαίτερο… χωριάτικο στιλ, με πολλά ξύλινα στοιχεία, κυρίως στη δομή ενός χώρου, όπως οι πόρτες, οι δοκοί στο ταβάνι αλλά και μια διακόσμηση που να θυμίζει νησί, εξοχή και γενικά μη αστικό τοπίο!
Η ρουστίκ τάση στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση κερδίζει έδαφος ίσως γιατί όλοι θέλουμε στο χώρο μας να νιώθουμε ότι ξεφεύγουμε από την αγχωτική πόλη. Επιπλέον είναι μια τάση πολύ κοντά στη φύση και ίσως γι’ αυτό να μας αρέσει!
Παρακάτω θα δεις ένα πρότυπο ρουστίκ διακόσμησης και αρχιτεκτονικής στην Ιταλία που ανέλαβε η εταιρεία Carnet Casa και πραγματικά θαυμάσαμε!


Πρώτα από όλα θαύμασε τις υπέροχες ξύλινες δοκούς στο ταβάνι που είναι σημαντικό ρουστίκ στοιχείο. Κατόπιν θα παρατηρήσεις πολλά μοντέρνα στοιχεία που συμπληρώνουν το στιλ, όπως η χρυσή πολυθρόνα, το ξεβαμένο χαλί και ο chesterfield καναπές.


Ένα υπέροχο ξύλινο πατζούρι λειτουργεί ως επιτοίχιο διακοσμητικό για να θυμίζει την καταγωγή του σπιτιού. Οι τοίχοι είναι ντυμένοι με ταπετσαρία που να θυμίζει αυτό το fade out χρώμα που έχουν πολλά χωριατόσπιτα.


Στο χωλ, το πράσινο μάρμαρο και η μπρούτζινη σκάλα είναι απλώς υπέροχα!


Η κουζίνα είναι ίσως ο μόνος χώρος εξ ολοκλήρου μοντέρνος που όμως δεν λειτουργεί ως παραφωνία.


Οι δερμάτινες καρέκλες της τραπεζαρίας συμπληρώνουν υπέροχα το τραπέζι!


Η κρεβατοκάμαρα είναι εάν ρουστίκ όνειρο, με δική της μπανιέρα ενώ τα μεταλλικά έπιπλα συμπληρώνουν ιδανικά το χώρο.


Στο μπάνιο δόθηκε έμφαση στις ταπετσαρίες αλλά φυσικά και στα είδη υγιεινής που είναι σκουρόχρωμα ώστε να είναι κοντά στα χρώματα της φύσης.


Μέχρι και το λεοπάρ δείχνει να είναι ταιριαστό με το χωριάτικο στιλ!


Πολλά χρυσά διακοσμητικά έχουν επιλεγεί διάσπαρτα όπως εδώ ο χρυσός καθρέφτης και το βάζο.

Read More

And More