Πίσω στην κορυφή της σελίδας
11.11.2016 | 14:00
Μαρκέλλα Ρεπανέλη

Απίθανο καταφύγιο ακροβατεί στην κορυφή του βουνού στη Σλοβενία!

Απίθανο καταφύγιο ακροβατεί στην κορυφή του βουνού στη Σλοβενία!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Και αφού η νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τράμπ είναι Σλοβένα, ιδού η ευκαιρία να αναφερθούμε σε μία απίθανη κατασκευή τοπικού αρχιτεκτονικού γραφείου (OFIS Arhitekti) στην κορυφή του βουνού Kanin στη Σλοβενία.
Το γραφείο συνεργάστηκε με ντόπιους μηχανικούς και σχεδίασαν αλλά και υλοποίησαν την Kanin Winter Cabin, ένα μικρό καταφύγιο ικανό να αντιστέκεται στις εξτρίμ καιρικές συνθήκες που μπορεί να επικρατούν σε ένα ψηλό βουνό.

Το μικρό καταφύγιο κυριολεκτικά ακροβατεί πάνω στην κορυφή του βραχώδους βουνού και η αλήθεια είναι ότι αν δεν είσαι μηχανικός δεν μπορείς να καταλάβεις πώς ακριβώς στέκεται όρθιο όταν το χτυπάει ο αέρας του βουνού!
Οι φωτογραφίες όμως είναι εντυπωσιακές!


Το συγκεκριμένο γραφείο έχει αναλάβει παρόμοια κατασκευή και σε άλλο βουνό της Σλοβενίας.Αυτή η μικρή καμπίνα των 9.7 τετραγωνικών μέτρων είναι ένα κατασκεύασμα αλουμινίου, γυαλιού και ξύλου.


Στο συγκεκριμένο σημείο του βουνού έχουν πρόσβαση μόνο ελικόπτερα και αναβάτες οπότε η καμπίνα τοποθετήθηκε με τη βοήθεια ελικοπτέρου του σλοβενικού στρατού που έκανε 3 προσπάθειες για να τα καταφέρει!Ισχυρά μεταλλικά σχοινιά συγκρατούν την καμπίνα που-θεωρητικά- είναι κατασκευασμένη έτσι ώστε να αντέχει τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες του σημείου.Έχει τοποθετηθεί μάλιστα σε σημείο που να προσφέρει πανοραμική θέα προς την κοιλάδα αλλά και τη συνορεύουσα Ιταλία.


Το εσωτερικό της καμπίνας είναι όλο επενδυμένο με ξύλο.


Διαθέτει τρία ξύλινα επίπεδα σαν κρεβάτια που βλέπουν έξω.


Το καταφύγιο τη νύχτα είναι εξίσου εντυπωσιακό!


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10