Baumanière: Το εμβληματικό ξενοδοχείο της Προβηγκίας στο “πιο όμορφο χωριό της Γαλλίας”

Με ιστορία που φθάνει σε βάθος 61 χρόνων, αλλά και με το μοναδικό προτέρημα της αποστομωτικής τοποθεσίας, το ένδοξο ξενοδοχείο Baumanière στην καρδιά της μαγευτικής Προβηγκίας καταφέρνει για περισσότερο από μισό αιώνα να προσελκύει τους ρομαντικούς και να ενθουσιάζει με την πολυτέλειά του! Σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας, το Baux-de-Provence, και περιτριγυρισμένο τόσο από τα τείχη της παλιάς πόλης, όσο και από τους λαξευμένους από το χρόνο βράχους του ορεινού τοπίου, το παλιό αγροτόσπιτο που μετατράπηκε σε πεντάστερο ξενοδοχείο από τον κορυφαίο Γάλλο σεφ Raymond Thuilier κόβει την ανάσα με την ομορφιά και την καλαισθησία του! Διαθέτοντας δύο από τα πιο διάσημα και πολυβραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια, τα Oustau de Baumanière και La Cabro d’Or, το θρυλικό boutique hotel στέκεται στην πιο “ευλογημένη” γη και προσφέρει όλες τις ανέσεις, αλλά και τη γαστριμαργική ανωτερότητα της γαλλικής φινέτσας!

Τα πέντε διαφορετικά και άκρως γραφικά κτίσματα που φιλοξενούν τους χώρους και τις σουίτες του ξενοδοχείου βρίσκονται ανάμεσα σε ελαιώνες, κληματαριές και αρωματικά βότανα που φύονται στο άγριο και “παρθένο” τοπίο, ενώ οι εγκαταστάσεις διαθέτουν τρεις ειδυλλιακές πισίνες με βαθυγάλανα, κρυστάλλινα νερά, αλλά ακόμη και ένα υπερπολυτελές open air spa για όσους θέλουν να απολαύσουν τη συγκλονιστική θέα καθ’ όλη τη διάρκεια της χαλαρωτικής περιποίησης από τους ειδικούς!

Το interior design των 55 δωματίων της “αγροικίας” έχει επιμεληθεί με τρόπο που η αρχοντική διακόσμηση να σέβεται το έντονο φυσικό περιβάλλον που εκτείνεται γύρω τους, αλλά και την παράδοση του τόπου στον οποίο βρίσκονται! Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε να καλύπτουν κάθε πιθανό γούστο και τις διαφορετικές ανάγκες των επισκεπτών, που έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν είτε στις elegant σουίτες των τριών κτιρίων, είτε να “καταλάβουν” ολοκληρωτικά ένα από τα δύο σπίτια των εγκαταστάσεων!

Παρακάτω μπορείς να πάρεις μια μικρή γεύση από τον επίγειο “παράδεισο” που ακούει στο όνομα Baumanière!


Το πολυτελές open air spa για τους λάτρεις της φύσης και των χαλαρωτικών μασάζ.


Το πετρόχτιστο σοκάκι που οδηγεί στα κτίρια του Baumanière.


Η ειδυλλιακή όψη του μοναδικού ξενοδοχείου μέσα στα ελαιόδεντρα.


Ένα από τα εξωτερικά lounge κάτω από τις κληματαριές και τη σκιά των γέρικων κορμών.


Άποψη μίας από τις 55 σουίτες του πολυτελούς ξενοδοχείου.


Δωμάτια με… θέα στην υπερμεγέθη πισίνα με τα κρυστάλλινα νερά.


Εκεί που το υγρό στοιχείο ενώνεται με το άγριο φυσικό τοπίο της Προβηγκίας.

Read More

And More