Treehouses: Αυτά είναι τα 10 πιο εντυπωσιακά δενδρόσπιτα του κόσμου και θα σε ενθουσιάσουν

Όταν ήσουν μικρή, μήπως ονειρευόσουν ότι κάπου μέσα στο δάσος υπάρχει το ολόδικό σου δενδρόσπιτο, όπου μπορούσες να ξεφύγεις και να ζήσεις μοναδικές περιπέτειες; Ή μήπως παρακαλούσες νυχθημερόν τον πατέρα σου να σου χτίσει ένα ξύλινο σπιτάκι πάνω στη “γέρικη” ελιά που είχατε στο πίσω μέρος του κήπου σας, αλλά χωρίς αποτελέσματα; Το μόνο που κατάφερες τελικά ήταν μια ξύλινη κούνια που κρεμάσατε με σκοινιά σε ένα από τα δυνατά κλαδιά του δέντρου. Μήπως τώρα που μεγάλωσες, ήρθε η στιγμή να δεις πώς είναι η ζωή σε ένα από τα μεγαλειώδη δενδρόσπιτα που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του κόσμου και είναι η… ενσάρκωση των παιδικών ονείρων σου;

Η ιδέα ενός σπιτιού που έχει χτιστεί πάνω σε ένα δέντρο μπορεί να φαντάζει κάπως απλοϊκή και ελαφρώς παιδική, αλλά ο τρόπος που τα σύγχρονα treehouses κατασκευάζονται στα πιο ειδυλλιακά μέρη του κόσμου, μέσα σε έντονη βλάστηση και μαγευτικά δάση, αλλά και με αρχιτεκτονική ματιά που συγκλονίζει, κάνει την τάση του δενδρόσπιτου να εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Άλλωστε, μερικά από τα πιο πολυτελή και σπάνια ξενοδοχεία του κόσμου έχουν δημιουργηθεί στην κορυφή ενός δέντρου και για να καταφέρεις να μείνεις έστω και ένα βράδυ εκεί, θα χρειαστεί να ξοδέψεις μια μικρή… περιουσία!

Είναι αυτή η ονειρεμένη αίσθηση της απομόνωσης και της εκλεπτυσμένης περιπέτειας που κάνει τα δενδρόσπιτα τόσο… ποθητά! Μπορεί να σου φέρνουν στο μυαλό αποδράσεις και χαλάρωση βγαλμένες από τα πλάνα της “Γαλάζιας Λίμνης” και αυτό τα κάνει ακόμη πιο γοητευτικά. Πάντως, τα contemporary treehouses είναι σχεδιασμένα με βάση τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, με design που θα ζήλευαν και οι κορυφαίοι αρχιτέκτονες και με ανέσεις πέντε αστέρων, κι ας μην φτάνουν τα 200 τ.μ.!

Παρ’ όλα αυτά, αν θέλεις να δεις πώς είναι τα πιο αποστομωτικά treehouses, στα πιο εξεζητημένα μέρη του πλανήτη και με το πιο καινοτόμο και elegant design, ρίξε μια ματιά παρακάτω και είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστείς!

RPA’s Treehouse

Φτιαγμένο σε μια απότομη κορυφή στο Nichols Canyon του Λος Άντζελες, το δενδρόσπιτο χρησιμοποιείται ως καταφύγιο, αλλά και γραφείο, το μοναδικό design του οποίου ολοκληρώνεται με την εκπληκτική σκεπή που θυμίζει πεταλούδα.

Tree Snake Houses

Χτισμένα από τους αρχιτέκτονες Luís Rebelo de Andrade και Tiago Rebelo de Andrade τα δενδρόσπιτα βρίσκονται στην Πορτογαλία και σχεδιάστηκαν με τρόπο που να θυμίζει φίδι που γλιστράει ανάμεσα στα δέντρα του δάσους.

7th Room του Treehotel

Σχεδιασμένη από την εταιρεία Snøhetta στη βόρεια Σουηδία, αυτή η πολυτελής καμπίνα είναι μέρος ξενοδοχειακής μονάδας με δενδρόσπιτα σε διάφορα μέρη του δάσους. Το 7th Room, όπως είναι γνωστό μιμείται τέλεια το χώρο που το περιβάλει χάρη στο artwork που λειτουργεί ως περίβλημα.

Hut on Stilts

Αυτό το σπιτάκι στο Ντόρσετ της Αγγλίας βρίσκεται στο κέντρο ενός μικρού δάσους και μέσα στην κατάφυτη έκτασή του. Η απόλυτη ηρεμία που προσφέρει είναι ιδανική για αποδράσεις και ξέγνοιαστες στιγμές στη φύση.

HemLoft

Πρόκειται για μια ιδιωτική κατοικία στον Καναδά που βρίσκεται σε απόσταση μόλις πέντε λεπτών από κεντρικό δρόμο, αλλά τίποτα δεν φαίνεται να “διακόπτει” τη χαλάρωση που προσφέρει. Με το εντυπωσιακό σχήμα αυγού που έχει πάρει, αλλά και το μεγάλο ύψος στο οποίο βρίσκεται, το Hemloft είναι ένα μικρό αρχιτεκτονικό “διαμάντι”!

Calistoga Project

Το συγκεκριμένο σπίτι δημιουργήθηκε από την εταιρεία O2 Treehouse που εξειδικεύεται στην κατασκευή δενδρόσπιτων και αποτελείται από δύο ορόφους. Κατασκευασμένο ώστε να μπορεί να παρέχει και στιγμές ψυχαγωγίας με παιχνίδι στους ξύλινους εξωτερικούς διαδρόμους του, το ξύλινο σπιτάκι είναι ιδανικό για περιπετειώδεις τύπους που θέλουν να… παραθερίσουν στα δάση της Καλιφόρνιας.

Treehouse People

Δεν πρόκειται για ένα, αλλά για πολυσυλλεκτικό έργο του Ιάπωνα αρχιτέκτονα Takashi Kobayashi. Το συγκεκριμένο σπίτι με την κυβιστική εμφάνισή του αποτελεί ένα δείγμα μόνο από τα συνολικά 120 treehouses που έχει δημιουργήσει ο σχεδιαστής. Τα ξύλα που σχηματίζουν ένα κυματιστό εφέ είναι όλα ανακυκλωμένα.

Paarman Tree House

Στα προάστια του Cape Town, το εκπληκτικό σπίτι που σχεδίασε το αρχιτεκτονικό studio Malan Vorster μπορεί να μην είναι χτισμένο πάνω σε δέντρο, αλλά καταφέρνει μέσα από την αριστοτεχνική κατασκευή του να ενσωματωθεί στο περιβάλλον που το περιτριγυρίζει.

Villa Ardilla

Τρεις εξαιρετικοί σχεδιαστές, οι Daniel Cabezas, Rosario Velasco και Joan Sanz δημιούργησαν αυτό το ξεχωριστό και καθόλου συνηθισμένο δενδρόσπιτο στην Ισπανία, με στόχο να στεγάσει καλλιτέχνες και να τους εμπνεύσει. Αντίθετα με το καθιερωμένο ξύλο, το εκπληκτικό δενδρόσπιτο είναι κατασκευασμένο από μέταλλο.

Baumraum treehouse

Έντεκα μέτρα πάνω από το έδαφος βρίσκεται το εκπληκτικό, θολωτό δενδρόσπιτο στη Γερμανία. Κατασκευασμένο από την εταιρεία baumraum. Το treehouse είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει, μιας και είναι χτισμένο στον κήπο του κυρίως σπιτιού και “σκαρφαλωμένο” στα δέντρα της αυλής.

Read More

And More