Πίσω στην κορυφή της σελίδας
03.10.2015 | 12:59
Δρ. Σπύρος Μαζάνης

Πιπίλα: Πώς τη φροντίζουμε σωστά;

Πιπίλα: Πώς τη φροντίζουμε σωστά;
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Οι πιπίλες είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ του νεογέννητου για το μπιμπερό αλλά και για να παρηγοριέται όταν είναι ανήσυχο. Ποια πιπίλα είναι η καλύτερη για το παιδί σου; Πώς την καθαρίζεις; Κάθε πότε την αλλάζεις με καινούργια; Είναι μερικά από τα ερωτήματα της νέας μανούλας για τα οποία δίνει απαντήσεις ο παιδίατρος Δρ. Σπύρος Μαζάνης!

Οι πιπίλες διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: α) αυτές που μπαίνουν στο μπιμπερό, β) αυτές που μπαίνουν σαν αξεσουάρ στο στόμα του μωρού για παρηγοριά.

Το υλικό από το οποίο αποτελούνται οι πιπίλες είναι δύο ειδών: σιλικόνη και καουτσούκ.

Το σχήμα της πιπίλας μπορεί να είναι ανατομικό ή σαν σταγόνα.

Η απόφαση για το ποια πιπίλα θα διαλέξετε είναι καθαρά δική σου. Εφόσον η ποιότητά τους είναι ελεγμένη η καλύτερη πιπίλα τελικά είναι αυτή που “πιάνει” το μωρό.

Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι η φροντίδα και η καθαριότητα της πιπίλας.

1. Αν το μωρό είναι κάτω από 4 μηνών τότε πρέπει να αποστειρώνετε τις πιπίλες με νερό που βράζει στους 100 βαθμούς για 10 λεπτά συνεχόμενου βρασμού. Οι πιπίλες των μπιμπερό πρέπει να αποστειρώνονται μετά από κάθε χρήση. Οι πιπίλες παρηγοριάς τουλάχιστον 2-3 φορές την ημέρα και τις προστατεύουμε στο κουτάκι τους.
2. Μετά τους 4 μήνες τις πλένουμε πολύ καλά με οικολογικό απορρυπαντικό και μία βούρτσα χωρίς να είναι απαραίτητη η αποστείρωσή τους.
3. Καλό είναι να πετάτε τις πιπίλες που φαίνονται φθαρμένες ή αλλιώς τις αλλάζετε κάθε 1-2 μήνες.
4. Οι πιπίλες παρηγοριάς είναι βασική αιτία μετάδοσης μικροβίων στο στόμα του μωρού και συχνά προκαλούν ορθοδοντικά προβλήματα αν παρατείνεται η χρήση τους πάνω από δύο χρόνια. Γι\' αυτό αρχίζει η προσπάθεια να την κόψετε μετά τον πρώτο χρόνο.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10