Ανέμελη Πρωτομαγιά: Πώς να περάσετε την «γιορτή των λουλουδιών» με το παιδί, μέσα και έξω από το σπίτι

Η φύση «γιορτάζει», ο ήλιος λάμπει και πάντα αυτή η μέρα συνοδεύεται από ανεμελιά και επιθυμία για οικογενειακές εξορμήσεις, έστω και σύντομες! Άλλωστε την Πρωτομαγιά δεν έχει καμία σημασία ο προορισμός. Αυτό που προέχει είναι η καλή διάθεση και η όρεξη για βόλτες κάτω από τον ανοιξιάτικο ουρανό μαζί με τα παιδιά. Σε εκείνα απλά δώσε το… σύνθημα: «Πιάστε τον Μάη»! Δεν χρειάζονται κάτι περισσότερο για να ξεχυθούν στο πάρκο της πόλης ή στο λιβάδι της εξοχής και λίγη ώρα μετά να επιστρέψουν για να σου χαρίσουν μια αγκαλιά λουλούδια.

Όμως ακόμα κι αν δεν υπάρχει η δυνατότητα για μια «επίσκεψη» στη φύση, η Πρωτομαγιά με το παιδί μπορεί να είναι εξίσου διασκεδαστική μέσα στο σπίτι. Μπορείς να «ανθίσεις» την ημέρα του με απλούς και ευχάριστους τρόπους. Τα παιδιά τρελαίνονται να ζωγραφίζουν -κάποια απλώς να… μουντζουρώνουν- και ακριβώς αυτή είναι η πρώτη «αποστολή» τους. Δώσε, λοιπόν, οδηγίες στο παιδί σου ώστε να ζωγραφίσει έναν κήπο γεμάτο λουλούδια, ένα δάσος ή άφησέ το να αποφασίσει μόνο του το περιεχόμενο και ζήτησέ του να σου αφιερώσει το «έργο» γράφοντας σε κάποιο σημείο «Πρωτομαγιά 2017». Μπορείτε επίσης, να πάτε μια βόλτα στη γειτονιά σας και να μαζέψετε μικρά λουλουδάκια ή να αγοράσετε από ανθοπωλείο προκειμένου να φτιάξετε μαζί ένα μαγιάτικο στεφάνι.

Είτε μέσα είτε έξω από το σπίτι, η Πρωτομαγιά «απαιτεί» χαρά και δημιουργία!

Δες παρακάτω τρεις επιλογές για να περάσετε μια αξέχαστη μέρα:

Επισκεφτείτε μια ανθοκομική έκθεση! Το παιδί θα ενθουσιαστεί με την ποικιλία των φυτών και την πολυχρωμία και θα μάθει τα μυστικά των λουλουδιών! Στην Αθήνα, λειτουργεί ήδη η 63η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς (για τους… βόρειους) αλλά και η 7η Ανθοκομική του Πειραιά, στην Πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι.

Πάρτε τα βουνά, τους λόφους, τα λιβάδια και κάντε πικ νικ! Στρώσε το… τραπέζι όση ώρα το παιδί μαζεύει τα λουλούδια! Όσο για το πού θα απλώσετε το κόκκινο καρό τραπεζομάντιλο, οι επιλογές είναι πολλές: Λόφος Φιλοπάππου, Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», Εθνικός Κήπος, Άγιος Κοσμάς κ.τλ.

Φτιάξτε ένα ολάνθιστο στεφάνι! Δείξε στο παιδί πώς θα «δέσει» τα λουλουδάκια, ώστε να μπορέσει να φορέσει στο κεφάλι του τη δημιουργία του! Μην πετάξετε το στεφάνι, κρεμάστε το στην πόρτα ώστε να το βλέπετε και τις επόμενες ημέρες!

Read More

And More