Baby shower πάρτι: Πλέον το πάρτι “καλωσορίσματος” του μωρού είναι και… ανδρική υπόθεση!

Το μωρό σας είναι στο δρόμο! Έχετε μοιραστεί τα χαρμόσυνα νέα με τις οικογένειες και τους φίλους σας, έχετε ενημερώσει τον κόσμο στον εργασιακό χώρο σας και έχετε ξεκινήσει να προετοιμάζεστε για την άφιξη του νέου μέλους που θα μεγαλώσει την οικογένειά σας. Και οι δύο το περιμένετε με ανυπομονησία -ίσως και αρκετό υγιές άγχος, όπως είναι αναμενόμενο σε αυτές τις περιπτώσεις! Και σιγά-σιγά φτάνει ο καιρός που θα κάνετε και το baby shower πάρτι, όπου θα μαζέψετε τους αγαπημένους σας ανθρώπους για να μοιραστείτε τη χαρά και τον ενθουσιασμό σας μαζί τους! Και όπως θα πρόσεξες, λέω θα “μοιραστείτε” (στον πληθυντικό), γιατί το baby shower δεν αφορά μόνο τη μέλλουσα μητέρα του σπιτιού, αλλά προορίζεται εξίσου και για τον πατέρα! Άλλωστε, και ο πατέρας περιμένει να αποκτήσει το παιδί του με τον ίδιο ενθουσιασμό και το ίδιο άγχος που νιώθεις και εσύ! Και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να συμπεριληφθεί στους εορτασμούς και τις ετοιμασίες για τον ερχομό του μικρού σας!

Ωστόσο, πολλοί θεωρούν πως το πάρτι “καλωσορίσματος” του μωρού είναι καθαρά γυναικεία υπόθεση και ότι οι μαμάδες-to-be καλούν τις φίλες και τις συγγενείς τους για να γιορτάσουν την εγκυμοσύνη, την ερχόμενη γέννηση και να ανοίξουν τις ευφάνταστες συσκευασίες των δώρων όλες μαζί, σε ένα πάρτι αφιερωμένο σε εκείνες. Και όμως, αυτός είναι ένας… κλισέ τρόπος σκέψης και σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να ισχύει κάτι τέτοιο. Ένα μωρό που καταφτάνει από στιγμή σε στιγμή ανήκει και αφορά και τους δύο γονείς, επομένως η χαρά και η ευτυχία τους είναι ένα κοινό αίσθημα που κοινά πρέπει να γιορτάζεται!

Αν, όμως, έχεις ακόμα ενδοιασμούς για το πώς θα οργανώσετε ένα baby shower πάρτι που να ταιριάζει και να “χωρά” και τους δυο σας, τότε ρίξε μια ματιά παρακάτω για να ετοιμάσεις την πιο ευφάνταστη γιορτή “καλωσορίσματος” του μικρού σας!

Κάλεσε τους φίλους του μπαμπά
Φυσικά, για να υπάρξει ένα επιτυχημένο πάρτι που θα ευχαριστήσει και τον μπαμπά του σπιτιού, θα πρέπει να παρευρεθούν και άτομα από τον δικό του κύκλο. Επομένως, οι φίλοι του είναι απαραίτητο να καλεστούν στη γιορτή, ώστε να καταφέρει να γιορτάσει και εκείνους το χαρμόσυνο γεγονός με τους δικούς του ανθρώπους!

Μείωσε τα πολλά… ροζ στοιχεία
Όταν ένα πάρτι αφορά τη μαμά και τον μπαμπά, τότε θα πρέπει να έχει μια ισορροπημένη εικόνα που να εκφράζει και να ταιριάζει και στους δύο. Αν ανήκεις, λοιπόν, στην… girly πλευρά της ζωής, τότε θα πρέπει να κάνεις μία “έκπτωση” στις προτιμήσεις σου και αν σκοπεύεις να διακοσμήσεις το χώρο για το πάρτι, να γύρεις ελαφρώς τη ζυγαριά και στις περισσότερο neutral λεπτομέρειες!

Ανέθεσε στο σύντροφό σου την οργάνωση
Πολλές φορές, το baby shower πάρτι μπορεί να δημιουργήσει άγχος στη μέλλουσα μαμά που το οργανώνει μόνη της. Επειδή, όμως, αυτή είναι μία περίοδος που πρέπει να διανύσεις όσο το δυνατόν πιο ήρεμα, ο μέλλον μπαμπάς θα χρειαστεί να αναλάβει κάποια βάρη! Μπορεί να μην πάρει μέρος στη… ζαχαροπλαστική, αλλά σίγουρα μπορεί να κάνει τις “βαριές” δουλειές, όπως να στείλει τα καλέσματα, να κάνει τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, να αναλάβει την προετοιμασία του χώρου, αλλά και τη διακόσμησή του -αν πρόκειται να έχετε!

Κάν’ του μια… BBQ έκπληξη
Ξέρεις, πως κανένας άντρας ακούγοντας τις λέξεις ζαχαρωτά, cupcakes και υγιεινά sandwich δεν ενθουσιάζεται -ούτε κατά διάνοια! Μήπως, λοιπόν, θα πρέπει να φροντίσετε το μενού ή τα κεράσματα του πάρτι να έχουν και αυτά μια περισσότερο ουδέτερη χροιά, που θα κάνει τους πάντες ευτυχισμένους; Οργανώστε, λοιπόν, το γεύμα του πάρτι σε πιο χαλαρούς και casual “ρυθμούς” και σερβίρετε πίτσα ή ακόμη καλύτερα ετοιμαστείτε για μπάρμπεκιου, που σίγουρα θα ενθουσιάσει τόσο τον daddy-to-be, όσο και τους καλεσμένους σας!

Κάνε το πάρτι πιο casual
Είπαμε, οι μπαμπάδες και οι φίλοι τους μπορεί να μην ξετρελαίνονται στην ιδέα ενός “στημένου” baby shower πάρτι, επομένως οι τόνοι θα πρέπει να… πέσουν ελαφρώς! Από τη διακόσμηση και τους καλεσμένους, μέχρι το φαγητό που θα σερβίρετε και τη μουσική που θα επιλέξετε, το ύφος μπορεί να είναι πολύ χαλαρό, “οικογενειακό” και χαρούμενο! Όπως θα καλούσατε φίλους στο σπίτι για να τα πείτε, να γελάστε και να διασκεδάσετε!

Ανοίξτε μαζί τα δώρα του πάρτι
Τα δώρα που φέρνουν οι καλεσμένοι σε ένα baby shower πάρτι καλύπτουν μια γκάμα που αφορά συνήθως την εγκυμονούσα και το μωρό που θα αποκτήσει, με στόχο να την εξυπηρετήσουν τους πρώτους μήνες στο σπίτι. Τώρα, όμως, η λίστα θα πρέπει να διευρυνθεί για να “χωρέσει” και τις ανάγκες του μπαμπά!

And More