Κάν’το μόνη σου: Φτιάξε ένα κρεμαστό διακοσμητικό στεφάνι για το παιδικό δωμάτιο!

Γιατί να αγοράζεις έτοιμα διακοσμητικά για το παιδικό δωμάτιο όταν είναι τόσο εύκολο να το φτιάξεις μόνη σου; Σε αυτό το how to σε μαθαίνουμε πώς με λίγα υλικά και πολύ εύκολα και γρήγορα μπορείς να φτιάξεις ένα διακοσμητικό στεφάνι που θα το κρεμάσεις στο παιδικό δωμάτιο. Ανάλογα με το αν πρόκειται για αγόρι ή κορίτσι, διάλεξε τα ανάλογα υλικά και χρώματα και όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα φαντασίας!

Πολύτιμη βοηθός μας για άλλη μια φορά η κυρία Λύντια Κοκορέτσα που μας έδειξε την κατασκευή αλλά και δύο εναλλακτικές για να μην αφήσουμε κανέναν παραπονεμένο!
Και η κατασκευή είναι πραγματικά πολύ απλή όπως θα δεις παρακάτω! Σου εξηγούμε βήμα-βήμα πώς να φτιάξεις αυτό το παιδικό στεφάνι που μπορείς να κρεμάσεις στην πόρτα ή στον τοίχο του παιδικού δωματίου και φυσικά μπορεί να συμμετέχει και το παιδί στη διαδικασία του να το φτιάξετε!

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ

  • Ένα κομμάτι σύρμα (π.χ. μια παλιά κρεμάστρα ή ένα κομμάτι που θα αγοράσεις σε κάποιο χρωματοπωλείο, σχετικά χοντρό και στέρεο) που έχεις λυγίσει να πάρει σχήμα στρογγυλό και έχεις ντύσει με κάποια κορδέλα.
  • Κόλλα ή πιστόλι κόλλας
  • Λεπτές κορδέλες σε διάφορα χρώματα
  • Μια διακοσμητική φιγούρα (π.χ. μια νεράιδα ή ένα κουκλάκι ή ένα αυτοκινητάκι ή οτιδήποτε άλλο αρέσει στο παιδί)
  • Μερικές διακοσμητικές χάντρες

ΒΗΜΑ 1ο

Έχουμε λυγίσει και ντύσει το σύρμα μας χωρίς να το ενώσουμε στις άκρες.


Παίρνουμε την κορδέλα με το χρώμα της αρεσκείας μας και ενώνουμε τα σύρματα εκεί που είναι κομμένα τυλίγοντάς τα πολλές φορές με την κορδέλα και σφιχτά για να σταθεροποιηθούν.

ΒΗΜΑ 2ο

Λίγο πριν τελειώσουμε το τύλιγμα στερώνουμε τη φιγούρα μας από το σπαγγάκι της και το τυλίγουμε με κορδέλα πάνω στο στεφάνι. Αφήνουμε λίγο αέρα στη φιγούρα προς τα κάτω για να κινείται. Εάν η φιγούρα μας δεν έχει σπαγγάκι της περνάμε ένα.

ΒΗΜΑ 3ο

Τελειώνουμε το τύλιγμα κάνοντας έναν κόμπο στην άκρη.


Σχηματίζουμε το κρεμαστάρι του διακοσμητικού μας κάνοντας άλλον έναν κόμπο στην άλλη πλευρά και κόβουμε όση κορδέλα περισσεύει.

ΒΗΜΑ 4ο

Διακοσμούμε το στεφάνι μας. Εδώ η κ. Λύντια έβαλε στο μισό στεφάνι πέρλες και στο άλλο μισό τρέσα με παγιέτες που κόλλησε με απλή κόλλα. Κρατάμε λίγο πατημένα τα διακοσμητικά μας και αφήνουμε να στεγνώσουν 1-2 λεπτά.

ΒΗΜΑ 5ο

Στερώνουμε στο κάτω μέρος του στεφανιού κομμάτια κορδέλας που δένουμε με κόμπο για να σχηματιστεί μια “ουρά”. Βάζουμε όσα κορδελάκια θέλουμε σε διαφορετικά χρώματα για ένα πλούσιο αποτέλεσμα.

ΒΗΜΑ 6ο

Στο τελείωμα κάποιων κομματιών περνάμε μερικές χάντρες. Διάλεξε να είναι ελαφρά βαριές για να δίνουν μια τάση προς τα κάτω στο στεφάνι σου.

ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ!

Αν θέλεις κόψε μικρά κομμάτια κορδέλας και δέσε τα σε διάφορα σημεία του στεφανιού σου για περισσότερο εφέ! Το διακοσμητικό σου έιναι έτοιμο!

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

Η κυρία Λύντια μας έφτιαξε και δύο ακόμη παραλλαγές, μία πολύχρωμη με μια πασχαλίτσα και μία κοριτσίτσικη με ένα αγγελάκι για να πάρεις ιδέες!

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής
* Ευχαριστούμε την κυρία Λύντια Κοκορέτσα, ιδιοκτήτρια του καταστήματος La Fée Hobby Crafts στο Χολαργό για την πολύτιμη βοήθειά της!

Read More

And More