Death becomes her: Η νέα εκθεση του Met Gala με θέμα την πένθιμη ενδυμασία

Το Metropolitan Museum of Art στηη χειμερινή έκθεση του θα επικεντρωθεί στην πένθιμη ενδυμασία του 19ου και 20ου αιώνα και θα έχει σαν τίτλο: “Death becomes Her: A Century of Mourning Attire”.

Έχουν περάσει επτά ολόκληρα χρόνια από τότε που το Met παρουσίασε μια χειμερινή έκθεση με το νέο πλέον όνομα του, Anna Wintour Costume Center.

O υπεύθυνος curator, Harold Koda λέει, Το κύριο χρώμα του πένθους, το μαύρο δραματοποιεί την εξέλιξη στις σιλουέτες της περιόδου και αυξάνει την απορρόφηση των ιδανικών της μόδας. Η χήρα θα μπορούσε να προκαλέσει συμπάθεια, καθώς και επιθετικότητα. Ως γυναίκα με σεξουαλική εμπειρία, χωρίς οικογενειακούς περιορισμούς, αποτελούσε συχνά πιθανή απειλή για την κοινωνική τάξη ».

Παρά το γεγονός ότι η έκθεση εξετάζει ένα κάπως ζοφερό θέμα, οι συμμετέχοντες μπορούν να αναμένουν να παρατηρήσουν και να μάθουν για την ιστορία της πένθιμης ενδυμασίας και να δουν τι φορούσε η βασίλισσα Victoria και Alexandra. Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 21 του Οκτώβρη 2014 έως την 1η Φεβρουαρίου 2015 στο Anna Wintour CostumeCenter.

Read More

And More