Πίσω στην κορυφή της σελίδας
04.07.2014 | 00:23

Death becomes her: Η νέα εκθεση του Met Gala με θέμα την πένθιμη ενδυμασία

Death becomes her: Η νέα εκθεση του Met Gala με θέμα την πένθιμη ενδυμασία
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Το Metropolitan Museum of Art  στηη χειμερινή έκθεση του θα επικεντρωθεί στην πένθιμη ενδυμασία του 19ου και 20ου αιώνα και θα έχει σαν τίτλο: "Death becomes Her: A Century of Mourning Attire".

Έχουν περάσει επτά ολόκληρα χρόνια από τότε που το Met παρουσίασε μια χειμερινή έκθεση με το νέο πλέον όνομα του, Anna Wintour Costume Center.

O υπεύθυνος curator, Harold Koda λέει, Το κύριο χρώμα του πένθους, το μαύρο δραματοποιεί την εξέλιξη στις σιλουέτες της περιόδου και αυξάνει την απορρόφηση των ιδανικών της μόδας. Η  χήρα θα μπορούσε να προκαλέσει συμπάθεια, καθώς και επιθετικότητα. Ως γυναίκα με σεξουαλική εμπειρία, χωρίς οικογενειακούς περιορισμούς, αποτελούσε συχνά πιθανή απειλή για την κοινωνική τάξη ».

Παρά το γεγονός ότι η έκθεση εξετάζει ένα κάπως ζοφερό θέμα, οι συμμετέχοντες μπορούν να αναμένουν να παρατηρήσουν και να μάθουν για την ιστορία της πένθιμης ενδυμασίας και να δουν τι φορούσε η βασίλισσα Victoria και Alexandra. Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 21 του Οκτώβρη 2014 έως την 1η Φεβρουαρίου 2015 στο Anna Wintour CostumeCenter.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10