Όλο το μενού της Τσικνοπέμπτης σε… ξυλάκι! Ψήνεσαι; Συνταγές με λιγότερες από 170 θερμίδες

Η σημερινή μέρα μπορεί να έχει ταυτιστεί με λιπαρά, κρέας και γενικά οτιδήποτε σε παχυντικό μπορείς να σκεφτείς σε ένα και μόνο γεύμα, όμως η αλήθεια είναι πως με τους σωστούς χειρισμούς μπορεί να γίνει η απόλυτη γιορτή της σωστής διατροφής. Πέντε προτάσεις για ψητές και όχι μόνο δημιουργίες για να γεμίσεις το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης.

Σκέψου το κι αλλιώς! Πρωτεΐνη στα κάρβουνα ή έστω ψητή στο γκριλ -δηλαδή ο καλύτερος τρόπος να επιλέξεις το κρέας σου- καμία περιτή σάλτσα, ίχνος τηγανιτών (αν δεν μπεις στον πειρασμό δηλαδή) και συνοδεία μπόλικης σαλάτας. Αν μάλιστα δείξεις την ιδιαίτερη προτίμησή σου σε λευκό κρέας (κοτόπουλο ή γαλοπούλα) αντί για χοιρινό ή μοσχάρι, τότε τα πράγματα μοιάζουν ιδανικά. Ναι, η Τσικνοπέμπτη μπορεί και θα γίνει η αγαπημένη σου γιορτή. Αυτή που αγαπά τη σιλουέτα σου και σέβεται τη δίαιτά σου…

ΣΥΝΤΑΓΕΣ… ΣΟΥΒΛΑΚΙ
Το φέραμε από εδώ, το φέραμε από εκεί και τελικά το αποφασίσαμε. Σε αυτό το γεύμα δεν θα βγάλεις ούτε ένα μαχαιροπήρουνο. Όλα σου τα πιάτα, από τη σαλάτα και το κυρίως πιάτο μέχρι το γλυκό βρίσκονται περασμένα σε… ξυλάκι.

Κάνε “κλικ” πάνω στις φωτογραφίες να δεις κάθε συνταγή…

/

/

/

/
/

ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙ;

Άκου να δεις πως έχεις το πράγμα… ένα σουβλάκι είναι πολύ υγιεινό για τους εξής λόγους: Όταν το κάνεις μόνη σου, χειροποίητο δηλαδή, μπορείς να επιλέξεις το πιο καθαρό κομμάτι κρέας, χωρίς καθόλου λίπος. Επιπλέον, το σουβλάκι απαιτεί να αφαιρέσεις και την πέτσα, σύσταση που θα δεις γραμμένη σε κάθε διαιτολόγιο. Είναι ψητό, που σημαίνει πως το παραπάνω λίπος αποβάλεται κατά τη διαδικασία του ψησίματος και τέλος, είναι πεντανόστιμο!!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΑ ΞΥΛΑΚΙΑ ΣΟΥ

Αναζητώντας μυστικά για τα τέλεια σπιτικά σουβλάκια, διάβασα το κλασικό tip. Μουλιάζεις τα ξυλάκια σου σε μπόλικο νερό ώστε να φουσκώσουν και να μην αφήνουν ακίδες στο φαγητό σου. Να όμως και κάτι ακόμη που ίσως δεν είχες ακούσει! Χρωμάτισε το νερό που θα μουλιάσεις τα καλαμάκια σου με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Έτσι και δεν θα αφήνουν ακίδες και θα πάρουν το αγαπημένο σου χρώμα… Styling και bbq tip δύο σε ένα!

And More