Λίτσα: “Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες συμβουλές για να χάσω λίπος από τους γοφούς και τους μηρούς;”

Ερώτηση
Γεια σας. Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες συμβουλές για να χάσω λίπος από τους γοφούς και τους μηρούς; Λίτσα

Απάντηση
Αγαπητή Λίτσα,
Για να μειώσεις το λίπος στην περιοχή των γλουτών ακολούθησε τα παρακάτω:

  • Όσο λιγότερα λιπαρά τρως τόσο λιγότερα αποθηκεύσεις, άρα, μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά θα σε βοηθήσει να διώξεις βάρος από την περιφέρεια. Αν και κάποια λιπαρά είναι απαραίτητα (Ω-3 και Ω-6) για να λειτουργεί ο οργανισμός, πολλά άλλα είναι περιττά και η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας άλλων τύπων τους μπορεί να προκαλέσει ακόμη και απώλεια της οστικής πυκνότητας. Απόφυγε τις κατεργασμένες τροφές με χαμηλά λιπαρά και προτίμησε αντίθετα πολλές που είναι χαμηλές σε λιπαρά, όπως τα φρούτα, τα σιτηρά ολικής αλέσεως, τα λαχανικά, το τυρί κότατζ, το ασπράδι αβγού και τα αποξηραμένα φρούτα.
  • Αντικατάστησε το βούτυρο στο μαγείρεμα με ελαιόλαδο και προτίμησε το βούτυρο από ξηρούς καρπούς (όπως φιστικοβούτυρο), αλλά κατανάλωνέ το σποραδικά.
  • Τρώγε τουλάχιστον μία τροφή υψηλή σε ασβέστιο, όπως ημιάπαχο γιαούρτι 2% ή γάλα, τόφου, φακές και φασόλια, μαζί με υψηλής ποιότητας υδατάνθρακες, όπως ψωμί σικάλεως, σε κάθε γεύμα. Προσπάθησε να τρως 3 γεύματα και μέχρι 3 σνακς την ημέρα να πίνεις πολύ νερό.
  • Μείωσε το αλάτι. Προκαλεί κατακράτηση λίπους και υγρών και μπορεί να επιδεινώσει την αποθήκευση λίπους και την κυτταρίτιδα, που συνήθως αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για αυτόν το σωματότυπο. Εάν δεν μπορείς να το αποφύγεις στο μαγείρεμα, βάλε μικρή ποσότητα από αλάτι χαμηλό σε νάτριο ή ακατέργαστο αλάτι. Εάν αγοράζεις τροφές σε κονσέρβα, βεβαιώσου ότι περιέχουν λιγότερο από 1 γραμμάριο νάτριο – ξέπλυνε τον αρακά, τα φασόλια και τα λαχανικά σε κονσέρβα πριν τα μαγειρέψεις.

Ευθυμία Δέδε
Διαιτολόγος-διατροφολόγος

And More