Μαρίνα: “Θελω να χάσω 30 κιλά. Έχω προσπαθήσει και στο παρελθόν, χωρις όμως αποτέλεσμα”

Ερώτηση
Γεια σας. Είμαι 17 χρόνων, έχω ύψος 1,63μ. και ειμαι 87 κιλά. Θελω να χάσω 30 κιλά και έχω προσπαθήσει και στο παρελθόν με κάποιες δίαιτες χωρις όμως αποτέλεσμα. Επίσης, δεν έχω χρόνο για γυμναστήριο λόγω φροντιστηρίων. Θα ήθελα να μου προτείνετε κάτι ώστε να χάσω τα κιλά και να μην τα ξαναπάρω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Μαρίνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή μου Μαρίνα, πριν ξεκινήσεις μια καινούργια προσπάθεια απώλειας βάρους θα πρέπει να δεις για ποιο λόγο οι προσπάθειες που είχες κάνει στο παρελθόν αποτύγχαναν. Και αυτό σου το αναφέρω για να μην έχεις ξανά τα ίδια αποτελέσματα. Ας ξεκινήσουμε με τη γυμναστική. Μπορεί να μην έχεις χρόνο για γυμναστήριο, αλλά προσπάθησε να περπατάς περισσότερο. Τώρα όσον αφορά στην διατροφή σου πρέπει να βάλεις ένα πρόγραμμα.

– Να ξεκινάς την ημέρα σου με ένα σωστό πρωινό, π.χ. ένα ποτήρι γάλα με δημητριακά ολικής αλέσεως και κανέλα ή με ένα τοστ ή με 2 φρυγανιές με μέλι, κανέλα και μαργαρίνη.
– Στο σχολείο μπορείς να καταναλώσεις 1-2 φρούτα ή ένα ποτήρι φυσικό χυμό με μία χούφτα ξηρούς καρπούς ανάλατους ή μια μπάρα δημητριακών.
– Το μεσημέρι να καταναλώνεις μαγειρεμένο φαγητό το οποίο θα το συνοδεύεις με σαλάτα και μία φέτα ψωμί. Στο γεύμα σου να αποφεύγεις το αλάτι και την υπερβολική ποσότητα λαδιού.
– Το απόγευμα μην φύγεις για το φροντιστήριο νηστική. Επέλεξε ένα γιαούρτι με ένα φρούτο με κανέλα ή 2 φρούτα με κανέλα ή 2 κράκερ με 1 φέτα τυρί ή 1 φέτα γαλοπούλα ή 1 μπολάκι κομπόστα αν θέλεις να καταναλώσεις κάτι γλυκό ή ένα κομμάτι σοκολάτα υγείας ή 1 χούφτα ξηρούς καρπούς ανάλατους.
– Το βράδυ προσπάθησε να καταναλώσεις κάτι ελαφρύ όπως μια σαλάτα με τόνο ή αυγό ή 4-6 ελιές ή ένα ποτήρι γάλα με δημητριακά ολικής αλέσεως ή σαλάτα με ψητό κοτόπουλο.

Απόφυγε την κατανάλωση ζάχαρης, αναψυκτικών και τηγανιτών.

Φρόντισε να πίνεις αρκετό νερό μες την ημέρα καθώς και ένα με δύο ποτήρια τσάι με κατεχίνες.

Καλή επιτυχία!!!

Εύα Καφετζή
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΒSc
/

And More