Λία: “Θέλω να χάσω 2-3 κιλά για να ξαναμπώ με άνεση στα ρούχα μου”

Ερώτηση
Είμαι 1.72μ. και 63 κιλά! Θέλω να χάσω 2-3 κιλά για να ξαναμπώ με άνεση στα ρούχα μου. Τα κιλά τα έβαλα μετά από αγωγή κορτιζόνης που έκανα τον Ιούνιο. Κάνω αερόβια γυμναστική και power plate 5 φορές την εβδομάδα για μία ώρα. Κάνω 3 κύρια γεύματα και 2 ενδιάμεσα, πίνω καθημερινα 4 λίτρα υγρά, τα οποία παίρνω αποκλειστικά απο νερό και τσάι έχω αποκλείσει απο την διατροφή μου τηγανιτά, αναψυκτικά αλκοόλ, αλμυρά σνάκ, τράνς λιπαρά. Σημειώνω καθημερινά τι και πότε τρώω, αλλά εδώ και τρεις εβδομάδες δεν βλέπω καμία διαφορά! Εκτός απο υπομονή, τι μου προτείνετε να κάνω; Έχω απελπιστεί τόσο, που συχνά θέλω να παρατήσω κάθε προσπάθεια!
Λία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Λία μου, καταρχήν μην απελπίζεσαι και μην απογοητεύεσαι γιατί μετά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου γυρίσει μπούμερανγκ. Το ότι ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή δεν θα σε βοηθήσει μόνο στην απώλεια βάρους, αλλά και στην γενικότερη κατάσταση της υγείας σου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας δίνεις ο δείκτης μάζας σώματός σου είναι σε φυσιολογικά επίπεδα (21,2), με αποτέλεσμα αυτά τα 2-3 κιλά να είναι και πιο δύσκολο να τα χάσεις.

Θα σε συμβούλευα να προσέχεις την ποσότητα των μερίδων που καταναλώνεις. Καμιά φορά υποτιμάμε το μέγεθος του πιάτου μας και επειδή στην δική σου περίπτωση τα κιλά που θέλεις να χάσεις είναι λίγα, πρέπει να είσαι προσεκτική στις ποσότητες των γευμάτων σου έτσι ώστε να δημιουργήσεις αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας. Αν παρόλαυτα δεν βλέπεις πάλι καμιά διαφορά θα σε συμβούλευα να επισκεφτείς κάποιον ειδικό για να λάβεις εξατομικευμένο πρόγραμμα και να κάνεις μία μέτρηση βασικού μεταβολισμού.

Βαλασία Τοκμακίδου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

/

And More