Γιώτα: “Η καθημερινή κόπωση και το άγχος παίζουν ρόλο στο μπλοκάρισμα του μεταβολισμού;”

Γεια σας! Είμαι 22 ετών 1,63μ. και 57 κιλά. Κάνω την δίαιτα Orac εδώ και 2 εβδομάδες και έχω χάσει μισό κιλό! (Παραλείπω το ψωμί από τα γεύματα γιατί με βαραίνει). Ταυτόχρονα γυμνάζομαι εδώ και 1,5 μήνα κάθε μέρα στο σπίτι με ελλειπτικό, βαράκια και ασκήσεις για διάφορες ομάδες μυών, αλλά η ζυγαριά μένει σταθερή.

Αξίζει να αναφέρω πάντως πως με έχει αποσυμφορήσει και με γεμίζει ενέργεια και αντοχή όλη μέρα πράγμα, που με έχει ικανοποιήσει! Η καθημερινή κόπωση και το άγχος παίζουν ρόλο στο μπλοκάρισμα του μεταβολισμού; Υπολόγισα ότι παίρνω περίπου 1500-1700 θερμίδες την ημέρα. Μήπως να προσαρμόσω την Orac σε χαμηλότερες θερμίδες; Ευχαριστώ!
Γιώτα

AΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Γιώτα, χαίρομαι που ακολουθείς ένα τέτοιο πρόγραμμα διατροφής και έχεις ξεκινήσει και γυμναστική! Αξίζει να αναφέρω πως στην αρχή, αν έχεις καιρό να γυμναστείς, θα έχεις κάποια ταχεία πρόσληψη μυϊκής μάζας, άρα και βάρους. Αυτο βέβαια δεν είναι καθόλου “κακό” βάρος! Μήπως το μισό κιλό που δείχνει η ζυγαριά είναι πλασματικό; Μήπως σε πόντους νοιώθεις πιο μεγάλη διαφορά? Αν κάτι τέτοιο ισχύει δεν χρειάζεται να κάνεις καμία αλλαγή και να συνεχίσεις την ίδια προσπάθεια.

Διονύσης-Άδωνις Πάνος,
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

/

And More