Λυδία: “Τον τελευταίο χρόνο έχω πάρει πέντε κιλά τα οποία αδυνατώ να χάσω”

Ερώτηση
Καλησπέρα! Ονομάζομαι Λυδία, είμαι 26 ετών με βάρος 59 κιλά και ύψος 1,60μ. Τον τελευταίο χρόνο έχω πάρει πέντε κιλά τα οποία αδυνατώ να χάσω. Ακολουθώ διατροφή με πέντε γεύματα την ημέρα και πολλά λαχανικά. Γυμνάζομαι τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα εναλλάσσοντας τη γυμναστική μου με αερόβια και pilates. Παρόλα αυτά εδώ και δύο μήνες δεν βλέπω καμιά διαφορά στη ζυγαριά μου. Έχω ελέγξει την πιθανότητα θυρεοειδούς. Έχετε να μου προτείνετε να δοκιμάσω κάποια διατροφή συγκεκριμένη; Ευχαριστώ πολύ!
Λυδία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Λυδία αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι η συχνότητα που καταναλώνεις κάθε τρόφιμο. Για παράδειγμα:
· 2 φορές/εβδομάδα πρέπει να καταναλώνεις ψάρι
· 1 φορά/εβδομάδα πρέπει να βάζεις στο μενού σου κοτόπουλο
· 1 φορά/7-10 ημέρες κόκκινο κρέας
· Από 1 φορά την εβδομάδα ένα όσπριο καθώς κι ένα λαδερό
· 1 φορά/ εβδομάδα καστανό ρύζι ή μακαρόνια ολικής αλέσεως

Επίσης η λήψη αντιοξειδωτικών από τη διατροφή σου είναι επαρκής; Αν όχι πρέπει να ψάξεις και κάτι τέτοιο.

Πίνεις αρκετό νερό; Αν αναλογιστείς ότι το 70% περίπου του σώματος μας αποτελείται από υγρά τότε φαντάσου πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή υδάτωση στον οργανισμό μας για να αποδώσει σε αυτό που κάνουμε, είτε λέγεται απώλεια βάρους, είτε λέγεται βελτίωση απόδοσης στο αθλητισμό.

Τέλος, καλό θα ήταν από πλευράς γυμναστικής για να δώσεις ένα σόκ στον οργανισμό σου να αλλάξεις λίγο την γυμναστική σου (είτε είδος, είτε ώρες ημέρας, είτε συχνότητα και διάρκεια)

Διονύσης-Άδωνις Πάνος,
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

Έχεις απορίες σχετικά με τη διατροφή; Προσπαθείς να χάσεις κιλά και δεν τα καταφέρνεις; Θέλεις να μάθεις πως θα αποκτήσεις το τέλειο σώμα για εσένα; Στείλε την ερώτησή σου και η ομάδα του Δημήτρη Γρηγοράκη θα σου δώσει την απάντηση

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

And More