Σοφία: “Έχασα 20 κιλά με τη δίαιτα Orac, αλλά σύντομα πήρα 10 κιλά πίσω. Τι κάνω λάθος;”

Ερώτηση
Κύριε Γρηγοράκη, είμαι 27 χρονών με 1,75 ύψος και ζυγίζω 85 κιλά. Σε διάστημα ενός χρόνου έχασα 20 κιλά με τη δίαιτα orac και ξαναέβαλα τα 10 μέσα σε 6 μήνες – από λαιμαργία πιστεύω! Έχω κουραστεί πολύ απο δίαιτες και από την αναμονή απώλειας βάρους. Τι θα μπορούσα να κάνω ώστε να συνεχίσω την δίαιτα με δύναμη από την αρχή και να μην πέσω πάλι στην παγίδα;
Σοφία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Είναι πολύ σημαντικό να ξεφύγετε από τη νοοτροπία της δίαιτας και να αρχίσετε να συνηθίζετε το συγκεκριμένο τρόπο διατροφής είτε θέλετε να χάσετε κιλά, είτε να συντηρήσετε το βάρος σας. Αυτή ακριβώς είναι και η φιλοσοφία της δίαιτας orac, από την οποία όπως παρατηρήσατε μπορείτε να καταναλώνετε όλα τα τρόφιμα, σε μέτρια πάντα ποσότητα.

Η προσοχή στην ποιότητα και στην ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε χρειάζεται πάντα, ανεξάρτητα από το επίπεδο βάρους που βρίσκεστε. Αν νιώθετε ότι σας λείπει κάτι από φαγητό, μπορείτε να το εντάξετε στη διατροφή σας σε μικρή όμως ποσότητα. Καλό είναι για να αντισταθμίσετε τις ατασθαλίες σας να ξεκινήσετε κάποια μορφή δραστηριότητας.

Γεωργία Καπώλη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

And More