ΕΠΙΠΕΔΗ ΚΟΙΛΙΑ: Τι πρέπει να φας και τι να αποφύγεις!

Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα στοίχημα! Θα αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά, θα είμαστε συνεπείς με το γυμναστήριο και θα ξεκινήσουμε πάλι την ισορροπημένη διατροφή που υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα. Εν ολίγοις, αγαπητή μου αναγνώστρια ήρθε η ώρα να σου πω “back to work” βαδίζοντας στο μονοπάτι που θα επαναφέρει τη σιλουέτα μας στα αρχικά της κιλά…

Μείωσε το αλάτι
Όχι μόνο κάνει κακό στην υγεία, αλλά δημιουργεί κατακράτηση υγρών στο σώμα και φούσκωμα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μειώσεις τις ποσότητες του αλατιού και να είσαι αρκετά προσεκτική με τις τροφές που κρύβουν νάτριο.

Τι θα κάνεις!
Όταν νιώθεις φουσκωμένη πίνε αρκετές ποσότητες νερού που θα αποβάλουν την κατακράτηση υγρών. Επίσης, το νερό βοηθάει στην δυσκοιλιότητα, η οποία οφείλεται για την διόγκωση της κοιλιάς και το πρήξιμο. Μπορείς επιπλέον να καταναλώσεις τροφές πλούσιες σε νερό, όπως το καρπούζι, το σέλινο, το γκρέιπφρουτ και τα αγγούρια.


Περιόρισε τις τροφές που προκαλούν αέρια

Μερικές από αυτές είναι τα φασόλια, το μπρόκολο, τα αχλάδια, τα κρεμμύδια και τα αεριούχα ποτά. Επίσης, πολλές φορές τα γαλακτοκομικά, όπως τυριά, γιαούρτι και παγωτό, οφείλονται για το μετεωρισμό, ειδικά αν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη.

Τι θα κάνεις!
Αν έχεις ήδη καταναλώσει κάποιες από τις παραπάνω τροφές προσπάθησε να το “σώσεις” τρώγοντας φυτικές που βοηθούν στη δυσκοιλιότητα και στο φούσκωμα. Προτίμησε να εμπλουτίσεις τα σνακ σου με μούρα, αβοκάντο, ακτινίδιο, δημητριακά ολικής αλέσεως, καθώς και άλλες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες.

EXTRA ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ!


Μάσησε αργά

Η γρήγορη κατανάλωση τροφών έχει σαν αποτέλεσμα το φούσκωμα και την μεγάλη κατάποση αέρα. Αυτό αυτόματα θα σου προκαλέσει αέρια και πρήξιμο.

Απόκτησε τροπικό αέρα
Εννοώ ότι καλό θα ήταν να ξεκινήσεις να τρως τροπικά φρούτα, όπως ανανά, που υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα και επίπεδη κοιλιά, λόγω της βρομελίνης που περιέχει.

 

Γυμνάσου
Η καθημερινή άσκηση αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα και το πρήξιμο στην περιοχή της κοιλιάς.

Read More

And More