ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Εσύ ξέρεις τι πρέπει να τρως για να παραμείνεις αδύνατη και υγιής;

Κατά καιρούς αναφέρομαι συχνά στις μέρες τις περιόδου και τις τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε ή να αποφεύγουμε. Αυτή τη φορά αποφάσισα να αναλύσω λίγο περισσότερο αυτό το θέμα, καθώς φτάσαμε αισίως στο καλοκαίρι και όπως και να το κάνουμε η περίοδος δημιουργεί αρκετά προβλήματα στο σώμα μας. Πολλές φορές πρηζόμαστε, λόγω κατακράτησης υγρών, πέφτει ο σίδηρος και συνήθως νιώθουμε εξαντλημένες.

Σίγουρα όλα τα παραπάνω που σου ανέφερα σε προβληματίζουν ακόμα περισσότερο τις καλοκαιρινές μέρες, καθώς πολλές φορές γίνονται ο εχθρός της δίαιτάς μας, ο λόγος για να μην έχουμε όρεξη για γυμναστική και η αιτία για να καταναλώσουμε οτιδήποτε πέσει στο βλέμμα μας (όπως πατατάκια με παγωτό). Θα ήθελα από σένα να είσαι λίγο πιο προσεκτική και να μην αφήνεις τη λιγούρα της στιγμής να σε παρασύρει. Όπως συνηθίζω να λέω, όλες αυτές τις ατασθαλίες θα τις βρούμε μετά μπροστά μας (π.χ. αυξημένος αριθμός στη ζυγαριά). Ποιες είναι όμως οι must τροφές για μια αδύνατη και υγιή σιλουέτα, κατά τη διάρκεια της περιόδου; Πάμε μαζί να δούμε.


Σπανάκι

Όταν έχουμε περίοδο, τα επίπεδα του σιδήρου μειώνονται κατά πολύ. Αυτό που οφείλεις να κάνεις είναι να καταναλώσεις τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως το σπανάκι. Μπορείς να το φας σαν σαλάτα, βραστό ή να δημιουργήσεις ακόμα και wraps.


Πορτοκάλι

Σίγουρα δεν ήξερες τις ικανότητες αυτού του φρούτου που υπάρχει στην κουζίνα σου. Η βιταμίνη C που περιέχει, βοηθάει το σώμα να απορροφήσει καλύτερα το σίδηρο που του προσφέρεις από άλλες τροφές. Οπότε, ώρα για μια gourmet σαλάτα με σπανάκι, κάλε και πορτοκάλι.


Μπανάνα

Μόλις θα σου πω έναν ακόμη λόγο για να τρως μπανάνες. Είναι πλούσιες σε μαγνήσιο, κάλλιο και βιταμίνη B6. Αυτό το φρούτο μπορεί να μειώσει την κατακράτηση υγρών, τις κράμπες, το πρήξιμο και να βοηθήσει στο πεπτικό σύστημα.


Καρπούζι

Τα φυσικά του σάκχαρα αποβάλλουν το φούσκωμα και το πρήξιμο. Λόγω του ότι περιέχει υψηλά επίπεδα σε νερό, μπορεί να ενυδατώσει το σώμα σου και να σου προσφέρει ενέργεια. Τέλος, η έντονη γλυκιά του γεύση θα μειώσει την όρεξή σου για κάποιο “θερμιδοφόρο” σνακ.


Σολομός

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα τον σολομό τις ημέρες της περιόδου, αλλά και γενικά. Τα Ω-3 λιπαρά οξέα που διαθέτει χαλαρώνουν τους μύες και διώχνουν τις κράμπες.


Μπρόκολο

Περιέχει μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, βιταμίνες A, C, B6 και E. Πρέπει να ξέρεις ότι όλα αυτά τα στοιχεία καταπολεμούν την κόπωση αλλά και την πεσμένη διάθεση, που πιθανόν να έχεις εκείνες τις μέρες.


Σοκολάτα

Και το καλύτερο για το τέλος! Φυσικά, αναφέρομαι στη μαύρη σοκολάτα και όχι στη γάλακτος, η οποία περιέχει πολλές θερμίδες και λιπαρά. Δεν είναι τυχαίο που όταν καταναλώνουμε σοκολάτα νιώθουμε χαρούμενοι. Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχει υψηλά επίπεδα σε μαγνήσιο, το οποίο ισορροπεί την κυκλοθυμία και και βοηθάει στη ρύθμιση της σετορίνης, μια ορμόνη που συνηθίζεται να την αποκαλούν “ορμόνη της ευτυχίας”.

Κράτα το

Read More

And More