Penelope Cruz: Μήπως να ακολουθήσουμε τη δίαιτα και τις συμβουλές της;

Ξεκίνησε ως μούσα του Πέδρο Αλμοδόβαρ και στα 23 της έμαθε αγγλικά, για να παίξει στις χολυγουντιανές ταινίες που της έκαναν πρόταση. Η Πενέλοπε Κρούζ είναι το πρότυπο της μεσογειακής ομορφιάς, μικροσκοπική με αδύνατο και σέξι σώμα και ένα βλέμμα που σε σαγηνεύει. Μητέρα δύο παιδιών, καταφέρνει να διατηρεί αυτή τη σιλουέτα όλα αυτά τα χρόνια -ρίξε μια ματιά σε φωτογραφίες από το “Zoolander 2” όπου παίζει φέτος- και να μας κάνει να τη θαυμάζουμε. Πώς το πετυχαίνει; Θέμα διατροφής αποκαλύπτει η ίδια! Για να δούμε όμως τι δίαιτα και τι γυμναστική κάνει…

Τι διατροφή ακολουθεί;
Η ίδια έχει δηλώσει πως η διατροφή της όλα αυτά τα χρόνια είναι μεσογειακή και πως αυτό είναι και το μυστικό που την κάνει να διατηρείται στα ίδια κιλά. Τα γεύματά της κυρίως περιλαμβάνουν λαχανικά και χόρτα ενώ επιλέγει φρέσκα και βιολογικά τρόφιμα. Μαγειρεύει η ίδια το φαγητό της, χρησιμοποιώντας παρθένο ελαιόλαδο και για νοστιμιά, δεν βάζει αλάτι αλλά μπαχαρικά και αρωματικά, τα οποία όπως έχουμε πει, μπορούν να βοηθήσουν στο να κάψεις λίπος.

Πίνει 3 λίτρα νερό κάθε μέρα και όταν προκύψει, δεν λέει ποτέ όχι σε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ή σε μια μπίρα. Και όταν έχει επιθυμία για γλυκό, τρώει ένα φρούτο. Η ίδια έχει δηλώσει πολλές φορές σε συνεντεύξεις πως το κλειδί για να παραμένεις νέα και λαμπερή δεν είναι να αγοράζεις ακριβά προϊόντα νεότητας αλλά να τρέφεσαι υγιεινά. “Προσπαθώ να τρώω σωστά, δεν καπνίζω και σπάνια πίνω αλκοόλ. Αλλά μια μπίρα μια στο τόσο σου κάνει καλό!” λέει η Πενέλοπε.

Η γυμναστική που κάνει
Δεν είναι φίλη του γυμναστηρίου και δεν ντρέπεται να το παραδεχτεί. Η σέξι Ισπανίδα ηθοποιός έχει πει πως βαριέται να επισκέφτεται το γυμναστήριο πολύ τακτικά και ότι προτιμά άλλους τρόπους για να παραμένει σε φόρμα. “Έκανα χορό 17 χρόνια. Τον λατρεύω γιατί είναι cardio σαν το τρέξιμο, αλλά είναι πιο ενδιαφέρον από το τρέξιμο. Στο χορό επίσης είσαι συγκεντρωμένη στη χορογραφία, τη μουσική και τον σκοπό για τον οποίο χορεύεις” δηλώνει η όμορφη Πενέλοπε.

Από ότι λοιπόν κατάλαβες, δεν θα δεις σίγουρα την Πενέλοπε να κάνει τζόγκινγκ σε κάποιο πάρκο γιατί το τρέξιμο την αφήνει παγερά αδιάφορη. Επίσης πλέον δεν κάνει μπαλέτο αλλά γιόγκα και μάλιστα έχει κολλήσει με αυτήν! Γιατί; Τι έκανε την Πενέλοπε να γίνει φανατική; “Μου αρέσει η γιόγκα γιατί πέρα από το σώμα σου, γυμνάζεις και το μυαλό σου. Απελευθερώνεις το πνεύμα σου και κάνεις διαλογισμό” αναφέρει σε συνέντευξή της.

Τι συμβουλεύει τα νέα κορίτσια
Η ταλαντούχα ηθοποιός με τα σέξι χείλη και το ερωτικό χαμόγελο, έχει πει στο παρελθόν ότι είναι εναντίον των περιοδικών και όλων εκείνων των μέσων που ωθούν τα νέα κορίτσια να κάνουν στερητικές δίαιτες για να είναι πολύ αδύνατα. Η ίδια συμβουλεύει τα νεαρά κορίτσια να προσέχουν την υγεία τους και να έχουν πάντα στο μυαλό τους ότι δεν είναι όλα τα σώματα ίδια.

Ο χρόνος είναι φίλος της
Δεν την αγχώνει ο χρόνος ούτε την τρομάζουν τα γεράματα. “Οι άνθρωποι που με αγαπούν, με αγαπούν για αυτό που είμαι. Με αγαπούν για έναν συνδυασμό πραγμάτων που κάνει κάποιον άλλον να σε αγαπά και αυτά τα πράγματα θα είναι τα ίδια είτε είμαι 40, είτε 60 ή 80”.

And More