Πίσω στην κορυφή της σελίδας
08.03.2015 | 15:30
Άρτεμις Θύμιου Tweet me @artemis_thimiou

Ημέρα της Γυναίκας: Οι γυναίκες που άλλαξαν την ιστορία για πάντα!

Ημέρα της Γυναίκας: Οι γυναίκες που άλλαξαν την ιστορία για πάντα!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, το TLIFE συγκέντρωσε κάποιες από τις σημαντικότερες γυναίκες που άλλαξαν τα δεδομένα.

Η 98χρονη Κατίνα Σηφακάκη καταθέτει στην παράσταση «Έξοδος» τη μαρτυρία της για τον Πόλεμο και το ΕΑΜ. Είναι μια από τις γυναίκες που αποτελούν έμπνευση ακόμα και για τους άνδρες, μία από τις αγωνίστριες της Αντίστασης.Ο πόλεμος την βρήκε στο Ρέθυμνο να εργάζεται σε κλινική. Στη διάρκεια της κατοχής οργανώνεται στο ΕΑΜ όπου αρχίζει να oργώνει την επαρχία του Ρεθύμνου, εργαζόμενη ως μαία, αλλά και στρατολογώντας κόσμο στο ΕΑΜ. Λίγο αργότερα στοχοποιείται και βγαίνει στο βουνό. Μετά τον πόλεμο θα βρεθεί κυνηγημένη για χρόνια, αλλά δεν πτοείται. Δεν πτοήθηκε ποτέ. Παρέμεινε ενεργή στην πολιτική, έχοντας συμμετάσχει στις διαδηλώσεις στην Πράγα, την Γένοβα και άλλους σταθμούς του αντικαπιταλιστικού κινήματος.

Τον Οκτώβριο του 2014, την είδαμε στα 98 της να συμμετέχει στο έργο που ανέβηκε στο studio Μαυρομιχάλη.

Η σημερινή ημέρα θα πρέπει να αφιερωθεί σε όλες τις γυναίκες που κατάφεραν ν' αλλάξουν την ιστορία αλλά και σε όλες τις καθημερινές ηρωίδες.

Με αφορμή την ημέρα της 8ης Μαρτίου, συγκεντρώσαμε μερικές ακόμα γυναίκες που δώσανε το δικό τους στίγμα και κατάφεραν να αλλάξουν την ιστορία για πάντα…

Photo Gallery

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10