Πίσω στην κορυφή της σελίδας
23.01.2015 | 19:15
Νάνσυ Νικολαΐδου

Εκλογικός μαραθώνιος! Ετσι θα καλύψουν τα κανάλια τις εκλογές...

Εκλογικός μαραθώνιος! Ετσι θα καλύψουν τα κανάλια τις εκλογές...
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Γράφει η
Νάνσυ Νικολαΐδου

ANT1...Την Κυριακή την ημέρα της μεγάλης εκλογικής μάχης, το δημοσιογραφικό και το τεχνικό επιτελείο του ΑΝΤ1 θα βρίσκονται στην καρδιά των πολιτικών εξελίξεων, για να μας προσφέρουν την πιο ουσιαστική και σφαιρική ενημέρωση.
 
Την πρώτη αίσθηση της ατμόσφαιρας την ημέρα των εκλογών θα μας δώσει όπως πάντα το «Πρωινό ΑΝΤ1» με τον Γιώργο Παπαδάκη  από τις 7:00 μέχρι τις 13:00.  Με καλεσμένους από όλους τους χώρους, ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις με τα εκλογικά κέντρα όπου θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, η εκπομπή θα παρακολουθήσει όλες τις εξελίξεις της εκλογικής διαδικασίας και ο Γιώργος Παπαδάκης με τους συνεργάτες του θα ενημερώσουν αναλυτικά και με κάθε λεπτομέρεια για την εκλογική διαδικασία. 
 
Στις 18:00, η μεγάλη εκλογική βραδιά ξεκινάει στον ΑΝΤ1 με την Μαρία Χούκλη. Στις 19:00 ακριβώς, αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες, θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα των Exit Polls, με την εγκυρότητα της Metron Analysis και του  Στράτου Φαναρά.  Και σε αυτές τις εκλογές, ο ΑΝΤ1 θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του exit poll σε τρισδιάστατη  εντυπωσιακή απεικόνιση. 
 
Στο στούντιο μαζί με τη Μαρία Χούκλη, η Ρίτσα Μπιζόγλη και ο Γιώργος Κούρος θα σχολιάζουν τις εξελίξεις μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους.  Κορυφαίοι παράγοντες της δημόσιας ζωής, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, θα σχολιάζουν και θα αναλύουν τα αποτελέσματα, όπως αυτά θα διαμορφώνονται. 
 
Επιπλέον, απεσταλμένοι ανταποκριτές του ΑΝΤ1 θα μεταφέρουν το κλίμα, κατά τη διάρκεια της ροής των αποτελεσμάτων, ενώ σε ζωντανές συνδέσεις με τα γραφεία των κομμάτων, θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις καθώς και δηλώσεις πολιτικών. 
 
Ο ΑΝΤ1 καλύπτει την προεκλογική περίοδο και τα αποτελέσματα των εκλογών και διαδικτυακά από το ant1news.gr με ειδική αφιερωμένη ενότητα με τίτλο ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015. 
 
Παράλληλα, ο ΑΝΤ1 και το κεντρικό του δελτίο συνεχίζουν να δίνουν δυναμικά το «παρών» σε όλη την κρίσιμη προεκλογική περίοδο που διανύουμε, φιλοξενώντας σε καθημερινή βάση αρχηγούς και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων καθώς και συνεντεύξεις τους. Κάθε βράδυ, δύο κορυφαίοι εκπρόσωποι των παρατάξεων που μετέχουν στις εκλογές παίρνουν μέρος στο προεκλογικό Debate του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 και καλούνται να απαντήσουν ολοκληρωμένα μέσα σε 90’’ στις ερωτήσεις της Μαρίας Χούκλη.
 
Την ίδια στιγμή, το Πολιτικό Βαρόμετρο του κεντρικού δελτίου παρουσιάζει αναλυτικά όλα τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων, παρακολουθώντας βήμα βήμα τις εξελίξεις της προεκλογικής περιόδου και την πρόθεση ψήφου του εκλογικού σώματος. 

MEGA...
 MEGA Εκλογές 2015 με τη σφραγίδα και το κύρος του MEGA. Όλες οι ειδήσεις, όλες οι απόψεις, από την αρχή της προεκλογικής περιόδου μέχρι και την ημέρα της κάλπης.

Ο πρώτος μαραθώνιος αρχίζει, νωρίς το πρωί, στις 07.00, με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Μανώλη Αναγνωστάκη, να δίνουν το κλίμα της εκλογικής διαδικασίας.

Από τις 10.00 έως τις 14.00 ο Γιώργος Οικονομέας και ο Δημήτρης Καμπουράκης μας ενημερώνουν για την προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες, καθώς και την ψηφοφορία των πολιτικών αρχηγών, σε απευθείας συνδέσεις με τα εκλογικά κέντρα.

Στις 18.30 αρχίζει ο εκλογικός μαραθώνιος «MEGA Εκλογές 2015». Στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο, η Όλγα Τρέμη μαζί με τον Γιάννη Πρετεντέρη αλλά και τον Νίκο Ευαγγελάτο συζητούν με κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής και της δημόσιας ζωής, για την κρισιμότητα των εκλογών και τις μετεκλογικές εξελίξεις.

Στις 19.00 ο εκλογολόγος και ειδικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος καθώς και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσιάζουν και αναλύουν το exit poll, δίνοντας την πρώτη εικόνα για την έκβαση της εκλογικής μάχης.
 
Όλο το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του MEGA θα μεταφέρει ζωντανά τον παλμό των εκλογών, τις πρώτες δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών και όλες τις αντιδράσεις. 
 
Όλη η εκλογική δραστηριότητα, η πορεία και η έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης θα καλυφθούν και διαδικτυακά, μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα www.megatv.com/megaekloges2015, με αναμετάδοση του έκτακτου ενημερωτικού προγράμματος της ημέρας των εκλογών σε live streaming, βίντεο, ροή ειδήσεων και ροή αποτελεσμάτων.
 
STAR...Στην αναμέτρηση, που θα κρίνει τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις της χώρας, το Star θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, μεταφέροντας με ταχύτητα, ακρίβεια και αντικειμενικότητα τον παλμό της εκλογικής μάχης.
 
Ο Νίκος Χατζηνικολάου θα συντονίσει τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το στούντιο του Star. Μαζί του, η Μάρα Ζαχαρέα και καλεσμένοι, προσωπικότητες από τους χώρους της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, της οικονομίας, του πολιτισμού. Είναι το δίδυμο, που κέρδισε την εμπιστοσύνη του κοινού κατά τις τελευταίες «διπλές» (Περιφερειακές και Ευρωπαϊκές) εκλογές του περασμένου Μαΐου. 
 
Από τις 17:45 το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του Star, με απευθείας συνδέσεις σε δεκάδες σημεία της χώρας και φυσικά με τα «στρατηγεία» των κομμάτων, θα μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα.
 
Με το κλείσιμο της κάλπης, στις 19:00, ο πρόεδρος της MRB Δημήτρης Μαύρος, θα ανακοινώσει το πανελλαδικό exit poll και την πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος.
 
Οι πρώτες αντιδράσεις των αρχηγών και δορυφορικές συνδέσεις με τους ανταποκριτές του Star σε Βρυξέλλες, Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Λονδίνο για τον πρώτο αντίκτυπο στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
 
Στον εκλογικό μαραθώνιο, κορυφαία στελέχη των κομμάτων, δημοσιογράφοι και προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, θα σχολιάσουν την ετυμηγορία της κάλπης και τα σενάρια της επόμενης μέρας.

ALPHA...Και σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση, ο Alpha μπαίνει δυνατά στη μάχη της ενημέρωσης, με αξιοπιστία και αντικειμενικότητα. Ολο το δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό του Alpha θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την κάλυψη, λεπτό προς λεπτό, της πιο κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της Μεταπολίτευσης.
 
Πολιτικοί συντάκτες του σταθμού θα βρίσκονται στα στρατηγεία των κομμάτων ενώ ρεπόρτερ και ανταποκριτές θα καταγράφουν και θα μεταδίδουν όλες τις εξελίξεις από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, με στόχο την άμεση και σφαιρική πληροφόρηση της κοινής γνώμης.
 
Την αυλαία του εκλογικού μαραθωνίου ανοίγει στις 7:00 η εκπομπή «Πρωινή ενημέρωση στον Alpha», με τον Σπύρο Χαριτάτο.

Στις 10:00, τη σκυτάλη της ενημέρωσης παραλαμβάνει ο Νίκος Μάνεσης και στις 13:00 το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων.
 
Ο εκλογικός μαραθώνιος συνεχίζεται στις 18:00 με ζωντανές συνδέσεις από τα εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, τους πρωταγωνιστές της βραδιάς, τα κομματικά επιτελεία και τους υποψηφίους. Στις 19:00, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MΑRC, Θωμάς Γεράκης, θα ανακοινώσει το exit poll.
 
Συντονίζει ο Αντώνης Σρόιτερ, σχολιάζει και αναλύει η γενική διευθύντρια του ΤheTOC.gr, Έλλη Στάη. 
 
Στο στούντιο του Alpha, θα βρίσκονται επίσης κορυφαία στελέχη των κομμάτων, αναλυτές, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι της κοινωνίας καθώς και προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών.
 
ΣΚΑΙ...Ο ΣΚΑΪ στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης την Κυριακή από τις 6.00 το πρωί καταγράφει τη μεγάλη αναμέτρηση των Βουλευτικών Εκλογών. Από τις 6 το πρωί ο Γιώργος Αυτιάς καταγράφει την έναρξη της εκλογικής αναμέτρησης και το άνοιγμα της κάλπης σε όλη τη χώρα.
 
Ο Τάκης Χατζής παίρνει τη σκυτάλη της εκλογικής ενημέρωσης στις 9.00 το πρωί και μέχρι τις 11.00 δίνει τον παλμό των εκλογών. 

Από τις 11.00 και μέχρι τις 13.00 ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου θα βρίσκονται στον εκλογικό ρυθμό της ημέρας.
 
Από τις 2.00 το μεσημέρι ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντσούνος δίνουν και πάλι το εκλογικό στίγμα της ημέρας.
 
Στις 15.30 συνεχίζεται ο ενημερωτικός εκλογικός μαραθώνιος με τον Σπύρο Μάλλη και την Άννα Μπουσδούκου.
 
Στις 17.00 η Εύα Αντωνοπούλου παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας. 
 
Στις έξι το απόγευμα ξεκινά η εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη. Μαζί της, ο Διευθυντής της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» Αλέξης Παπαχελάς, ο Παύλος Τσίμας, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Άρης Πορτοσάλτε. Ακόμη, ο Γιώργος Αυτιάς, ο Βασίλης Λυριτζής, ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Τάκης Χατζής και φυσικά όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο του ΣΚΑΪ.
 
Στις 19.00 η εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από τον εκλογικό αναλυτή του ΣΚΑΪ, καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκο Μαραντζίδη. 
 
Στο στούντιο εκπρόσωποι των κομμάτων και προσωπικότητες από όλους τους χώρους, σχολιάζουν τα αποτελέσματα και τα μηνύματα της κάλπης. 
 
ΝΕΡΙΤ...Επί ποδός θα βρεθεί την Κυριακή όλο το δημοσιογραφικό και τεχνικό προσωπικό της ΝΕΡΙΤ για την κάλυψη της εκλογικής αναμέτρησης, με ειδικές εκπομπές από νωρίς το πρωί έως τα ξημερώματα της Δευτέρας.
 
Από τις 07.00 έως τις 12.00 η Σταυρούλα Χριστοφιλέα και ο Γιάννης Σκάλκος θα  μεταφέρουν τον παλμό των εκλογών.
 
Στις 12.00 και έως τις 15.00 τη σκυτάλη της  ενημέρωσης παραλαμβάνουν η Βάλια Πετούρη, η Μάριον Μιχελιδάκη και ο Διονύσης Μποτώνης.
 
Σε απευθείας σύνδεση θα μεταδοθούν οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών  μπροστά στην κάλπη, ενώ οι ανταποκριτές της ΝΕΡΙΤ θα μεταφέρουν την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας σε κάθε γωνιά της  Ελλάδας.
 
Η εκλογική βραδιά θα ξεκινήσει στις 17.00 από το κεντρικό studio της ΝΕΡΙΤ, με παρουσιαστές την Αντριάνα Παρασκευοπούλου και τον Φάνη Παπαθανασίου.
 
Μόλις κλείσουν οι κάλπες, στις 19.00 ακριβώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALCO Κώστας Παναγόπουλος  θα παρουσιάσει το πανελλαδικό exit poll.
 
Αμέσως μετά, θα μεταδοθούν οι πρώτες αντιδράσεις από τα κομματικά επιτελεία σε απευθείας σύνδεση.
 
Στο στούντιο της ΝΕΡΙΤ εκπρόσωποι των κομμάτων, δημοσιογράφοι και ειδικοί θα σχολιάζουν τις εξελίξεις και θα αναλύουν την επόμενη ημέρα
 
Στις 21.30 θα γίνει και η πρώτη εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος από τη Singular.
 
Σε συνεχή ροή θα μεταδίδονται τα ποσοστά και οι έδρες των κομμάτων στη νέα βουλή και σε ζωντανές συνδέσεις οι  δηλώσεις  όλων των πολιτικών αρχηγών, οι σχεδιασμοί στα  κομματικά επιτελεία και ο απόηχος του εκλογικού αποτελέσματος στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.
 
Τα  εκλογικά αποτελέσματα και οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών θα είναι επίσης διαθέσιμα μέσω της ιστοσελίδας  www.nerit.gr.

 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10