Ν. Γερμανού: Τα λέει… τσεκουράτα για τον Alpha, τον ΑΝΤ1, τον Μάνο, τις κριτικές, τα “καλάμια” !

Φέρει βαριά δημοσιογραφική κληρονομιά. Ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που μπορεί κανείς να τους διαβάσει σαν ανοιχτό βιβλίο, αφού η Ναταλία δεν κάνει καμία απολύτως προσπάθεια να κρύψει αυτό που πιστεύει, που σκέφτεται, που αισθάνεται, γι’ αυτό και όταν χρειάζεται, δεν διστάζει να μιλήσει ευθαρσώς. Με αφορμή την πρεμιέρα της ολοκαίνουργιας εκπομπής της μας μίλησε για όλα και για όλους χωρίς κλισέ – φίλτρα!

– Eμεινες ικανοποιημένη από την πρεμιέρα;

– Είμαι άνθρωπος που έχει ανεπτυγμένη πολύ έντονα την αίσθηση του ανικανοποίητου. Και αυτό όσο κακό μπορεί να είναι για την προσωπική σου ζωή, τόσο σωτήριο μπορεί να αποδειχθεί για την επαγγελματική σου πορεία. Εάν τελειώσεις μια εκπομπή στην τηλεόραση και πεις «τα πήγα τέλεια», αργά ή γρήγορα έχεις αποτύχει από χέρι. Είδα την πρεμιέρα και εννοείται πως είδα πράγματα τα οποία χρειάζονται δουλειά.

– Είσαι από τις λίγες που δεν σνομπάρουν και δεν αμφισβητούν την τηλε-κριτική, όπως είναι η… μόδα της εποχής. Μια μόδα που βολεύει ιδιαίτερα…

– Ποτέ μου δεν μισούσα και εννοείται πως εξακολουθώ να μη μισώ τους τηλε-κριτικούς (γέλια). Ανέκαθεν σεβόμουν αυτά που είχαν να μου επισημάνουν. Είναι πολύ ανακουφιστικό να αφορίσεις την τηλε-κριτική και, όπως λες κι εσύ, πολύ βολικό. Ομως, το θέμα είναι να μην εθελοτυφλείς και να μην έχεις γύρω σου μόνο ανθρώπους που φροντίζουν να σου χαϊδεύουν τ’ αυτιά. Αν ένας τηλε-κριτικός κάνει ευσυνειδήτως και αντικειμενικά τη δουλειά του, πραγματικά μπορούν τα σχόλιά του να σου φανούν πολύτιμα. Εχει σκεφτεί κανείς πως αυτή η κατηγορία των ανθρώπων κάθεται και τρώει όλους εμάς στη μάπα και ξενυχτά πολλές φορές για να δει τις πρεμιέρες μας, μόνο και μόνο για να μας συμβουλεύσει;

– Από το τρέιλερ ίσως περιμέναμε κάτι πιο…επιθετικό ενώ ήσουν γλυκιά και…

– Σου το υπόσχομαι, από το ροζ συννεφάκι μου θα κατέβω και επίσης σου το υπόσχομαι κομμένες και οι γλύκες (γέλια). Ομως, κι από την άλλη, αγενής και τηλεοπτικά χυδαία δεν πρόκειται να γίνω.

– Το αυτοσαρκαστικό σου «καλωσόρισμα» κέρδισε τις εντυπώσεις. Το ότι θέλησες να κάνεις χιούμορ με ό,τι ίντριγκα σε ακολουθεί, ήταν έξυπνη κίνηση.

– Δεν μου αρέσει να λέω ψέματα, γι’ αυτό και πρέπει να σου ομολογήσω πως όλη αυτή η αυτοσαρκαστική έναρξη της εκπομπής ήταν δημιουργία της συνεργάτιδάς μου, της Ελίζας Μπενβενίστε, που επιμελείται τα κείμενα.

– Ναι, αλλά σου έκανε μια εισαγωγή σχετική με τις εκκολαπτόμενες υπερ-φιλόδοξες συμπαρουσιάστριες που είχες στο παρελθόν δίπλα σου και για τον νέο εκλεκτό της καρδιάς σου, Μάνο Ιωάννου, και εσύ δέχτηκες να τα πεις…

– Αρχικά, όταν η Ελίζα μου διάβασε τα κείμενα στη σύσκεψη, όλοι στοιχημάτιζαν πως θα έλεγα «όχι». Ομως, στην πορεία, ακούγοντας όλα αυτά γέλασα τόσο πολύ, που είπα «ναι, θα τα πω και τι έγινε»; Αλλωστε, είμαι άτομο που αυτοσαρκάζεται.

– Η αλήθεια είναι πως ο αυτοσαρκασμός σε χαρακτηρίζει…

– Μα ο αυτοσαρκασμός είναι το πιο φυσικό πράγμα του κόσμου. Για μένα ο αυτοσαρκασμός μπήκε στη ζωή μου μαζί με το πρώτο μου γάλα. Εμαθα να ζω με αυτό τον τρόπο. Αγάπησα τον αυτοσαρκασμό, γι’ αυτό είναι καθημερινό… φαινόμενο στη ζωή μου, όπως είναι και ο πρωινός καφές. Ανθρωποι που δεν έχουν χιούμορ και δεν αυτοσαρκάζονται είναι δυστυχείς, είναι κομπλαρισμένοι, έχουν στεγανά και δεν έχουν γνωρίσει ποτέ την πραγματική απελευθέρωση.

– Την περασμένη σεζόν κλήθηκες να ζήσεις μια συνεργασία του… τρόμου στον καναπέ του «Μες στην καλή χαρά»;

– Δεν θα χρησιμοποιούσα τη λέξη «τρόμος». Απλώς ήταν μια χρονιά στην οποίαν έπρεπε να δείξω περισσότερη ψυχραιμία. Ομως, τίποτα στη ζωή δεν είναι αιώνια χαλαρό και ξένοιαστο. Με την ψυχραιμία μου όμως, επέδειξα τον επαγγελματισμό μου. Ολοκλήρωσα μια χρονιά σωστά και ήσυχα και στη συνέχεια θεώρησα πως αυτός ο κύκλος για μένα έπρεπε να κλείσει.

– Οι περσινές συνθήκες συνεργασίας σε οδήγησαν στην έξοδο από τον Alpha;

– Στην έξοδο του Alpha οδηγήθηκα γιατί είχα μια υπέροχη πρόταση από τον ΑΝΤ1, στην οποία θα έπρεπε να ήμουν εντελώς χαζή για να πω όχι. Ετσι, φιλικά και αναίμακτα οδηγηθήκαμε στο συναινετικό διαζύγιο με τον Alpha .

– Εγινε επίσης απίστευτος ντόρος που στην πρώτη εκπομπή σου ήταν καλεσμένος και ο Μάνος Ιωάννου. Είχε ανάγκη η Ναταλία Γερμανού να επιστρατεύσει τη σχέση της ενόψει πρεμιέρας;

– Ποτέ δεν έχω κινηθεί κατ’ αυτό τον τρόπο, οπότε γιατί να το έκανα τώρα; Αλλωστε, στην πρώτη εκπομπή μου δεν ήταν καλεσμένος ο Μάνος, αλλά οι «Ανδρες έτοιμοι για όλα» και στο σχήμα αυτό συμμετέχει από πέρυσι και ο Μάνος, τι να κάνουμε;

– Σε προβλημάτισε το γεγονός ότι αρκετοί θα σου χρέωναν τη… σκοπιμότητα της πρόκλησης;

– Με απασχόλησε και είναι κάτι που το συζήτησα και με το κανάλι. Ομως, στο κανάλι επέμεναν να καλέσουμε τα παιδιά στην πρεμιέρα, γιατί ήθελαν η πρώτη εκπομπή να είναι… πάρτι. Και το γεγονός ότι δεν ήθελα να «πουλήσω» προς τα έξω τη σχέση μου με τον Μάνο φάνηκε και εκ του αποτελέσματος.

– Δηλαδή;

– Δηλαδή, ότι κόψαμε τα άπειρα πειράγματα τόσο του Κόκλα και του Ευρυπιώτη, όσο και του Ευθυμιάδη στο μοντάζ, τα οποία είχαν να κάνουν με μένα και τον Μάνο. Αν ήθελα, λοιπόν, να το κάνω πιο… πικάντικο, μια χαρά θα τα άφηνα όλα να προβληθούν κανονικά στον αέρα.

– Ειπώθηκαν τα μύρια όσα…

– Το γνωρίζω και επειδή από ένα σημείο και μετά η αδικία με εξαγριώνει, θέλω να πω ότι δεν πήρα ένα παιδί που δουλεύει στο τυροπιτάδικο και το έβγαλα στην τηλεόραση για να το κάνω με το ζόρι γνωστό επειδή είμαστε μαζί. Ο Μάνος έχει τη δική του πορεία στον χώρο, συμμετείχε σε σούπερ επιτυχημένες δουλειές από τις οποίες τον έμαθε όλη η Ελλάδα, οπότε τι πιο φυσιολογικό από το να είναι καλεσμένος σε μια εκπομπή;

– Μου είπες πιο πριν ότι η αδικία σε εξαγριώνει. Τι άλλο μπορεί να σε κάνει έξαλλη;

– Η… ξιπασιά, το ψώνιο και η ματαιοδοξία, μόλις τα αντικρίζω, παθαίνω αλλεργία.

– Πολλοί πιστεύουν πως τώρα στα χρόνια της κρίσης, η TV πληρώνει την απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας των προηγούμενων χρόνων…

– Ούτε συζήτηση… Πολλοί ήταν εκείνοι που βιάστηκαν να πιστέψουν πως ήταν πιο σημαντικοί απ’ ό,τι ήταν στην πραγματικότητα. Ανθρώπους που τους χρυσοπληρώσαμε και μπορεί να συνεχίζουμε κάποιους από αυτούς να τους χρυσοπληρώνουμε μέχρι και σήμερα.

– Υπήρξαν και πολλά υπερεκτιμημένα τηλε-αστέρια που συγκέντρωσαν πακτωλό χρημάτων…

– Προσωπικά δεν τα έχω με εκείνους. Εκείνοι καλά έκαναν και τα έπαιρναν. Τα έχω με εκείνους που τα έδωσαν. Και για να είμαστε και ειλικρινείς και εμένα αν ερχόταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς για παράδειγμα και μου έδινε 70.000 ή 80.000 ευρώ που έδινε σε άλλους παρουσιαστές του τα χρόνια τα καλά, τι θα έλεγα; «Σας ευχαριστώ πολύ, δεν ήταν ανάγκη»;

– Αυτός ο χώρος δεν… σαμποτάρει τη φιλία;

– Η λάμψη, η προβολή, η αναγνωρισιμότητα, η ματαιοδοξία που λέγαμε και προηγουμένως. Οι φιλίες σε κανέναν χώρο δεν είναι εύκολες, πόσω μάλλον στον χώρο της τηλεόρασης, γι’ αυτό και οι φίλοι μου μετριούνται στα δάχτυλα ευτυχώς και των δύο χεριών. Και επειδή είμαι ρεαλίστρια, αυτοί οι άνθρωποι είναι χιλιοτεσταρισμένοι και χιλιοτσεκαρισμένοι.

– Στα εύκολα ή στα δύσκολα οι φίλοι πρέπει να είναι δίπλα σου;

– Αν βγεις, πατώσεις και κάνεις 2%, πολλοί θα βρεθούν να κλάψουν μαζί σου και να συμμεριστούν τον πόνο σου. Αν κάνεις 30% και η επιτυχία σου χαμογελάσει, τότε να είσαι σίγουρη πως δεν θα υπάρξει… ουρά στο τηλέφωνο για να σου πουν το πόσο χάρηκαν με τη χαρά σου!

Πηγή: TV Εθνος

Read More

And More