Ο Λάμπρος Φισφής στο TLIFE: Όσα δεν ξέρεις για την όμορφη γυναίκα του, την κόρη του και τον ίδιο, σε ένα… ξεκαρδιστικό βίντεο!

Τον γνωρίσαμε με την παρέα του στο “Κάψε το σενάριο” και φέτος παρουσιάζει στον Alpha το Quizdome The Show και προσφέρει στο θέατρο Ακροπόλ αλλά κα σε θέατρα σε όλη την Ελλάδα γέλιο σε μεγάλες ποσότητες με την παράστασή του “Δες το θετικό +μωρό”!

Τον συναντήσαμε στο θέατρο Ακροπόλ και η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε γελάσει περισσότερο σε συνέντευξη! Μας μίλησε (με το ζόρι) για την όμορφη σύζυγό του Σάρα από τη Πορτογαλία, αλλά για την κόρη τους Ζωή. Μας αποκάλυψε πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να κάνεις τον κόσμο να γελάσει αλλά όπως φαίνεται για τον Λάμπρο Φισφή το να κάνει κάποιον να γελάσει είναι το… φυσικό του, το ταλέντο του.

Στην παράστασή του γελάσαμε μέχρι… δακρύων, το ίδιο όμως και στη συνέντευξη που του πήραμε στο θέατρο Ακροπόλ! Δες το βίντεο!

Η παράσταση είναι ολοκληρωτικά δικό σου δημιούργημα;

Ναι, το standup comedy έτσι δουλεύει. 99% ο άνθρωπος που είναι στην σκηνή έχει γράψει και το κείμενο παρουσιάζοντας τον κόσμο μέσα από την δική του οπτική.

Πως σου ήρθε η ιδέα να γίνεις standup comedian; Και πως ξεκίνησες;
Η πρώτη επαφή με το standup comedy, όπως και για πολλούς άλλους Έλληνε, όταν δεν υπήρχε το YouTube και τέτοια, ήταν από κασέτα… Υπήρχε μια κασέτα του Εddy Μerfy και κυκλοφορούσε στα βίντεο κλαμπ. Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή, τότε είδα δηλαδή τι είναι και ενθουσιάστηκα και είπα αυτό πρέπει να κάνω και δεν το έχω μετανιώσει.

Ξεκίνησα στην Ολλανδία στα αγγλικά. Πάντα θέλει γράψιμο και παίξιμο. Πρέπει να γραφείς κείμενα και να ανεβαίνεις στην σκηνή να τα δοκιμάζεις γιατί το κοινό σου δείχνει τι είναι αστείο και τι όχι. Έμεινα εκεί τέσσερα χρόνια, δούλεψα Ολλανδία, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία και μετά κάποια στιγμή αποφάσισα να γυρίσω στην Ελλάδα γιατί τότε ήταν η φάση με τις ευκαιρίες 2009 και γύρισα.

Στο εξωτερικό γελάνε πιο εύκολα;

Όχι γενικώς το ελληνικό κοινό είναι παρά πολύ καλό. Είναι πολύ ζεστό κοινό που σε αγκαλιάζει και γουστάρει να γελάει. Γιατί ο Έλληνας κτυπάει το πόδι, κτυπάει και τον διπλανό του. Ενώ στο εξωτερικό είναι πιο ψυχροί.

Θεωρείς ότι είναι δύσκολο να κάνεις κάποιον να γελάσει; Μπορείς να με κάνεις να γελάσω;

Να σε κάνω να γελάσεις σίγουρα όχι. (γελάει) Να είδες σε έκανα και γέλασες.

Δεν είναι απλό. Η κωμωδία έχει μια ιδιαιτερότητα που είναι ότι ο καθένας έχει την δική του αίσθηση του χιούμορ. Είναι τελείως υποκειμενικό τι κάνει τον καθένα να γελάσει. Οπότε εκεί είναι η πρόκληση , το πώς θα καταφέρεις να έχεις εδώ στο Ακροπόλ 500-600 άτομα και να τους ενώσεις να γελάνε με ένα πράγμα. Αυτό είναι το πολύ ωραίο γιατί όπως η κωμωδία μπορεί να χωρίσει, μπορεί και να ενώσει, γιατί μπορείς να έχει 500 άτομα να γελάνε με 36 πατάτες σε μια πιρουνιά και αυτό είναι πολύ ωραίο γιατί βλέπεις τις μικρές λεπτομέρειες που μας ενώνουν.

Πως γνωριστήκατε με την γυναίκα σου τη Σάρα;

Είχαμε πάει στην Ολλανδία και οι δύο μέσω του “erasmus” που είναι ένα πρόγραμμα πανεπιστήμιου που μπορείς να πας για έξι μήνες ή ένα χρόνο στο εξωτερικό. Είναι ένα μακιαβελικό σχέδιο για να ενωθεί η Ευρώπη γιατί πάνε όλοι εκεί περά με σχέση και στο δίμηνο κερατώνουν και βρίσκουν κάποιον από άλλη χώρα και έτσι κάπως “μιξάρεται” η Ευρώπη και γινόμαστε όλοι ένα.

Σε πόσο χρόνο σε τύλιξε το κορίτσι από την Πορτογαλία;

11 χρόνια! Αλήθεια; Το πηγαίναμε αργά ρε παΐδι μου.Μου λες αλήθεια; Δεν θα μάθουμε ποτέ. (γέλια)

Παντρευτήκατε στην Πορτογαλία… Ήρθε το σόι; Ήρθε, αλλά ήρθε το μισό.

Μίλησε μας λίγο για την κόρη σου την Ζωή
Δεν είναι από αυτά τα μωρά που κλαίνε όλο το βράδυ, κάνει κάτι πολύ χειρότερο. Περιμένει την στιγμή που θα κοιμηθείς για να κλάψει. Κοιμάται μόνη της 3 ώρες, πάμε να πέσουμε για ύπνο και… παπ, ξεκινάει να το γλεντάει. Είναι τώρα ενός έτους.. ε τον Φεβρουάριο κοιμηθήκαμε 3 ώρες… αυτά. Κάπου εκεί σταμάτησε ο ύπνος.

Ωστόσο νομίζω είσαι χαζομπαμπάς.
Όχι, όχι ακόμα. Σε καμία περίπτωση. Στα δεκαπέντε της μπορεί να της πω κοιτά να δεις ήσουν άστα να πάνε σαν μωρό. Δεν μας άφηνες σε ησυχία. Εντάξει τώρα τα ξέρεις και εσύ είσαι μάνα, τα πρώτα χρόνια δεν υπάρχει ουσιαστική επαφή. Είσαι με ένα πιθηκάκι ας πούμε. Τι να καταλάβεις; Πιστεύω ότι όταν μεγαλώσει θα είναι πιο μεγάλη η επικοινωνία.

Η σύζυγος εργάζεται;
Ναι, είναι χορεύτρια και δούλευε μέχρι τον ένατο μηνά και μόλις γεννήθηκε το παιδί ξαναξεκίνησε μετά από ένα μήνα. Είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν μπορείς να πάρεις άδεια να το γλεντήσεις. Πρέπει να βγάλουμε λεφτά για τις πάνες και τα γάλατα.

Θα πήγαινες στο survivor;

Όχι δεν θα πήγαινα παρόλο που οι διακοπές μου είναι τέτοιου τύπου: δηλαδή ελεύθερο κάμπινγκ. Πάω μαζί με την γυναίκα μου. Αλλά δεν είμαι καθόλου καλός στα αγωνίσματα όποτε θα ήμουν το χειρότερο μέλος της ομάδας όποτε θα απογοήτευα τους πάντες. Και δεν θέλω να το ζήσω αυτό. Το είχα ζήσει στο δημοτικό.

Πως τα πέρασες στο Quizdome Τhe Show στον Alpha;
Τέλεια ήταν. Είχε πολύ ωραίους παίχτες καθημερινούς, με τις ιστορίες τους, τα χόμπι τους, με τις δουλείες τους. Είχαμε μια πολύ καλή ομάδα που έχει ο Άλφα. Γενικά με τα τηλεπαιχνίδια έχει στήσει μια ομάδα που δουλεύει παρά πολύ καλά. Επίσης μου άρεσε που ήταν πολύ γρήγορο. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω πιο παραδοσιακό τηλεπαιχνίδι και νομίζω ότι άρεσε και στον κόσμο γιατί στον ίδιο χρόνο είχαμε καταφέρει να βγάλουμε διπλάσιες ερωτήσεις.

Τι ετοιμάζεις τώρα για την τηλεόραση;
Survivor νομίζω. Θα πάω μονός μου σε ένα νησί. Νομίζω σε μιάμιση μέρα θα έχω πεθάνει όποτε τόσο θα κρατήσει. Είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα. Όπως η Ελλάδα έχει τις δυσκολίες της έτσι περνάνε και στην τηλεόραση και δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα για κάτι.

Πόσο ακόμα θα είσαι στο θέατρο;

Άλλες δυο Κυριακές είμαστε εδώ δηλαδή μέχρι το Πάσχα. 9:15 στο Ακροπόλ και έχουμε και Πάτρα, Καλαμάτα, Κόρινθο. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να μπουν στο labrosfisfis.com.

Να σου κάνω και μια… light ερώτηση…Ποιο φαγητό σου αρέσει; Ψωμί. Αν δεν υπάρχει ψωμί στο τραπέζι δεν μπορώ να φάω. Αυτό είναι το ελάττωμα μου: “είμαι ψωμομανής”. ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ.

Τι μας είπε ο Λάμπρος για την παράστασή του…

Άμα θέλουμε σοβαρό θέατρο με ποιότητα και να βγούμε σοφότεροι από αυτό που θα δούμε, υπάρχουν πολλές παραστάσεις στην Αθήνα. Η δική μου παράσταση είναι standup comedy, έχει ένα στόχο μόνο: το γέλιο μέχρι ο άλλος να πονέσει από τα γέλια. Να φεύγει ο άλλος και να το μετανιώνει που ήρθε, εκεί βάζω τον πήχη. Είναι μια παράσταση που ασχολείται με τις μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας, δηλαδή κάνει μια σάτιρα πάνω στην καθημερινότητα μας, όχι την επικαιρότητα, τα απλά πράγματα που κάνουμε όπως να πάμε στην ταβέρνα και να καρφώσουμε 40 πατάτες με μια πιρουνιά.

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του να παντρευτείς, το να γυρίσεις στον άλλο άφοβα και να του ζητήσεις να σου ξύσει την πλάτη. Που συνήθως οι άλλοι δεν το πτωχαίνουν, δηλαδή τους λες πιο δεξιά, πιο πάνω, πιο κάτω και στο τέλος του λες μείνε ακίνητος θα κουνηθώ εγώ μέχρι να το βρεις….
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΕΤΡΟΣ ΧΟΝΤΟΣ

Read More

And More