Ρούλα Πατεράκη: Ο λόγος που έχει μαζέψει 1.600 κούκλες στο σπίτι της

Η Ρούλα Πατεράκη αποτελεί μία από τις πιο σπουδαίες Ελληνίδες ηθοποιούς, με αμέτρητες θεατρικές παραστάσεις στο ενεργητικό της. Η κορυφαία ηθοποιός πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο, στην θεατρικό έργο «Τι απέγινε η Μπέημπι Τζέην;» στο θέατρο Σφενδόνη, μαζί με την επίσης μεγάλη ηθοποιό Μπέτυ Λιβανού. Σε πρόσφατη συνέντευξή της, αποκάλυψε για πρώτη φορά την ιστορία που κρύβεται πίσω από τις 1.600 κούκλες που έχει στο σπίτι της.

“Είναι μια ιστορία περίεργη. Έχω μία αδερφή. Όταν ήμασταν μικρές, οι γονείς μας είχαν αγοράσει μια ωραία πορσελάνινη κούκλα. Παραδόξως, μία μέρα η κούκλα έσπασε. Τσακίστηκε όλο το πρόσωπό της. Είχα πάθει σοκ. Τότε μου είπαν ότι υπάρχει ένα νοσοκομείο για κούκλες που άφησαν πίσω τους οι Γερμανοί. Ή πήραν οι γονείς μου τα σπασμένα κομματάκια και βρήκαν έναν τρόπο να τα κολλήσουν ή πραγματικά υπήρχε αυτό το νοσοκομείο. Δεν ξέρω, δεν το διασταύρωσα ποτέ. Παρότι όμως η κούκλα επισκευάστηκε, υπήρχε ακόμη η προσωποποιημένη ασχήμια σ’ αυτό το υπέροχο γερμανικό κομμάτι” αποκάλυψε χαρακτηριστικά στο περιοδικό Down Town και στην Φανή Πλατσατούρα.
Τι προσπαθείτε να μου πείτε με αυτή την ιστορία;
Την κούκλα την είχα σπάσει μόνη μου. Επίτηδες. Για να ενοχοποιήσω την αδερφή μου. Θυμήθηκα το περιστατικό αυτό σε μεγάλη ηλικία. Είχα σκοτώσει η ίδια την κούκλα και έριξα το φταίξιμο αλλού, συγκεκριμένα στην αδερφή μου, γιατί τη ζήλευα. Κάπως έτσι άρχισα να μαζεύω κούκλες. Σα να ‘θελα να συγχωρεθώ για εκείνη την περίφημη κούκλα που μου είχαν αγοράσει οι γονείς μου και εγώ την κατέστρεψα. Έκτοτε απόκτησα ένα πάθος μεγάλο με τις κούκλες.
Νιώθετε μέσα σας μία εύθραυστη κούκλα;
Εγώ; Όχι. Νιώθω ότι η κούκλα αντικειμενικά είναι έξω από εμένα και εγώ οφείλω να μην την βλάψω. Να μην της κάνω κακό. Γι’ αυτό, φαίνεται, τις αγαπώ και τις φοβάμαι λίγο.

Read More

And More