Πίσω στην κορυφή της σελίδας
04.12.2011 | 15:35

Ο άνδρας που έκανε την Ελισάβετ να κλάψει!

Ο άνδρας που έκανε την Ελισάβετ να κλάψει!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Μια νέα βιογραφία για την Βασίλισσα Ελισάβετ θα κυκλοφορήσει τον πρώτο μήνα του 2012 και ήδη όμως έχει προκαλέσει σάλο.

Το βιβλίο της Σάλι Μπέρντελ Σμιθ με τίτλο Elisabeth, the Queen συζητείται έντονα από την περασμένη εβδομάδα αφού όπως αποκαλύπτει ο σύζυγος της Ελισάβετ την έκανε να βάλει τα κλάμματα αφού της προέβαλε μια παράλογη απαίτηση.Σύμφωνα με την συγγραφέα, όπως διαβάζουμε στο newsit, ο Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, της φέρθηκε σκληρά μέχρι δακρύων, επειδή εκείνη επέμενε να μην πάρουν τα παιδιά τους το δικό του επίθετο (Μαουντμπάντεν).

Ήταν μετά την ενθρόνιση της Ελισάβετ, το 1952, όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος επιθυμούσε ο βασιλικός Οίκος να ονομάζεται Οίκος των Μάουνμπάντεν και όχι των Ουίνσδορ!

Φυσικά, η Ελισάβετ όμως δεν δέχθηκε.

«Είμαι ο μοναδικός άνθρωπος σε όλη τη Βρετανία που δεν μπορώ να δώσω το επίθετό μου στα παιδιά μου. Νιώθω σαν αμοιβάδα!» φέρεται να είπε.

Ο λόρδος Μάουντμπάντεν, θείος του Φίλιππου, ισχυρίστηκε ότι η διαφωνία αυτή ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο υπήρξε η μεγάλη καθυστέρηση στο να αποκτήσει το ζεύγος περισσότερα παιδιά μετά τη γέννηση της πριγκίπισσας Άννας, το 1950.

Ο πρίγκιπας Κάρολος γεννήθηκε το 1948, όμως μετά τη γέννηση της πριγκίπισσας Αννας, πέρασε μία ολόκληρη δεκαετία για να γεννηθεί ο πρίγκιπας Ανδρέας.

Στην εγκυμοσύνη του πρίγκιπα Ανδρέα, το 1960, η βασίλισσα συναντήθηκε με τον τότε πρωθυπουργό ΜακΜίλαν στον οποίο εκμυστηρεύθηκε ότι ήθελε να κάνει κάτι για το θέμα του επιθέτου, ώστε να ικανοποιήσει το σύζυγό της, τον οποίο λάτρευε.

Ο πρωθυπουργός στις σημειώσεις του είχε αναφερθεί στην επίσκεψη, λέγοντας: «Με στεναχωρεί η απάνθρωπη συμπεριφορά του πρίγκιπα προς την βασίλισσα».

Ο πρωθυπουργός ανέθεσε στον τότε αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του να χειριστεί το ζήτημα. Εκείνος εκμυστηρεύθηκε σε τρίτο πρόσωπο ότι η Ελισάβετ δάκρυσε.

Τελικά, συμβιβάστηκαν και υιοθέτησαν και τα 2 επίθετα.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10