Πίσω στην κορυφή της σελίδας
10.04.2014 | 15:52

Video ντοκουμέντο: οι τελευταίες ώρες του Ιλί Καρέλι - Ο βασανισμός και ο θανατός του στις φυλακές Νιγρίτας

Video ντοκουμέντο: οι τελευταίες ώρες  του Ιλί Καρέλι - Ο βασανισμός και ο θανατός του στις φυλακές Νιγρίτας
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
 Επιλεγμένα και επεξεργασμένα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας των φυλακών Νιγρίτας δείχνουν τις τελευταίες στιγμές της ζωής του Ιλί Καρέλι. Το συγκλονιστικό video φέρνει στο φως τη Καθημερινή, μια μέρα μετά τις σοκαριστικές φωτογραφίες από το βασανισμό του Αλβανού βαρυποινίτη. 
 
Τα πλάνα δείχνουν τόσο τη στιγμή που ο Καρέλι μπαίνει στις φυλακές και αποβιβάζεται από το αυτοκίνητο της αστυνομίας και τον δείχνουν στην είσοδο των φυλακών της Νιγρίτας Σερρών, όπου τον περιμένουν πάνω από δέκα σωφρονιστικοί υπάλληλοι. 

Στο διάδρομο ένας υπάλληλος φαίνεται ιδιαίτερα επιθετικός προς τον Καρέλι, παρεμβαίνει ο διευθυντής των φυλακών, ο οποίος φαίνεται να τον επιπλήττει. Εκεί, τον βγάζουν μια φωτογραφία. 
 
Ο Καρέλι στη συνέχεια μπαίνει στο λεγόμενο κελί – ψυγείο, εκεί όπου δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, το οποίο βρίσκεται στην αρχή του διαδρόμου, μέχρι να ετοιμαστεί κελί για την κράτησή του. 
 
Ο διευθυντής ζητεί από τον φωτογράφο να τραβήξει κι άλλες φωτογραφίες του Καρέλι. Ο φωτογράφος κατευθύνεται με τη μηχανή του προς το κελί – ψυγείο. Σε αυτές, φαίνεται ότι ο Καρέλι έχει υποστεί ήδη κάποια βαριά χτυπήματα πριν φτάσει στις φυλακές Νιγρίτας. 
 
Οι σωφρονιστικοί που βρίσκονταν σε υπηρεσία εκείνη την ημέρα κι άλλοι που ήταν εκτός υπηρεσίας αλλά είχαν κληθεί εκτάκτως για την άφιξη του Καρέλι, περιφέρονται με εμφανή Περιέργεια στο διάδρομο. Κάποιοι από αυτούς μπαίνουν στο κελί – ψυγείο όπου βρίσκεται προσωρινά ο κρατούμενος.

Δες φωτογραφίες και το βίντεο ντοκουμέντο στο Newsit
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10