Συνταγές για υψηλές θερμοκρασίες… Μια εβδομάδα καλοκαιρινών πιάτων για όλους!

Ελαιόλαδο, ντομάτα διάφορα μυρωδικά και ελαφριές τεχνικές… είναι μερικές μόνο από τις μεθόδους για να συνεχίσεις την gourmet παράδοση και το καλοκαίρι, χωρίς να βαραίνεις και να νιώθεις άσχημα ύστερα από κάθε γεύμα. Στην κουζίνα όλα επιτρέπονται. Χρειάζεται απλά τρόπος και έξυπνες λύσεις!

Φτιάξε λοιπόν μαζί με το TLIFE το πρόγραμμα της εβδομάδας με λαχταριστές συνταγές και φυσικά νόστιμα και ακαταμάχητα γλυκά. Κάνε κλικ επάνω στη συνταγή που σου αρέσει και δες τι υλικά θα χρειαστείς και πώς θα την ετοιμάσεις.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Μια πεντανόστιμη πίτα. Δεν χρειάζεται να ανοίγεις φύλλα, να παιδεύεσαι με τον πλάστη. Βάλε τα φρέσκα και λαχταριστά υλικά σου και η Μυρσίνη Λαμπράκη θα σου εξηγήσει τον τρόπο να ετοιμάσεις μια διαφορετική πίτα…


ΤΡΙΤΗ

Θα το ετοιμάσεις μόνη σου, αντί να το αγοράσεις από κάπου έξω. Με μια νόστιμη σάλτσα ντομάτας, μουστάρδα και μπόλικο κρεμμυδάκι είναι μια πολύ καλή λύση για βραδινή συγκέντρωση για ταινία! Και μάντεψε… Δεν έχει παρά 220 θερμίδες!

ΤΕΤΑΡΤΗ

Η κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου μας εξηγείς πως, πολύ απλά θα κόψεις 170 θερμίδες από το παστίτσιο σου και από τη σιλουέτα σου! Το μυστικό κρύβεται στη μπεσαμέλ που γίνεται βελούδινη και γευστική και χωρίς αυγά, αλλά και στα μακαρόνια τα οποία δεν χρειάζονται πέρασμα από την κατσαρόλα με βούτυρο!

ΠΕΜΠΤΗ

Αυτό το πιάτο θα σε ταξιδέψει σε εξωτικούς προορισμούς και θα σε τοποθετήσει γερά μέσα στο καυτό καλοκαίρι. Ψαράκι και ελαφριά σος από ντομάτα και πολλά μυρωδικά. Καλό θα ήταν να αγοράσεις το μπακαλιάρο φιλεταρισμένο για να μην παιδευτείς να τον φιλετάρεις και να τον καθαρίσεις μόνη σου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Όταν ο Ιμάμης “μπαΐλντισε” γεννήθηκε ένα από τα πιο παραδοσιακά πιάτα του καλοκαιριού. Η συνταγή προοριζόταν για κάποιον Ιμάμη, που την αγάπησε τόσο πολύ ώστε να καταβοχθίσει όλο το ταψί. Από τότε η γεμιστή μελιτζάνα με σαλτσούλα ντομάτας, κρεμμυδάκι και σκόρδο πήρε το χαρακτηριστικό όνομα Ιμάμ Μπαϊλντί. Δοκίμασέ το και μην σε τρομάζει η παράδοση. Όλες οι συνταγές έχουν τα μυστικά τους, που αν τα ακολουθήσεις το αποτέλεσμα θα είναι άψογο!

ΣΑΒΒΑΤΟ

Κοτόπουλο, άφθονο τυρί και μεξικάνικη sauce θα κάνουν την Pizza σου λαχταριστή. Αγόρασε μερικές τορτίγιες και κράτησέ τες για ώρα ανάγκης. Θα αποτελέσουν την ιδανική βάση για την γευστική πίτσα με τρυφερό λευκό κρέας…

ΚΥΡΙΑΚΗ

Αν οι πειρατές μαγείρευαν αυτή θα ήταν η συνταγή τους. Αν ποτέ καλούσες τον… θρυλικό Jack Sparrow για φαγητό θα έπρεπε για το καλό σου να ξέρεις να την ετοιμάζεις! Καλοκαιρινή και δροσερή συνταγή με ζυμαρικά και πιπεριές. Παράλληλα η καβουρόψυχα θα δώσει εξωτική γεύση στο φαγητό σου.


SWEET CORNER

Και καλή όρεξη…

Read More

And More