Πίσω στην κορυφή της σελίδας
11.12.2015 | 18:51

Κατερίνα Παπουτσάκη: «Ο Μάξιμος άλλαξε τη ζωή μου!»

Κατερίνα Παπουτσάκη: «Ο Μάξιμος άλλαξε τη ζωή μου!»
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Οι θεατές του "Nine" εντυπωσιάζονται από τις υποκριτικές και ερμηνευτικές επιδόσεις της, οι φίλοι της από το ταλέντο της ως μαμά. Η Κατερίνα Παπουτσάκη εντυπωσιάζει και τους αναγνώστες του Down Town Κύπρου με την αφοπλιστική ειλικρίνειά της και όσα λέει στον Πάνο Γιαννακόπουλο.

Τι σου έχει μάθει ο χρόνος στα 36 σου;
Κυρίως μου επιβεβαίωσε ότι δεν πρέπει να βιάζεσαι να κρίνεις τους ανθρώπους. Ευτυχώς, δεν το έκανα ποτέ.

Έδινες και ζητούσες δεύτερες ευκαιρίες; Έλεγες «πριν με κρίνετε με βάση την εικόνα μου δείτε και πώς είμαι ως άνθρωπος»;
Ναι. Αυτό ήταν εξοργιστικό. Έμαθα με τον καιρό να θέτω και να περιφρουρώ τα όριά μου.Ποιοι δεν αξίζουν δεύτερη ευκαιρία;
Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν δεύτερη ευκαιρία.

Γινόσουν χαλί να σε πατήσουν;

Ναι. Δεν ξέρω αν ήταν ενός είδους αδυναμία.

Δεν αισθανόσουν ηγέτης; Δεν ήσουν αρχηγός της παρέας σου;
Αρχηγός εγώ; Σε καμία περίπτωση! Όταν ήμουν μικρή ήμουν ιδιαίτερα ήσυχη.

Ήσουν στην «γαλαρία» απλώς δεν μιλούσες και πολύ;
Όταν πρόκειται να υπερασπιστώ συμφέροντα και ιδιαίτερα τα συμφέροντα των άλλων ήμουν πάντα λαλίστατη και πολύ δυναμική. Στα δικά μου συμφέροντα δεν ήμουν έτσι. Δεν είμαι καλή στο να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου. Βέβαια, όταν αδικούμαι γίνομαι λίγο «Τούρκος». Αλλά πρέπει να φτάσω στο χείλος των ορίων μου για να συμβεί.

Φαντάζομαι περισσότερο έχεις αδικηθεί παρά έχεις αδικήσει. Σωστά;
Σωστά. Σιχαίνομαι την αδικία.Πλέον, είσαι και παντρεμένη και μανούλα. Δεν έγιναν όλα στην περίπτωσή σας με τον σύζυγό σου, Παναγιώτη Πιλαφά, πολύ γρήγορα; Οι κακοθελητές θέλουν τα πράγματα που γίνονται γρήγορα να ξεφουσκώνουν και γρήγορα.
Όχι, ρε συ. Όχι, στην περίπτωση αυτή. Αν γινόταν όλο αυτό δέκα χρόνια πριν, ίσως και να συνέβαινε. Την ώρα, όμως, που συνέβη έγινε με πολύ σωστά κριτήρια. Διαλέξαμε τα σωστά πράγματα για τους σωστούς λόγους. Είναι το περίφημο timing. Δεν έχω μετανιώσει στιγμή γι’ αυτή μου την επιλογή.

Αφού δεν σου άρεσε η ιδέα του γάμου, γιατί παντρεύτηκες;
Για τη φάση. Στην πλάκα μου έκανε την πρόταση ο Παναγιώτης, στην πλάκα κι εγώ τη δέχτηκα. Είχαμε βγει έξω και είχαμε πιει. Την επόμενη μέρα ξυπνήσαμε και αναρωτιόμασταν και οι δύο αν το εννοούσαμε. Είχαμε και οι δύο φρικάρει λίγο με αυτή μας την απόφαση. Κοιταζόμασταν με τις ίδιες φάτσες. Ήταν πολύ αστείο. Στο τέλος καταλήξαμε ότι θέλουμε και οι δύο να ζήσουμε αυτό το πάρτι.

Άρα, η πρόταση έγινε στο φτερό; Δεν υπήρχε μονόπετρο μέσα στο δείπνο;
Όχι. Δεν μου λένε τίποτα αυτά.

Πώς είναι να ζεις με τον Παναγιώτη;
Είναι πολύ ωραία να είσαι με τον Παναγιώτη. Νιώθω πολύ ελεύθερη. Όσες φορές τον σκέφτομαι καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν θα μπορούσα να είχα βρει καλύτερο σύντροφο.

Τι αγαπάς περισσότερο σε εκείνον;
Το χιούμορ του, την πνευματικότητά του, την εγκεφαλικότητά του, το γεγονός ότι είναι γενναιόδωρη ψυχή.

Σε άλλαξε ως άνθρωπο;
Όταν ένα ζευγάρι είναι μαζί και αγαπημένο μοιραία προκύπτει ο ένας να πάρει τα καλά στοιχεία του άλλου. Όμως έχει σημασία να κρατάς και τη μοναδικότητά σου μέσα στη σχέση.

Οι γυναίκες ψάχνουν πάντα έναν άνθρωπο πιο ισχυρό από εκείνες για να έχουν στο πλευρό τους;
Δεν ήμουν ποτέ αυτής της άποψης. Πάντα έψαχνα τον ισοδύναμο. Τι σημαίνει στην τελική πιο ισχυρός; Κάποιος είναι ισχυρός κάπου και κάποιος άλλος κάπου αλλού.

Η δύναμη για τις γυναίκες δεν μεταφράζεται σε κύρος, δόξα και χρήμα;
Σε καμία περίπτωση δεν ανήκω σε αυτή την κατηγόρια των γυναικών! Έχω αλλεργία σε αυτό που λες. Προφανώς θα μπορούσα στο παρελθόν να έχω υπάρξει με ανθρώπους με κύρος, δόξα και χρήμα, αλλά μάλλον έψαχνα κάτι άλλο. Ποτέ δεν κοιτούσα προς τα εκεί..

Έψαχνες… «επαναστατάκια»;
Ναι. Αυτό μου ταιριάζει περισσότερο. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να είμαι με έναν άνθρωπο επειδή έχει λεφτά. Πάντα είχα ίσως μια ρατσιστική διάθεση απέναντι στους ανθρώπους που έκαναν επίδειξη πλούτου. Δεν θα μπορούσα ποτέ να συνυπάρξω με αυτή την κατηγόρια. Έχω τελείως διαφορετικό κώδικα. Άλλη γλώσσα.

Με ποιους μιλάς την ίδια γλώσσα;
Με τους αυθεντικούς ανθρώπους. Με τους αληθινούς. Είναι θέμα καταβολών. Είμαι παιδί του κέντρου, του παλμού και των συγκεντρώσεων!

Πες μου ότι θα πάρεις τον Μάξιμο αγκαλιά και θα πας στις συγκεντρώσεις!
Η μαμά μου πάντως στο τσακ ήταν να τον πάρει!

Θεωρείς ότι έχει αλλάξει επίπεδο η ζωή σου μετά τον γάμο;
Έχει ανέβει επίπεδο γιατί είμαι καλά μέσα μου. Το μόνο που μου λείπει είναι ο ύπνος.

Είσαι καλή μαμά;
Δεν θέλω να το πω για τον εαυτό μου. Μπορώ να σου πω, όμως, ότι το προσπαθώ πάρα πολύ.

Καλή μαμά είναι πάντα η μαμά μας;
Νομίζω ναι. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι εφησυχάζω. Είναι μια διαδικασία που θέλει πάντα δουλειά.

Περιμένεις να δεις στο παιδί σου τον μικρό σου εαυτό;
Δεν θέλω να δω τον μικρό μου εαυτό.

Γιατί όχι; Τι είχε ο μικρός σου εαυτός;

Μια χαρά ήταν. Όμως θέλω ο γιος μου να είναι ξεχωριστή οντότητα. Να μην έχει συνειδητές επιρροές. Θέλω να είναι ένας αυτόνομος, αυτοπροσδιορισμένος άνθρωπος. Δεν θα ήθελα να μοιάζει ούτε σε μένα ούτε στον Παναγιώτη. Θα προτιμούσα να πάρει ό,τι στοιχεία θέλει και να φτιάξει μόνος του την προσωπικότητά του.

Στα 36, λοιπόν, βιάζεσαι να προλάβεις να κάνεις πράγματα ή είναι ακόμα νωρίς;
Όχι καθόλου. Νιώθω πάρα πολύ καλά με μένα. Νιώθω ισορροπημένη και πλήρης. Δεν αισθάνομαι ότι πρέπει να τρέξω να προλάβω. Ίσα-ίσα που αισθάνομαι ότι τα καλύτερα έρχονται μέσω την ωρίμανση.Η ωρίμανση σε έκανε τόσο γαλήνια; Αισθάνεσαι πιο ήρεμη σε σχέση με παλαιότερα;

Αισθάνομαι ότι πάντα ήμουν έτσι. Πάντα ήμουν easy going άνθρωπος.

Δεν έχεις ζήσει μέσα στην τρέλα;
Υπήρχε περίοδος που με κυρίευε το άγχος μου.

Μετανιώνεις για πράγματα, συμπεριφορές ή δηλώσεις του παρελθόντος;

Πραγματικά έχω ζοριστεί και πιεστεί πολύ κατά καιρούς. Όμως δεν μετανιώνω για τίποτα. Η δράση φέρνει αντίδραση.

Μετά τη γέννα λένε ότι οι γυναίκες δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά με τον εαυτό τους και τη θηλυκότητά τους, ότι δεν αισθάνονται ποθητές. Το ένιωσες;
Μετά τη γέννα δεν αισθάνεσαι καθόλου ποθητή. Άργησα πολύ να αισθανθώ καλά.

Πώς το εννοείς;
Εννοώ να με ενδιαφέρει η γυναικεία μου φύση.

Τότε έρχονται οι πρώτες προστριβές στο ζευγάρι;
Όχι μωρέ. Δεν ήταν ισοπεδωτικά χάλια τα πράγματα. Απλ
ος είναι ισχυρός κάπου και καπο.α χρώς, δεν ήμουν σε τσακίρ κέφι. Δεν ήμουν στα κιλά μου. Η αυτοπεποίθησή μου δεν ήταν και στα καλύτερά της. Ο γιος μου, Μάξιμος, ήταν όλη την ώρα κολλημένος επάνω μου. Όταν γεννάς αισθάνεσαι μάνα. Δεν αισθάνεσαι τίποτε άλλο. Τον πρώτο χρόνο που κράτησε ο θηλασμός δεν αισθανόμουν μονάδα. Ένιωθα σαν να συνεχιζόταν η διαδικασία της κύησης.

Ο Μάξιμος έκανε τον έρωτά σας με τον Παναγιώτη αγάπη;
Σε συνδυασμό με τις συνθήκες και όλα όσα μας ενώνουν. Ένα παιδί όσο εύκολα μπορεί να ενώσει το ζευγάρι, άλλο τόσο μπορεί να φέρει ένταση και να οξύνει τις διαφορές και τις διαφωνίες.

Σε άλλαξε ο Μάξιμος ως άνθρωπο;
Άλλαξε ολόκληρη τη ζωή μου!Μήπως ήρθε η ώρα για δεύτερο παιδάκι;
Ο ίδιος ο Μάξιμος είναι ανασταλτικός παράγοντας. Ο Μαξιμούλης είναι ένα χαρισματικό, ζωντανό και δυναμικό παιδί. Θέλει την αφοσίωσή μου… Είναι ζόρικο αρσενικό. Και γουστάρω που είναι έτσι. Άλλωστε, αν γνωρίσεις τον Παναγιώτη θα καταλάβεις ότι και εκείνος είναι εκρηκτικός άνθρωπος, όπως κι εγώ. Με τον Μάξιμο ομολογώ ότι δεν κοιμάμαι καλά τα τελευταία χρόνια. Μου λείπει ύπνος. Αν σκεφτώ αυτό θα σου πω ότι δεν είμαι σε θέση ακόμα για να κάνω δεύτερο παιδί. Όλοι λένε «ένα ίσον κανένα, δύο ίσον πακετάκι». Θα το τοποθετούσα ίσως πολύ αργότερα. Ο Παναγιώτης, βέβαια, θέλει πάρα πολύ δεύτερο παιδί. Ο Μάξιμος δεν είμαι σίγουρη. Θα ήθελα, όμως, να μην είναι μόνος του στη ζωή.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες αποφάσεις που κλήθηκες να πάρεις στη ζωή σου;
Εκτός του να γίνω ηθοποιός, οι μεγαλύτερες αποφάσεις της ζωής μου έχουν να κάνουν με την οικογένειά μου. Σε όλες τις μεγάλες αποφάσεις είχα πολύ ξεκάθαρη απάντηση. Στις μικρές καθημερινές αποφάσεις ταλαιπωρούμαι πάντα.

Φέτος πρωταγωνιστείς στο μιούζικαλ «Nine». Τι προσφέρει στην ψυχή σου η παράσταση όταν γυρνάς στο σπίτι;
Έχει όλη αυτή τη χαρά, το κέφι, το θέαμα, το τραγούδι. Έχει, όμως, και πιο εσωτερική διαδικασία. Ο ήρωας είναι ένας άνθρωπος που ψάχνει τον εαυτό του. Είναι ένας άνθρωπος χαμένος.

Εσύ υποδύεσαι την ερωμένη του ήρωα. Άρα, την ευχαρίστησή του;

Είναι δυνατή η σχέση που τους ενώνει. Και η ηρωίδα που υποδύομαι είναι παντρεμένη και έτοιμη να αφήσει τα πάντα γι’ αυτόν.

Έχεις βρεθεί στη ζωή σου σε αντίστοιχη θέση;
Όχι, ποτέ. Δεν μου αρέσουν καθόλου αυτά τα πράγματα. Δεν θα έμπαινα ποτέ σε μία σχέση. Δεν μπορώ να κρίνω ανθρώπους γιατί δεν ξέρεις ποτέ την ιστορία. Νιώθω ευτυχής που δεν έχει τύχει να μπλέξω έτσι.

Όταν ερωτεύεσαι όμως μπορείς να… ξε-ερωτευτείς;
Όχι. Αλλά ευτυχώς δεν μου έχει συμβεί. Πάντα όταν άκουγα «παντρεμένος» ή «σε σχέση» κατέβαζα αυτόματα τους διακόπτες. Δεν θέλω να κάνω και την έξυπνη γιατί ποτέ δεν ξέρεις πώς στα φέρνει η ζωή. Ευτυχώς την έχω γλιτώσει!

Η ηρωίδα σου προδίδεται από τον άνθρωπο που ερωτεύτηκε. Έχεις υπάρξει προδομένη σε σχέσεις σου;
Φυσικά. Και ποιος δεν έχει υπάρξει;Μοιάζεις με την ηρωίδα ως προς την καθαρότητα των συναισθημάτων σου;
Και στο γεγονός ότι ζει έντονα, νιώθει έντονα και ταυτόχρονα είναι καθαρή η σκέψη της. Είναι αληθινή και γήινη.

Το καθαρό συναίσθημα σημαίνει ότι ξέρεις πραγματικά τι θέλεις και τι δεν θέλεις; Ότι ξέρεις καλά τον εαυτό σου;
Ναι, ξέρω τι θέλω. Και είμαι αληθινή απέναντι σε όσα θέλω.

Έχεις υπάρξει υπερβολική ως προς τις αντιδράσεις σου κατά καιρούς;
Έχω υπάρξει έντονη. Δεν έχω αδικαιολόγητες εξάρσεις. Έχω αρκετά ευέλικτα όρια

Άρα αφήνεις τους άλλους να σε πατούν;
Ναι, φυσικά. Όπως γίνεται με όλους τους ανθρώπους που δεν θέτουν τα όριά τους και ειδικά εκείνων που έχουν το σύνδρομο του καλού παιδιού.

Μήπως σου αρέσει να σε πατάνε;
Δεν έχω φτάσει σε αυτό το επίπεδο της σκέψης. Θα με προβληματίσει αυτό που είπες. Είμαι ήδη σε μια αναζήτηση του γιατί συμβαίνει. Έχω ανάγκη να μην τη σπάω στους άλλους. Να είμαι συγκαταβατική με τους ανθρώπους.

Στο έργο το κομμάτι του σεξ παίζει σημαντικό ρόλο. Παίζει όντως ή στην τελική είναι τα ψιλά γράμματα της σχέσης;
Το σεξ είναι σημαντικό κομμάτι. Βέβαια, ο ήρωας του «Nine» το παρακάνει! Θέλει να επιβεβαιωθεί πάρα πολύ μέσα από τη διαδικασία της κατάκτησης των γυναικών.

Όλοι μας δεν επιβεβαιωνόμαστε μέσα από τις σχέσεις μας;
Σαφώς. Αλλά όλο αυτό έχει διαβαθμίσεις. Ο γνώμονας της επιβεβαίωσης του εαυτού μας κατά την επιλογή του συντρόφου μας είναι πολύ λάθος κριτήριο. Όλο αυτό έχει να κάνει με την ανασφάλεια που έχει ο καθένας.

Τόσες πολλές γυναίκες στην παράσταση και τα πάτε , όπως λέτε, περίφημα! Κανείς δεν το περίμενε…

Κι όμως, συμβαίνει! Έχουμε δέσει πολύ. Περνάμε πολύ όμορφα.


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10