Mojito – land! Ένα φυτό μπορεί να φέρει ολόκληρο το καλοκαίρι!

Λίγο o ενθουσιασμός του φρέσκου, λίγο ότι πλησιάζει απειλητικά το καλοκαίρι, νομίζω ότι θα υπάρξει μια σύγχυση από τα Tlife-ακια για το τι θα πρωτοχωρέσουν σε αυτό το πρώτο τους blog!

Εμάς εδώ στο γραφείο πάντως μας έχει πιάσει για τα καλά το καλοκαίρι! Τώρα τι εστί καλοκαίρι για τον καθένα και κυρίως για σένα; Μόνο εσύ το ξέρεις!

Για άλλους είναι ο ήλιος, για άλλους η θάλασσα, για άλλους το παγωτό, για άλλους ένα βιβλίο και για άλλους… τα κοκτέιλ! Κάπου εδώ θα εστιάσω κι εγώ λοιπόν!

Ένα απλό ή frozen mojito σου φτιάχνει πάντα το κέφι. Στην παρακάτω φωτό το απολαμβάνω σε μια παραλία του Βόλου (δεν τη γλυτώνεις, αυτή η πόλη θα αποτελέσει σίγουρα ένα από τα επόμενα blog μου)!

Δεν σου κρύβω πάντως ότι σε μένα και το παγωτό τριγυρίζει πάντα στο μυαλό (και όχι μόνο το καλοκαίρι)!

Είτε είμαι στη δουλειά, είτε σε κάποια παραλία…!

Aς πάμε όμως στο θέμα μας! Δεν σου έχει τύχει πολλές φορές ένα καινούργιο απόκτημα να σου φτιάχνει το κέφι, τη διάθεση και πάνω απ’ όλα να σου δημιουργεί ιδέες; Θυμάμαι μια φορά είχα αλλάξει όλο μου το σπίτι μόνο και μόνο επειδή αγόρασα ένα καινούργιο ριχτάρι! Αυτό συνέβη και τώρα! Μια γλάστρα μου χει φτιάξει σχέδια για πολλά καλοκαιρινά… βράδια!

Γενικά είμαι σε μια φάση ανανέωσης αφού πρόσφατα μετακόμισα σε καινούργιο σπίτι! Και κάτι που μ΄ αρέσει πολύ σε αυτό το σπίτι είναι το μπαλκόνι του! Σε προδιαθέτει, για φίλους, πάρτυ, μουσικές… Ακόμη δεν έχει όσα φυτά μπορεί να φιλοξενήσει αλλά η καλή αρχή είναι το ήμισυ του παντός, έτσι δεν λένε; (Ελπίζω σύντομα να σου ΄χω νέα και για τις τουλίπες, φερμένες απευθείας από Άμστερνταμ).

Στο σπίτι λοιπόν μαζί με τον Βασιλικό κατέφτασε και το… Μοχίτο! Προσωπικά δεν ήξερα ότι υπάρχει φυτό Μοχίτο… Και όποιον έχω ρωτήσει εδώ στο γραφείο δηλαδή, τα ίδια μου λέει! Το μόνο που ξέρω για τη συντήρησή του είναι ότι το χώμα του πρέπει να’ ναι πάντα νωπό!


Καταλαβαίνεις ότι όλη αυτή καλοκαιρινή μου διάθεση ξεκίνησε κυρίως από αυτό το φυτό! Τι καλύτερο απ’ το να είσαι σπίτι με φίλους και να κάνεις καλοκαιρινό cocooning με handmade mojitos; Συνοδοιπόρος πάντα και παντού η καλή μουσική!

Και μη νομίζεις ότι θα σε αφήσω χωρίς συνταγή για Mojito! Ο φίλος Λευτέρης έχει φροντίσει γι’ αυτό στις συνταγές του!
Μπες εδώ κι εδώ για πιο light εκδοχή ! (φυσικά όπου λέει μέντα μπορείς να αντικαταστήσεις με φυτό μοχίτο), φτιάξε ατμόσφαιρα και have fun!

Kαι δεν θα σε άφηνα δίχως την κατάλληλη μουσική! Πάντα άλλωστε θα βρίσκεις κάτι εδώ και για τ’αυτάκια σου!

Αnd I Say…

P.S Καλές οι κοκτεϊλάρες και οι ποτάρες αλλά καλύτερα να τις πιει κανένας άλλος αν πρόκειται να οδηγήσεις! xxx

And More