TLife | The female side of life

Ελληνική σαλάτα με κριθαράκι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνδύασε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά στη νηστεία σου για να σε κρατήσουν χορτάτη και γεμάτη ενέργεια! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ
Θερμίδες: 262/μερίδα

Εύκολη 25 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • Για τη σαλάτα
  • 1 1/2 φλιτζάνια κριθαράκι
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια πλυμμένα και στραγγισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
  • 1/2 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1, 5 φλιτζάνι ντοματίνια
  • 1, 5 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 1 κονσέρβα καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ψημένα κουκουνάρια
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 2 φλιτζάνια σπανάκι ψιλοκομμένο
  • Για το dressing
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα ρίγανης
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βράσε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας το ζωμό λαχανικών αντί για νερό.

  • 2

    Στράγγιξε το και ξεπλυνέ το με κρύο νερό.

  • 3

    Τοποθέτησε το σε ένα μεγάλο μπολ και άφησε το να κρυώσει, ανακατεύοντας πού και πού για να μην λασπώσει.

  • 4

    Μέχρι το κριθαράκι να κρυώσει, ετοίμασε το dressing.

  • 5

    Χτύπησε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ και άφησέ το στην άκρη.

  • 6

    Μόλις το κριθαράκι κρυώσει, πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ανακάτεψε καλά.

  • 7

    Ρίξε από πάνω τo dressing και ανακάτεψε καλά.

  • 8

    Σέρβιρε σε θερμοκρασία δωματίου ή σαν κρύα σαλάτα.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...