TLife | The female side of life

Σουφλέ λεμονιού

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

To σουφλέ σοκολάτας βρήκε τον... άξιο ανταγωνιστή του! Λεμονάτη γεύση που εξαφανίζεται στον στόμα, πριν καν προλάβεις να μασήσεις την "θεϊκή" κουταλιά!

Δύσκολη 1 Ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • Το χυμό και το ξίσμα από 2 λεμόνια
  • 4 αυγά, χώρισε κρόκους από τα ασπράδια &κράτησε τους κρόκους μόνο από τα δύο
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. κορνφλάουρ
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 90 ml κρέμα γάλακτος
  • 110 ml γάλα
  • Ζάχαρη άχνη (για το γαρνίρισμα)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βουτύρωσε ελαφρά τα ατομικά δοχεία που θα ψύσεις τα σουφλέ.

  • 2

    Πασπάλισε τον πάτο τους ελαφριά με ζάχαρη και άσε στο ψυγιο να παγώσουν

  • 3

    Ξίσε όσο πιο ψιλά γίνεται το ξίσμα - φροντίζοντας να μην πέσει στο μείγμα καθόλου από το λευκό του λεμονιού - και στη συνέχεια στίψε τα λεμόνια

  • 4

    Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C με τη σχάρα στη μεσαία σκάλα

  • 5

    Ανακάτεψε την κρέμα γάλακτος, το κορνφλάουρ και το αλεύρι σε ένα μπόλ και χτύπησε να γίνουν ένα

  • 6

    Ζέστανε το γάλα σε ένα μεγάλο σκεύος να πάρει βράση και κατέβασε από τη φωτιά.

  • 7

    Ρίξε το ζεστό γάλα στην κρέμα γάλακτος σιγά, σιγά ανακατεύοντας να γίνει σφιχτή κρέμα

  • 8

    Πίεσε να λιώσουν καλά όλα τα κομμάτια και πρόσθεσε όλο το γάλα σταδιακά

  • 9

    Γύρισε το μείγμα πίσω στο κατσαρολάκι πάνω από χαμηλή φωτιά και ανακάτευε συνεχώς ώσπου να σφίξει ξανά η κρέμα .

  • 10

    Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το χυμό και το ξίσμα λεμονιού

  • 11

    Με ένα πιρούνι χτύπησε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη. Πρόσθεσε και τα αυτά στο μείγμα και ανακάτεψε καλά.

  • 12

    Επίστρεψε και πάλι στη φωτιά, ανακατεύοντας ώσπου να σφίξει πάλι! Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει τελείως

  • 13

    Χτύπησε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ με λίγη ζάχαρη να πάρεις μια αφράτη μαρέγγα που στέκεται στα σίρματα

  • 14

    Γύρισε τη μαρέγγα στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά ώστε από πάπω προς τα κάτω για να πάρει όγκο η κρέμα και αν μην κάτσει η μαρέγγα

  • 15

    Γέμισε τα φορμάκια μέχρι πάνω. Αν καθαρίσει το δαχτυλίδι από τη φόρμα το σουφλέ θα φουσκώσει προς τα πάνω χωρίς να κολλήσει στα τοιχώματα

  • 16

    Ψήσε για 14 λεπτά να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Σέρβιρε με ζάχαρη άχνη


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...