TLife | The female side of life

Ζυμαρικά με αρακά και αβοκάντο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα αποκτάει άλλο νόημα. Το αβοκάντο και τα σπαράγγια συνοδεύουν τα αγαπημένα μας λαχανικά, αποκτώντας γεύση και χαμηλές θερμίδες.
Θερμίδες: 282/μερίδα

Εύκολη 30 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • Χοντρό αλάτι και πιπέρι
  • 450γρ. σπαράγγια μόνο της κορυφές και κομμένα
  • 450γρ. φρέσκος αρακάς ολόκληρος χωρίς τις ίνες
  • 450γρ. ζυμαρικά
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 αβοκάντο ώριμο κομμένο, ξεφλουδισμένο και χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 φλιτζάνι δυόσμος, μαϊντανός ή βασιλικός
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα ή πεκορίνο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε για 2 λεπτά τα σπαράγγια.

  • 2

    Πρόσθεσε τον αρακά και βράσ' τα για άλλα 30 δευτερόλεπτα.

  • 3

    Στράγγιξέ τα με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ.

  • 4

    Στο ίδιο νερό βράσε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας) και στράγγιξέ τα.

  • 5

    Κράτησε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασες τα ζυμαρικά.

  • 6

    Ζέστανε μια κατσαρόλα, με το μάτι σε μέτρια ένταση, και ρίξε 2 κ. σούπας βούτυρο.

  • 7

    Πρόσθεσε τα σπαράγγια, τον αρακά, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και μαγείρεψέ τα για 2 λεπτά.

  • 8

    Ρίξε στο ίδιο σκέυος τις υπόλοιπες 2 κ. σούπας βούτυρο, τα ζυμαρικά, το αβοκάντο, τα μυρωδικά, το τυρί και το 1 φλιτζάνι νερό βρασίματος που αποθήκευσες νωρίτερα.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...