TLife | The female side of life

Αυγοσαλάτα με μαγιονέζα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με αυγό, γιαούρτι και μαγιονέζα και πολλά μυρωδικά που θα γίνει το αγαπημένο σου κρύο πιάτο.
Θερμίδες: 100

Εύκολη 2 ώρες 4μερίδες

Συστατικά

  • 8 βραστά μεγάλα αυγά (μπορείς να αφαιρέσεις τους μισούς κρόκους)
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με 0% λιπαρά απλό γιαούρτι, μείον 2 κουταλιές της σούπας
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα χωρίς λιπαρά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1/4 φλιτζάνι σέλινο, κομμένο σε κύβους
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες λεπτές (περίπου 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ή αποξηραμένο άνηθο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 πρέζα σκόνη σκόρδου
  • 1 πρέζα ζάχαρη (προαιρετικά)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βράσε τα αυγά για 10 λεπτά και ξέπλυνε με κρύο νερό.

  • 2

    Άφησέ τα να κρυώσουν πολύ καλά για να τα καθαρίσεις.

  • 3

    Κόψε τα αυγά σε πολύ μικρά κομμάτια (αν θες μπορείς να αφαιρέσεις τους κρόκους).

  • 4

    Σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε πολύ καλά.

  • 5

    Πρόσθεσε και τα αυγά και ανακάτεψε απαλά.

  • 6

    Αλατοπιπέρωσε και τσέκαρε εάν χρειάζεται περισσότερο γιαούρτι ή μαγιονέζα για γεύση.

  • 7

    Μπορείς να βάλεις τη σαλάτα στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν σερβίρεις.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...