TLife | The female side of life

Κάστανα σε σιρόπι από Cointreau και πορτοκάλι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένα νόστιμο και γιορτινό γλυκό με σιρόπι, κρέμα και κάστανα!
Θερμίδες: 113

Εύκολη 1,5 ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1½ κιλό κάστανα με κέλυφος ή 800g έτοιμα κάστανα (συσκευασία)
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 φρέσκια βανίλια
  • 250g λευκή ζάχαρη
  • 250g καστανή ζάχαρη
  • 100ml Cointreau

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Για να ξεφλουδίσεις τα κάστανα, χαράζεις μια γραμμή με το μαχαίρι σε κάθε πλευρά. Τοποθετείς 6 σε ένα πιάτο και τα ψήνεις στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στο υψηλότερο επίπεδο (εάν δεν έχεις φούρνο μικροκυμάτων, μπορείς να τα ψήσεις και στο φούρνο στους 180C- 200C) .

  • 2

    Στη συνέχεια, φορώντας λαστιχένια γάντια, αφαιρείς το εξωτερικό δέρμα και την εσωτερική καφέ μεμβράνη.

  • 3

    Συνεχίζεις να ξεφλουδίζεις και τα υπόλοιπα κάστανα.

  • 4

    Έπειτα τα βάζεις όλα σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζεις με νερό και τα αφήνεις να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 25 λεπτά.

  • 5

    Όταν βράσουν τα στραγγίζεις καλά.

  • 6

    Χρησιμοποιώντας ένα αποφλοιωτή λαχανικών κόβεις τη φλούδα του πορτοκαλιού σε λωρίδες. Χαράζεις τη βανίλια στη μέση και κατά μήκος.

  • 7

    Βάζεις τις λωρίδες πορτοκαλιού, τη βανίλια, τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα που έχεις γεμίσει με 400 ml νερό και τα αφήνεις να βράσουν σιγά ενώ ανακατεύεις παράλληλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

  • 8

    Βράζεις σε σιγανή φωτιά για περίπου 15 λεπτά μέχρι να γίνουν σιρόπι.

  • 9

    Κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις το Cointreau.

  • 10

    Σέρβιρε πάνω σε γιαούρτι ή τυρί μασκαρπόνε.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...