TLife | The female side of life

Καρυδόπιτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η γεύση από τα καρύδια σε μια μελωμένη πίτα που γεμίζει το στόμα με υπέροχη αφράτη ζύμη. Καρυδόπιτα... συνόδευσέ τη με παγωτό!

Εύκολη 1 Ώρα και 30 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 φίτζάνι ζαχάρη
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλο σε σκόνη
  • 1 1/2 φλίτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 5 αυγά
  • 1 κ.γ baking soda
  • 3 κ.γ baking powder
  • 2 κ.σ κονιάκ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κ.σ χυμό λεμονιού

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Άφησε το βούτυρο λίγο να μαλακώσει και πρόσθεσέ το με τη ζάχαρη στο μίξερ

  • 2

    Χτύπα μαζί και τα αυγά και στη συνέχεια πρόσθεσε το γάλα,

  • 3

    Ανακάτεψε τα καρύδια με την καβέλα και το γαρύφαλο και πρόσθεσέ τα στο μίξερ

  • 4

    Διάλυσε τη σόδα στο κονιάκ και πρόσθεσέ τη στο υπόλοιπο μείγμα

  • 5

    Ανακάτεψε το αλεύρι με τη φρυγανιά και το baking powder και ρίξε σιγά, σιγά στο μίξερ

  • 6

    Βουτύρωσε ένα ταψί, πασπάλισε με λίγο αλεύρι και στρώσε τη ζύμη

  • 7

    Ψήσε σε δυνατό φούρνο στους 200oC για μία ώρα περίπου. Αφού ζεσταθεί καλά ο φούρνος και αρχίσει να φουσκώνει το γλυκό χαμήλωσε το φούρνο και άφησε

  • 8

    Βράσε το σιρόπι σε κατσαρόλα για μόλις 5 λεπτά. Βγάλε το γλυκό από το φούρνο και σιρόπιασε όσο είναι ζεστή


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...